Mar 5, 2015

Layan Patin Tempoyak Di GO'BANG MAJU SRI RAMPAI

Gobang Maju memang dah sinonim dengan penggemar masakan gulai ikan patin yang sememangnya popular dari Temerloh,Pahang.Haha bukan orang Pahang kalau tak suka ikan patin..,, hehe sorry ye untuk patin haters.Tak payah risau sebab Gobang Maju ada satu cawangan di Taman Sri Rampai, Setapak.Haha suka la tu....


Hari minggu yang lepas encik suami bawak makan di Gobang Maju.Padahal baru je makan gulai tempoyak patin masa kat kampung dulu, fresh dari sungai lagi.Tapi syiok apa, layan patin sokmo haha.Selamat datang ke Gobang Maju... orem melambangkan gulai tempoyak yang pedassss meletopppp.Restoran jenis open ok, parking pun banyak.


Gobang ni memang sempoi, layan diri ok... sebelum tu tu ada senarai harga menu ikan patin.Kepala, badan, ekor semua lain harga... mana yang mahal tu, part tu lah yang sedap.Kira ok la harga lebih kurang Gobang Temerloh.


Mula-mula aku order air, durian special RM5 dah lama rindu encik durian, tak dapat buah, aor pun ok lah... special sebab ada cincau dan aiskrim... yameeeehhhh sedap... kena minum yang mild2, lemak2 sikit pasal nak makan pedas kan, kang order orange juice, cirit kau nyah.Encik suami ngan Darwiish minum jus tembikai dan milo trex special.Sori tak sempat snap kikiki


Itu dia menu pilihanku, hanya nasi putih dan semangkuk gulai ikan patin tempoyak bahagian ekor.Tak payah lauk lain dan... tapi kalau nak lauk lain maam-macam ada, ayam, telur, sambal hitam, aneka sayuran dan macam-macam lagi.Colourful pinggan ada salad dan purple cabbage serta hirisan timun.Ha dan kalau korang jenis gila kicap Gobang Maju menyediakan kicap tau kicap kipas udang lagi.


Pais ikan patin RM18 yang ni makanan popular orang Pahang daerah Lipis, Jerantut kalau tak silap.Ikan patin atau talapia yang difillet dan dilumur bumbu dan sambal tempoyak dan dibakar dengan daun pisang.Pilihan cik suami.... wahhhh sedap gak....


Itu dia... Bismillah, suapan pertama... Alhamdulillah sedap, mantop tapi kuahnya pekat sikit mungkin kami pergi lambat, kuah pun tinggal yang pekat-pekat gitu.Tapi memang best ikan dia memang fresh, kalau yang biasa makan ikan sungai pasti dapat membezakannya dengan ikan dari kolam atau pasaraya.Sedappppppp nok lagi...

Ok citer banyak pun x best kan, baik korang cuba sendiri... tak kenal maka tak cinta gitu.

GO'BANG MAJU PATIN TEMPOYAK
No.19, Jalan Sri Rampai 1,
Taman Sri Rampai,
55100 Setapak,
Kuala Lumpur.

018-3651072

Waktu Operasi 11pagi-11malam

posted from Bloggeroid

7 comments:

  1. bestnye..terliurr menengoknyaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs Puex mesti terbau2 tempoyak hehe

      Delete
    2. Mrs Puex mesti terbau2 tempoyak hehe

      Delete
  2. Aduhai...ni nsk masukkan dlm wishlist ni....kena pi jugak ni..setapak pun dekat je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti pegi haha.. patin menunggumu kekeke

      Delete
  3. Dekat dgn maybank sebaris wahab cendol ke ni

    ReplyDelete
  4. Cakap pasal Gobang Maju Ikan Patin, gulai dia memang berselera dan sapa2 yang tak pernah makan ikan patin pasti menagih. Saya selalu singgah cawangan kuantan sebab anak belajar kat sana. Wajib!
    Saya baru jer upload gambar2 masa gi sana dlm www.blogmakanbest.blogspot.com jadi kalu senang2 tu jenguk la yer blog saya sebab dalam tu ckp pasal makan, makan dan makan jer 100%. Kalu minat bolih follow yer TQ TQ

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign