Aug 28, 2015

Bahaya Sembelit Dan Cara Merawatnya

Sembelit haha, bukan perkara remeh. Jangan dipandang enteng perkara sebegini terutama yang melibatkan kesihatan kita. Nak2 pulak berkaitan dengan kesihatan dalaman. Ada tu sampai seminggu tak membuang, tak payah cakap orang, ku pun sama macam tu dulu, malas minum air. So jangan dipandang remeh SEMBELIT tau.

Bahaya sembelit :

° Terdedah kepada risiko kanser usus / kolon kerana najis akan terkumpul dan mengeras, kemudian lekat didinding usus.


° Toksin akan terkumpul dan menyebabkan kita mudah sakit kepala dan pening.
° Mengganggu enzim detokfikasi
° Sakit perut, buncit kerana tidak puas membuang.
° Mulut berbau busuk, mengantuk dan sebagainya.


Cara merawat sembelit :

° Banyakkan minum air kosong. Sekurangnya 3L sehari.
° Makan makanan yang berserat tinggi, nasi, roti, bijirin.
° Banyakkan makan sayur, buahan.
° Lakukan senaman kerana meningkatkan motabolisme.
° Mencangkung semasa membuang.
° Makan 4 biji HERB-LAX sebelum tidur.

HERB-LAX SHAKLEE sangat bagus bagi mengatasi masalah sembelit dan perut buncit. Selain berfungsi sebagai agen detox bagi mencuci usus dengan ramuan daun Sena. Makan je... sure pagi esok dengan lawasnya uols akan membuang. Lega rasa bila perut kosong.... ringan je.Jom berdetox secara semulajadi. Dapatkan sekarang, harga tk sampai RM50.


ShakleebyAiin
SMS / Whatspp / Telegram : 012-9125 998

Trusted SID :
1210115

Email :
aiinbaharom86@gmail.com

Blog :
http://www.mamadarwiish.blogspot.com

Facebook :
Aiin Baharom

Instagram :
@aiinbaharom

posted from Bloggeroid


posted from Bloggeroid

3 comments:

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign