Jul 30, 2015

Ikan Bakar Sri Banjar Terlajak Sedap

Ikan Bakar Sri Banjar lokasi di medan selera Selayang berdekatan round about dan letaknya di atas bukit. Apa susah korang waze aje... kompem jumpa. Xtually, En.Suami bawak kami makan kat sini masa balik dari beraya di kampung. Tengok kedai biasa2 aja. Tak sangka pulak Ikan Bakar Sri Banjar ni memang meletop... betul bak kata pepatah inggeris dont judge book by its cover

Oh ye ,kedai ni milik cina muslim, tu pasal signboard dia ada tulisan cina. Menu hanya ada ikan dan makanan lau dan sayuran, nama pun kedai ikan bakar kan ngeh2


Kailan Sos Tiram
Yang ni menu pilihan aku. Tak sah kalau takde sayur.Harganya RM8, berbaloi, banyak, sedap dan segar. Dimasak sempurna tak lembik tak keras.


Sotong Dan Kacang Botol Goreng Kari
Ni pilihan En.Suami, nampak dan bunyinya pelik, tapi MasyaAllah... sedapnya... sotong dan kacang tu segar. Sotong tu lembut je tak liat. Kacang tu pulak rangupnya. Rasa kari tak terlampau over... manis , pedas, berempah secukupnya.Harga dalam RM12 gitu ... lupa lah pulak. tapi memang puas makan


Ikan Keli Bakar Sri Banjar
2 ekor.. Ya Allah sedapnya... rempah dia.Ikan pulak tak over cook, segar, tak hanyir. Banyak pilihan ikan yang ada... ikan kembung, pari, keli, siakap, lobster, lala, kerang. Harga ikut gram. Apa yang istimewanya Ikan Bakar Sri Banjar ni dibakar dengan daun pisang, guna rempah rahsia dan ada sambal cicahnya yang umpppph.Harganya berpatutan. Ok la kami 3 beranak makan, habis RM30++ je. Service pun ok, cepat, bersih dan parking mudah.

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. Sedapnya nmpk ikan tu..nama menu die menarik..huhu

    ReplyDelete
  2. adooiiiyaaaiii.....!! sotong dgn kacang goreng kari tu nampak unik.... :)

    ReplyDelete
  3. dekat je dengan rumah saya ni..bolehlah cuba nanti..

    ReplyDelete
  4. Tergoda tgk sayur kailan tu...fresh!

    ReplyDelete
  5. wah meriahnya lauk dia.. salam perkenalan. GMBM

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign