Mar 16, 2015

Review Chriszen Moist Cake (2 in 1 Foundation)

Kali ni review mengenai Chriszen Moist Cake.Opppps bukan kek yang kita duk makan tu ye.. hehe ini adalah foundation yang kita duk apply di muka sebelum kita letak bedak asas atau make-up. Tapi Chrizen foundation ni berbeza dengan foundation yang biasa sebab ianya 2 in 1 hoookey. Sebab selain mencantikkan wajah dia dapat membantu memelihara dan menyihatkan wajah kita.

Packaging Chriszen Moist Cake
Kombinasi foundation + L-Glutations


Chriszen Moist Cake dilengkapi dengan sponge so tak payah tonyoh pakai jari. Yullllkkkk bakteria ok. Wah macam nak makan kan, dah sama macam kek, lolipop pun ye hehe. Sponge sangat berkualiti, takkan ada bau hapak, koyak dan sebagainya dan yang penting selamat digunakan.Yang warna putih tu adalah L-Glutathione + kolagen yang membantu mencerahkan kulit muka selain memelihara kulit muka dari sinar UV dan menganjalkan kulit.Yang warna coklat tu foundation + SPF 50.

No. 1 - Kulit Cerah
No. 2 - Kulit Kuning Langsat / Sawo matang
 No. 3 - Kulit Gelap
 

Cara penggunaannya sangat mudah, just ambil sponge dan mix kan warna putih dan coklat kemudian apply pada muka seperti biasa.Sapu nipis je sebab Chriszen Moist Cake ni teksturnya sangat halus, ringan dan tidak melekit. Segala parut jerawat, tona wajah tak sekata, jeragat yang bertempek kat muka akan cantik dicover hehe. Memang best. 


Sebelum pakai apa-apa
Selepas pakai Cherizen Moist Cake
RM 59 (SM)
RM 64 (SS)
Free Ampules

See... muka kelihatan lebih natural, tak berminyak dan yang penting sekata. Tak comot, dan melekit. So kalau kita pakai konsisten In Sha Allah kulit muka kita akan sentiasa sihat, bersih, cerah dan cantik. Lepas ni tak pelulah takut untuk buat outdoor aktiviti... sebab ia tinggi pelindung UV dengan SPF 50. 

Chriszen Moist Cake memang best sebab :
  • Mudah untuk digunakan
  • 2 in 1 (skin care + kolagen)
  • Selamat digunakan, terdiri dari sumber semulajadi
  • Hasil seperti mendapat sentuhan profesional
  • Hanya sedikit sapuan diperlukan
  • Pelindung UV yang tinggi
  • Mencerah, menganjal dan mencantikkan wajah
  • Mengecilkan pori, memudarkan bekas jerwat, jeragat  & pigmentasi
  • Sesuai untuk semua jenis kulit


Chriszen 24k Gold Ampoule



RM 29

Cherizen 24k Ampules ni adalah bertindak seperti serum yang dipakai sebelum kita pakai sebarang foundation atau make-up. Berfungsi untuk melembabkan wajah selain memberikan nutrisi penting untuk kesihatan wajah. Kalau nak pakai sebelum tidur pun ok. Yang paling best ianya berasaskan air, jadi ia lebih senang diserap oleh kulit dan lebih ringan.


Chriszen 24k Gold Ampoule

Melembab
Menghaluskan
Mencerahkan
Melindungi dari sinar UV
Sesuai untuk semua jenis kulit

Membuatkan make-up lebih tahan
Menyegarkan kulit wajah
Memberikan nutrisi kepada kulit wajah



Chriszen Teardrop NBR Sponge


RM 16.90 (SM)
RM 18.90 (SS)

Wah cute lagi unik kan... Ini bukan calang-calang sponge ye. Kenapa ia dipanggil teardrop sponge ? Sebab bentuk sponge ni seakan air mata. Sponge ni sangat efektif untuk digunakan, sangat memudahkan kerja kita untuk meratakan foundation, bb cream atau segala bagai tu hehe. Kalau sebelum ni sponge kita susah nak ratakan bahagian runcing macam celah hidung, mata kan... so dengan sponge ni sangat mudah.


Tengok tu cara penggunaannya hehe... jadi model jap ek.Ada 3 bahagian :


Tirus ( untuk celah hidung dan mata)
Lebar ( untuk bahagian pipi, dahi dan dagu)
Berlekuk ( kawasan rahang)

Chriszen Teardrop NBR Sponge 
  • Bersifat sintetik, tidak mudah koyak atau rosak
  • Selamat digunakan
  • Tidak akan berbau hapak
  • Boleh dicuci dengan hanya merendamkan ia ke dalam air biasa atau pencuci muka dan perah hingga bersih
  • Meratakan foundation, blusher dengan baik dan sekata
  • Sesuai untuk meratakan liquid foundation, cream foundation, stick foundation, concealer, blusher, powder.


Web :


Facebook :

Infoline :
+603-6179 8400  /  1700-81-7737

2 comments:

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign