May 20, 2015

EnviroHOME Home Care (REVIEW)

EnviroHOME Home Care menjimatkan masa, wang , tenaga korang dalam hal2 penjagaan rumah.Menggunakan teknologi German dan dikilangkan di Taiwan.Disamping melindungi bumi kita dari pencemaran bahan kimia yang berbahaya.Sangat mesra pengguna dan alam sekita.Produk EnviroHOME semuanya 100% dihasilkan dari sumber semulajadi macam ekstak air laut, minyak kelapa, herba botani dan banyak lagi.EnviroHOME Home Care terdiri daripada : Laundry Detergent, Food Wash, Multi-purpose Cleaner.

  • Bebas chemical
  • Tiada buih
  • Tiada warna
  • Tiada fragranc



EnviroHOME Laundy Detergant

1000g
RM 56
Kuasa mencuci semulajadi.Menggunakan extrak marine dan formula botani seperti, coconut oil,citrus medica dan banyak lagi.Disertakan dengan penyukat sekali.Mampu menanggalkan kesan kotoran, bau hapak pada pakaian.Membuatkan pakaian kita jadi lebih bersih dan segar.Tiada buih, so dapat jimatkan air masa bilas pakaian.Sangat efektif.

Cara penggunaan :

Cucian mesin : Campurkan 50ml Laundry Detergent kedalam mesin, basuh dan bilas seperti biasa.
Cucian tangan : 25ml Laundry Detergent dalam 1 liter air, rendam 30minit, cuci dan bilas


EnviroHOME Multi-purpose Cleaner

RM 39
500g

Penggunaan pada dapur, berkilat wow wow

Sesuai untuk semua jenis permukaan dari sofa, langsir, lantai, jubin, bath tub, toilet, almari malahan barang kemas.Wow memang multi function kan.Bukan hanya mencuci tetapi mampu menanggalkan kotoran., menghapuskan bakteria malahan menyegarkan.Dan ianya tak perlu dibilas.

Cara penggunaan :
Semburkannya pada tempat yang dikehendaki, lap dengan kain bersih dan lihat kesannya.


 EnviroHOME Food Wash

RM 69
750g


Seperti yang kita tahu makanan kita dari sayuran dan daging mentah semuanya mengandungi racun, racun perosak, racun serangga, pengawet dan sebagainya.InviroHOME Food Wash mampu menghapuskan racun perosak, racun serangga, pengawet, bakteria dan kotoran pada bahan2 makanan.Boleh digunakan untuk buahan, sayuran malahan daging mentah sepert ayam, daging, seafood dan banyak lagi.Tidak mengandungi toxid, 99% biodegradble.

Cara penggunaan :
Pamkan 1 Food Wash ke dalam 1 liter air, rendamkan buahan, sayuran atau daging mentah selama lebih kurang 3 minit.Toskan dan bilas jika perlu.


EnviroHOME Dish Wash

RM 39
750g

Kalau korang jenis yang elergi, alahan pada sabun, jangan bimbang EnviroHOME Dish Wash menggunakan formula hypo-allergenic so takkan ada alahan atau allergi pada tangan.Menggunakan ekstrack marine dan pelbagai sumber tumbuhan.Mampu menanggakan kesan minyak dengan mudah.Tak perlu sental2 bagai.Yang bestnya ia menjimatkan air sebab, tiada buih, senang dibilas.

Cara penggunaan :
Picit sedikit Dish Wash di dalam mangkuk mencuci, cuci pinggan mangkuk dengan span seperti biasa.Bukan hanya menanggalkan kotoran, malahan melindungi tangan dan alam semulajadi kerana ia bebas chemical


How to buy :

Web :

Official FB :


3 comments:

  1. boleh cuba ni. yg multipurpose tu best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Innanie haah, semua part boleh guna, yg paling syiok dia x berminyak... jimat sgt dr ruang tamu, bilik tidur, tandas hingga ke dapur boleh guna.

      Delete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign