Novel Kelabu (REVIEW)

by - July 02, 2015

Novel Kelabu adalah novel fixi pertama yang aku miliki.Bukan dibeli tapi hadiah hasil menyertai giveaway.Memang teringin nak baca novel fixi kerana ianya berbeza dengan novel komersial yang lain huhu. Lebih terbuka dan tiada batasan dalam penyampaian. Kiranya lebih rare lah.Judul pulak satu ayat je, tak ada nak berjela2.


Antara kelainan novel fixi dan novel komersial adalah keunikkan cover novel. Cantikkan, unik, sempoi dan lain dari yang lain. Novel Kelabu hasil tulisan Nadia Khan a.k.a Nedoo. Novel Kelabu ini adalah penulisan pertamanya.


Hasil penulisannya berjaya sebab Novel Kelabu sudah dicetak selama 15 kali. Mula di cetak pada 2011. Kat situ pun kita dah tau ramai pembacanya kan.Sudah pasti gaya penulisannya berjaya memikat hati penggemar novel fixi.

Watak utama dalam Novel Fixi adalah sesorang lelaki, iaitu Amir seorang jurugambar yang menjadi boyfriend upahan kepada Jun seorang student IPT yang super hot.Anak tunggal yang mana mak bapaknya berpisah.Terselit adengan2 lucu, sedih, friendly dan banyak lagi. Jalan cerita best juga. Menceritakan kisah hidup Amir yang 'kelabu' .Nak tahu apa yang kelabu dan penyudahnya... korang kena baca sendiri ok. Xtually aku pun tak habis baca lagi ngeh2.



Novel fixi ni, lebih ringan, sebab jenis kertas yang digunakan. Novel Kelabu ni ada 455 muka surat. Kalau korang yang jenis kaki novel, kompem sehari pun boleh habis.Btw memang berjaya memikat selera membaca aku.Terima kasih kepada yang menghadiahkan novel ini. Kalai korang nak hadiahkan lagi , dengan tangan terbuka aku terima hehe.

posted from Bloggeroid

You May Also Like

3 ulasan

  1. Masa terluang ni habiskn masa dengn baca novel

    ReplyDelete
  2. salam singgah ..pcl www.nazlee.com

    pasal novel pcl xleh komen, sebab tak suka membaca novel kecuali ianya diblogkan :).

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum... singgah dan follow ni..
    Tahniah menang GA Wayne Harraz.... :)

    Novel Fixi memang best.. jalan cerita yang lain dari yang lain.. Lejen Press dan Dubook Press pun best juga.... :)


    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish