May 11, 2015

Susu Kambing IQeel (Review)

Susu Kambing IQeel keluaran Syarikat Muslim Choice Solution adalah keluaran Muslim dan bumiputra.Itulah antara sebab yang membuat aku tertarik untuk mencuba produk ni,Selain jutaan khasiat yang terkandung di dalamnya yang mana ianya lebih bagus dari susu lembu dan ianya adalah makanan Sunnah.Tiada gula tambahan, tiada kolestrol, mampu merawat masalah darah tinggi, demam kuning, asma, sembelit, membantu menguatkan gigi, tulang dan badan.

RM 43
1 kotak (500g)

Packaging
Apa yang menariknya adalah, susu kambing IQeel adalah asli, tanpa bahan tiruan, bahan pengawet dan organik.Organik? Wahhh jarang kita jumpa susu kambing organik kan.Kenapa ianya susu kambing organik? Sebab kambing-kambing diternak di padang ragut dan hanya memkan rumput saja dan tidak disuntik sebarang hormon.Wahhhhh sangat selamat dan asli.


Packaging susu kambing IQeel.Setiap 1 kotak ada 500g susu kambing.Disertakan dengan scoop yang comel.

\
Kat sini korang boleh tengok kandungan khasiat susu kambing IQeel/Ianya sangat kaya dengan kalsium, vitamin B, vitamin A,dan Niasin.Dan yang paling penting ianya disahkan Halal dan 100% organik.





Bila buka je packaging susu kambing IQeel wah semerbak harum bau dia.Tekstur pulak sangat ringan, halus dan warnaya putih cerah,Wah tak sabar pulak nak minum hehe.Cara penyediaannya pulak tersangatlah mudah. Campurkan 4 scoop susu kambing IQeel dengan 180ml air suam.Kemudian kacau dan minum.Wahhhh sangat kaya dengan rasa.Apa yang bestnya ia tidak berbau hamis dan mudah larut.So susu tadi tak berketul-ketul.


Susu kambing memang banyak khasiatnya.Selain senang dihadam.Kalau ada masalah sembelit tu... In Sha Allah senang je membuang kalau minum susu kambing,Susu kambing IQeel boleh diminum 1 gelas semasa sarapan dan sebelum tidur.Wahhh nyeyak tidur nanti tau,



Wah tengok tu, anak beranak pakat minum susu kambing IQeel.Kelazatan dan khasiat dikongsi bersama.Lagipun ianya minuman 1 keluarga, dari datuk, nenek, emak, bapak, anak semua boleh minum.Sangat bagus untuk anak-anak membantu meningkatkat sistem imun dan kecerdasan dorang.Malahan ibu hamil, berpantang dan yang menyusukan baby pon lagi digalakkan minum susu kambing, kerana banyak khasiatnya disamping menambahkan susu badan.

Susu kambing IQeel memang best sebab :

*Organik, sedap, lemak & tak hamis & muak
* Mudah disediakan, mudah larut
*Menyegarkan badan. dapat tidur lena
*Milk booster
*Harga berpatutan
*Boleh diminum seisi keluarga
*Halal & berkhasiat 0 kolestrol
*Boleh dimasukkan dalam masakan seperti gulai dan kuih/kek


Untuk belian, info dan sebagainya, boleh ke Official FB

No comments:

Post a Comment

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign