May 20, 2015

ENVIROHOME Personal Care (REVIEW)

EnviroHOME merupakan produk berteknologikan teknologi dari Jerman dan dikilangkan di Taiwan yang merangkumi home care dan personal care.Apa yang istimewa dengan produk keluaran EnviroHOME adalah kerana ianya mesra pengguna dan mesra alam.Ianya 100% berasaskan sumber tumbuhan semulajadi dan sangat membantu dalam memelihara sistem ekologi bumi dan kehidupan manusia.

Keistimewaan EnviroHOME :
  • Bebas bahan chemical
  • Tiada pewarna
  • Tiada fragrance
  • Tiada buih
  • 100% dari tumbuhan semulajadi
  • Sesuai untuk seisi keluarga
  • Menjimatkan penggunaan tenaga, wang dan air


EnviroHOME Personal Care

Facial Cleanser, Body Wash, Shampoo


EnviroHOME Facial Cleanser


RM 69
180g




Kandungan EnviroHOME Facial Cleanser :
Aqua, Mineral salts, sea water extract, coconut oil, Aloe barbadensis extract, citrus medica limanum Extract, jasminum officinale oil, rose oil, pelargonium graveolents oil, prunus amygralus dulcis oil.

Fungsi dan keistimewaan :
  • Membersihkan kulit wajah dari segala kotoran, minyak dan mekap
  • Mengandungi minyak botani campuran seperti, ros, kelapa, jasmin yg mampu merelaxkan wajah
  • Menghilangkan garis halus dan kedutan
  • Menganjal dan baiki tekstur kulit


EnviroHOME Shampoo

RM 56
529g


Kandungan EnviroHOME Shampoo :
Aqua, minerals salt, sea water extract, coconut oil, aloe barbadensis extract, citrus medica limonum extraxt, melaleuca alternifolia leaf oil, rosmarinus officinalis oil, salvia sclarea oil, vitis vinifera seed oil, simmondsia chinesis oil

Fungsi dan keistimewaan :
  • Mencuci kotoran yang ada pada rambut dan kulit kepala dengan lembut
  • Membuatkan rambut lebih bersinar, sihat dan lebat
  • Merawat masalah kulit kepala, gatal , kelemumur
  • Penggunaan yang mudah, hanya sedikit dan lumur pada kulit kepala, akan terasa nyaman dan segar.


EnviroHOME Body Wash

RM 56
520g


                                             

Kandungan EnviroHOME Body Wash :
Aqua, mineral salt, sea water extract, coconut oil, aloe barbadensis, extract, citrus medica limonum extract, lavandulaangustifolia oil, rosmarinus officinis oil, vitis vinifera seed oil, oenethera biennis oil

Fungsi dan keistimewaan :

  • Sesuai ntuk semua jenis kulit, terutama kulit sensitif
  • Merawat masalah kulit seperti ekzema dan penyakit kulit yang lain
  • Melembut, mencerah dan menganjalkan kulit
  • Membersihkan kotoran serta membasmi kuman dan bau
  • Membaiki tekstur kulit agar lebih anjal dan lembab
  • Menyegarkan dan merelaxkan badan



Ulasan produk setelah mencubanya sendiri :

EnviroHOME ni produk dia memang best.Sangat menjimatkan air tau.Sebab dia tak berbuih.Korang pakailah banyak manapun, takkan ada buih.Tu bermaksud memang tiada campuran bahan chemical.Disamping menjimatkan, kita juga mampu melindungi bumi.Bau dia pulak memang natural, korang akan bau macam daun herba yang menyegarkan.Sangan mesra alam... back to nature.... go green.Harga pulak berbaloi dengan kualiti yang sangat hebat

How to buy :

Web :

Official FB :






4 comments:

  1. Replies
    1. Nazliana mmg syiok, tgn pon x kasar...sgt ekonomi dan menjimatkan duit, masa dan tenaga

      Delete
  2. ingatkan pencuci lantai tadi huhu

    ReplyDelete
  3. tak pernah dengar produk nih lagi..

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign