Jul 24, 2015

Sabun Ajaib (Review)

Sabun Ajaib wah apa yang ajaibnya dengan sabun ni. Mesti korang tertanya2 kan. Sama juga macam aku masa mula2 mengenali dan mencuba sendiri Sabun Ajaib ni.


Sabun Ajaib ini atau lebih dikenali dengan nama Sabun CHT atau Sabun Cuka Buluh Berpudina. Wah dengar pudina dah terasa2 terbau2 mint nya kan. Packaging dalam plastik tebal bewarna hijau, dari luar dah bau kesegaran dan mint nya.



Sabun Ajaib ini hanya menggunakan 3 bahan semulajadi iaitu cuka buluh, pudina, base sabun minyak zaitun. Harganya RM19.90


Keistimewaan Sabun Ajaib:

°Buatan Malaysia
°Disahkan Halal oleh JAKIM
°Tiada toxid
°Buatan tangan
°Tiada unsur haiwan
°Boleh digunakan lelaki dan perempuan mahupun kanak2
°Kegunaan 1 badan




Sabun Cuka Buluh Berpudina berfungsi :

°Merawat pigmentasi, jeragat, dan kulit bermasalah.
°Menghilangkan masalah bau badan
°Merawat masalah kelemumut, rambut gugur
°Merawat masalah kulit, ekzema, bisul, jerawat, panau, alergik
°Mengecilkan liang roma, menyegarkan badan

Cara Penggunaan :

Guna seperti sabun biasa, tunggu 2 minit baru bilas. Kalau masih rasa berminyak, bilas lagi sekali. Untuk kulit bermasalah pertama perlu cuci dan terus bilas. Kali kedua cuci dan tunggu 2 minit kemudian bilas.



Memang best pakai sabun ajaib ni, kulit badan akan rasa fresh, mint gitu... bau pudina sesangat.Ohh kalau pertama kali pakai ada terasa gatal2 itu disebabkan badan kita sedang nyah toksin.Tapi kalau berlarutan boleh refer doktor. Seketul sabun ajaib ni kalau guna untuk badan je, boleh tahan dalam 2-3 minggu. Kalau pakai di kepala, aku syorkan guna conditioner untuk melembutkan rambut

Untuk sebarang belian, rujukan dan pertanyaan korang boleh ke :

Web :
http://bamboo-soap.blogspot.com/

Facebook :
[https://www.facebook.com/pages/CHT-Green-Soap/226319927479434


posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. hai mama.., yaya dah follow...sudilah follow back www.yayacendana.com :)

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign