Apr 30, 2015

Potty Training Untuk Darwiish



Say bye bye to dypers uhh akhirnya... Alhamdulillah hari ke-2 Darwiish tanpa dypers, lampin di siang hari.Mungkin agak lewat unuk usianya yang dah 4 tahun.Tapi masih belum terlambatkan hu3.Mungkin sebelum ni aku, suami isteri... kesian atau tak tegas kot.. maklumlah anak sulong... ahhh tak ade alasan.Adam Darwiish anak soleh, anak baik Amin, In Sha Allah tahun depan nak start sekolah... takkan pakai dypers lagi.So sekarang mama dah boleh senyum.. berhasil.



Mula2, nak train si Darwiish memang tak boleh senyum2, kena tegas, hati kering, kalau x dia yg akan take over.Mula2 dia akan mintak dypers, aku akan kata tak boleh, habis... aku pakaikan dia seluar.Tersenyum pulak aku, bila si dia tak selesa, sikit2 pegang angry bird hehe.Pesan siap2 kalau nak kencing, berak pergi toilet... dia muncungkan mulut tanda protes.Alahai anak.Okkk pass dia dah kencing dalam toilet... patu dia mintak dypers lagi, nak berak katanye... haha aku bawak dia masuk toilet, dia x selesa, mungkin tinggi kot... then dia cangkung kat bawah je.... x pe nak oi.. nanti mama buang.Asalkan Darwiish faham macam mana nak buat dan buang di tempat yg betul.Alhamdulillah, mudahan Darwiish menunjukkan progress yang awesome... Amin.

So pada, mommy2, mama2, ibu2, emak2, umi2 jangan risau, kita train anak2 syurga ni perlahan2... sampai masa dorang akan faham,In Sha Allah.

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. ank sy pn nt nak try gak la free diapers..usia 2tahun hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mila, bagus tu train awal2... senang skit, jimat pun jimat hehe

      Delete
  2. Assalamualaikum kak, wahhh tak sabar nak lalui part ni. hehehe comel je darwiish...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila, he3 saat yg mencabar mental dan fizikal mama nya nanti.. he3

      Delete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign