May 26, 2015

FIDOFILIA Punca Aku Tak Nak Upload Gambar Anak

Fidofilia memang dah berleluasa, bukan di negara Barat malah di Malaysia sendiri.Fidofilia adalah masalah dimana orang dewasa yang bernafsu, ghairah,terangsang bila melihat kanak2 mahupun baby.Nauzubillah.Nampak sangat dunia menghampiri Kiamat.Bila syaitan menguasai diri.Minta dijauhkan dari kita dari perkara2 yang tak baik.



Memang dulu, aku selalu upload gambar anak2 di blog, facebook, instagram... tak pernah terpikir ada juga yang bernafsu syaitan.Golongan Fidofilia ni kalau dia tengok gambar baby, kanak2 mereka akan terangsang, bernafsu dengan muka comel, pulus baby2 ni.Dorang membayangkan orang dewasa.Kebanyakkan akibat terlampau banyak melihat atau menonton bahan pornografi.Nauzubillah.

Baru2 ni pun dah ada kes yg pelajar luar negara tajaan MARA dalam kes macam ni.Nauzubillah... lepas ni beringatlah kalau nak upload gambar anak2 kecil di media sosial, dorang pun terdedah dalam ancaman jenayah seks... nak2 gambar anak2 x pakai baju, tengah mandi.... simpan je buat koleksi keluarga.Harap perkongsian ni bermanfaat untuk kita.Awasi anak kita selalu.....

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. Menakutkan org begini kan sis? Seram.

    ReplyDelete
  2. Memang seram orang dengan masalah begini. Tapi, betul juga kata sis tu. Kadang2 kita terlampau exposekan anak kita. Fashion baju budak perempuan sekarang pon sikit punya seksi.

    ReplyDelete
  3. menakutkan bila baca tentang orang sebegini..

    ReplyDelete
  4. aida jadi takut nak biarkan anak2 bertiga berkeliaran di luar umah tanpa pemantauan. jadi ngeri dgn keadaan org zaman skang yg sakit mental gini :(
    jarang jugak skang upload gambo anak2...

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign