Mar 24, 2015

Kambing Cucuk Paling Rare Hanya di Bro Zul O' Stik

Kambing cucuk ? Pada korang yang gilerr kambing, kompem korang dah kecur air liur kan.Kambing cucuk. mutton stick, satay kambing di Bro Zul O' Stick bukan biasa-biasa punya hokey. Kambing cucuk, satay kambing dia versi Xinjiang atau Uyghur punya.Sangat popular di daerah Xinjiang, China kira street food lah, kalau dalam bahasa Ughur dipanggil Kawap.Tak payah susah-susah travel pergi China kat Malaysia pun ade.Sure sekali cuba pasti nak lagi kena dengan slogan Come Hungry.. Leave Happy

Bro Zul O' Stick
Lokasi : De Melaka Cafe, Damansara


Itu dia daging kambing cucuk, satay kambing segar yang sedang dibakar. Korang dapat imagine tak bunyi desiran dia... puhhh memang terliur habis. Yang uniknya daging kambing cucuk versi Xinjiang ni tidak diperap dengan apa-apa bahan perapan.Kira rasanya memang pure. Tapi segala rempah rahsia akan hanya direnjis semasa kambing ni dibakar.Daging kambing pulak memang fresh diimport dari Australia dan dijamin Halal. In Sha Allah.


Taraaa dah siah, tak sampai 5 minit hambe menunggu si kambing cucuk, satay kambing ni. Mana kuah ??? haha itulah soalan yang pasti korang nak tanya kan... Kalau ada kuah tu, satay melayu namanya... ini satay Xinjiang memang tak ada kuah. Sedap ke kalau tak cicah kuah...? Haha tu lah kena cuba sendiri.. memang rare !!! tak payah kuah.. memang dah mantap... cukup semua rasa.

Harga : 5 cucuk RM 7


Itu dia model kambing cucuk ... memang syiok... x sedar 9 cucuk satay Xinjiang habis hambe telan... burrrrppppp emmmbekkkk hehe. Tapi sungguh tak tipu, rasa daging kambing memang fresh, rempah ratus rahsia dia memang sedap, rasa dia tak pedas sangat, bebudak pun boleh makan. Tekstur daging pulak sangat lembut, tidak liat, bau tak hamis pun. Dibakar sempurna, puhhhh memang rare !!! Ohh kalau korang jenis yang suka pedas korang boleh request kat dorang. Dorang boleh buat ikut selera korang. Dan yang paling penting, ia tak berminyak macam satay biasa. lagipun sunnah Nabi kan makan kambing... banyak khasiat. In Sha Allah dapat berkah kalau ikut sunnah.Kalau korang teringin nak mencuba sendiri Kambing Cucuk , satay Xinjiang Bro Zul O' Stick.. kat bawah ni ada hambe sertakan lokasi2 nya ok... :


Facebook :

Instagram :



SERI KEMBANGAN 

RESTORAN BUTTERWORTH CHAR KUEY TEOW 
LP 7, JALAN 7/3, 
TAMAN LESTARI PERDANA, 
43300 SERI KEMBANGAN SELANGOR 

NO TEL: 012-6439285 .. 

WAKTU OPERASI: 7.00 PTG - 11.00 



KOTA DAMANSARA 

DE MELAKA CAFE 
NO 1-2 JLN TEKNOLOGI 3/6B 
SEKSYEN 3, KOTA DAMANSARA 
47810 PETALING JAYA SELANGOR 

NO TEL: 017-2476367 .. 

WAKTU OPERASI: 6.00PTG - 1.00 PAGI



 PUCHONG 
MEDAN SELERA LOKAS MAKANAN

 NO 15A JALAN PU13/2 
TAMAN PUCHONG UTAMA 
47140 PUCHONG SELANGOR 

NO TEL: 012-3786453

WAKTU OPERASI: 7.00 Ptg hingga 12 Malam


1 comment:

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign