PISANG CHESEE JAKARTA @ De Melake Cafe Tak Berapa Umphhh

April 15, 2015

Pisang Chesee Jakarta memang viral dah lama dah.Dah lama juga aku duk menahan keinginan nak merasanya,Asyik tengok korang makan je.Sebelum ni aku buat homemade aje, tak berkesempatan nak merasa lagi.Alhamdulliah hari itu, ada job dekat De Melake Cafe,Damansara, kebetulan ada outlet PCJ kat situ.Mulanya tak perasan sebab,tak ada banner.Yang nampak kuali ngan pisang aje.





Pasal ape ek bertampal menu tu, nak tanya malas, sebab staff dia aku tak berapa paham, bahasanya hehe.Emmm kat situ dah bad impression aku, sebab selama ni aku tengok kat fb, ig, gempak giler kan...oooh mungkin ada masalah teknikal kot.


Pisang Chesee Jakarta Original


Pisang Cheese Jakarta Choc Karamel

Komen aku huh, sangat berminyak, pisang pulak da yang patah-patah.Chesee pulak tak berapa nak meriah.Emmm keciwa disitu.Boleh pulak En.Suami kata yang aku masak lagi sedap.Mungkin staff tu goreng pisang dalam keadaan kelam kelibut.Tak tahu lak pulak outlet yang lain macam mana.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

4 ulasan

  1. kan..Fida pun dah terkena.dah..nama macam canggih jer.,..tapi bila makan..alamak..tak sedap pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Fida...indah khabar dr rupe.. sedap lg mak kite goreng... walau x de chesee keh2

      Delete
  2. wah nih baru netul2 pisang cheasee asli nyum2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ucu... gambar je nyum2... rase x berape nk yumsss sgt hehe... rasa macam twpug goreng pisang segera Adabi...

      Delete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG