May 19, 2015

(REVIEW DRAMA) Marriage Not Dating

Marriage Not Dating antara drama Korea yang aku layan sekarang.Ntahlah, tak ada selera nak tengok drama2 Malaysia.Uollls pun tahu kenapa kan.Xtually banyak drama Korea lagi khususnya di channel 393,392,391 di Astro, tapi aku still layan Marriage Not Dating sebab drama ni ringan, x heavy... komedi, romantik, family.Korang boleh tengok setiap hari Isnin-Jumaat di TV9 jam 6.30petang



Marriage Not Dating ni mengisahkan Gong Gi-Tae seorang doktor surgery yang nak hidup membujang sampai ke tua sebab lepas dia putus cinta dengan Se-Ah dan masalah mak dia yg tanggung derita akibat bapak dia yg curang.Tapi mak dia sibuk suruh kawin, so Gi-Tae pun berjumpa dengan Jang-Mi heroin drama ni lah, dorang pakat untuk berlakon jadi couple.Dan berusaha buat mak Gi-Tae benci Jang-Mi.Xtually Jang-Mi ni x-girlfriend member dia.Kat situ la terjadi macam2 babak menarik.Kisah dimana, kekasih lama, gila talak, menipu, kantoi menipu..ada babak yg heroin tercirit depan hero...kah2 kah2 kah



Cite panjang nanti korang pening hehe.BTW dalam drama ni ada 3 hero hensem, 3 awek super cute.Bersangkut-pautHeroin dia kadang2 overcute, over act, mengelupur keh2 tp tu la yg buat drama ni cute, best.



Berlakon2, last tersangkut sungguh.Last2 dorang kawin kalai x silap.Tengah tunggu ending ni.Ala kalau korang jenis kaki youtube korang tengok je kat sana.Yang best nya tengok drama asing ni, kita boleh belajar bahasa, budaya, fesyen dorang, banyak yg kita boleh ambik positif.Bukan nak kata drama Malaysia x bagus, tapi..... korang pikir lah sendiri.
posted from Bloggeroid

7 comments:

  1. sy pn melayan cete ni....ni pes drama korea sy layan kot stelah bertahun2 x layan korea.. hehehe.memang best cete ni...hero dan heroin sgt sesuai, hensem dan comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mila, haah sesuai sgt sorang poyo sorang clumsy hehe

      Delete
  2. Best eh.. Kalau camtu leh r tgk.. Selalunya dpt tgk sikit2 jer..
    Sebab berebut dengan anak yg nk tgk kartun...
    Nice review..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahh best Shahida, x payah pening tengok...layan je... nasib baik darwiish x nk tgok tv time drama ni kekek

      Delete
  3. macam best je drama korea ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg best Nabihah... tp ni hujung2 dah...boleh tgok online..

      Delete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign