Jul 25, 2015

Durian Murah

Durian, si raja buah. Sebut durian confirm dan terbau bau dia yang puhhhhh sodap, isi yang kuning... sedap2. Sekarang dah musim durian, dulu masa bulan puasa, sibuk duk beli durian, tapi kadang risau jugak kot terkena durian Thailand yang diperam tu. Lagipun harga durian area KL, Selangor boleh tahan mahalnya, kalau tak kena pot yang betul. Lagi naye kalau kena durian timbang. Alhamdulillah, cuti raya masih ada, mak aku pulak suggest tempat orang jual durian murah, dilonggokkan dan dijual ikut bakul. Sesua sangat kalau nak buat tempoyak, nak makan cam gitu pon hokey.Apa lagi.... mencanak pantas nafsu durian aku ngeh2


Itu si Darwiish dan Bella sedang asyik melihat ahso yg busy menjual durian, duduk dalam kereta walau tingkap tutup still bau durian boleh dihidu. Bagi yang x suka durian jangan hampiri kawasan ini ngeh2, kompem korang akan mamai.


Lokasi durian murah , Karak, Manchis dan Temelong sepanjang jalan ni, beribu2 durian dijual, lori durian pon dah macam rapid KL sesaknya. Durian kat area ni memang top sebab dusun durian memang di kawasan ni. Macam2 jenis durian ada D24, Musang King, asli dan banyak lagi.Peniaga durian kat sini dimonopoli oleh kaum Cina. Kena pandai tawar menawar lah.


Itu dia hasil tangkapan kami suami isteri, 3 bakul ok... cukup la wat stok tempoyak. Tak cukup kita serbu lagi nge. Ohh 3 bakul ni penuh 1 bonet iswara kami, harga standard la... RM50-80 untuk durian kampung ni, bukan musang king hokey. Oh kalau korang nk makan kat stall tu pon boleh, ahcai dan ahso dah standby air mineral, nak tapau pon .

#isterikuhantudurian
#kuciumdurimu

posted from Bloggeroid

8 comments:

  1. Fida dulu memang hantu durian..tapi sejak akhir2 ni..tak boleh makan dah..asyik cirit-birit jew

    ReplyDelete
  2. kalau balik dgn bas banyak tgk jual tepi2 jalan 2.. :D

    ReplyDelete
  3. Murahnyaa kak! hope nak balik kuantan ni ada lah.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ainaa g pagi.... petang harapn tipis dik :-)

      Delete
  4. pehh 3 bakul penuh tu..memang sedapla menikmati durian..

    ReplyDelete
  5. 3 bakul RM80 ke satu bakul tu RM80?

    ReplyDelete
  6. ya ampuuuunnn....!! 3 bakul terus... hehehehehee... :)

    nak try pergi jugak lah.. dah lama tahan nak makan durian ni sebab hari tu sakit tekak teruk... :)

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign