Aug 27, 2015

Cara Hilangkan Selesema Dengan Cepat

Sekarang musim hujan, panas, cuaca yang tak menentu. Tambahan dengan fenomena jerebu yang semakin menukar. Selesema senang je nak jadi, tersangatlah tak selesa kan. Bila selesama ada pula anak kecil, bimbang nya rasa takut berjangkit. Selesema ini disebabkan virus yang menjangkiti saluran pernafasan bahagian atas. Jadi salur hidung, kerongkong semuanya terjejas.Tu belum buka bab bila kita nak solat, hingus meleleh je, uiii sangat tak selesa kan.Selain rujuk kepada doktor bermacam.alternatif yang lain yang boleh kita cuba untuk merawat selesema.




Berbagai petua tradisional yang boleh kita praktikkan. Jangan selalu mengambil Panadol dan seangkatan dengannya.... kerana ia bukan memulihkan masalah secara semulajadi dan boleh mengakibatkan kesan dimasa akan datang.Boleh amalkan, antara petua yang ada.


Oh ye kalau dah selesema memang akan selalu terbersin... bagi mengelakkan penyebaran kuman, kerap cuci tangan, tutup mulut, hidung dengan kain bila bersin, jangan berkongsi bekas minuman dan sebagainya.

Tapi Alhamdulillah sekarang aku just makan 2 biji Vitamin C Shaklee 3 hari je, selesema pun hilang. Macam tu juga kalau rasa nak demam tau. So tak perlu bergantung dengan ubatan yang sur ada dadah tu kan.Selain sihat, muka pun kurang jerawat, kulit lembab je, makin cerah. Dah ramai orang even blogger pun tahu keajaiban Vitamin C Shaklee ni.


Kalau uolss nak tahu sebotol ni ada 180 tablet, boleh tahan 6 bulan. Sangat menjimatkan. Kalau nak cuba boleh klik link ni, ada special promo !!!
VITAMIN C SHAKLEE MURAH

Atau boleh hubungi ku sendiri as your trusted SID : Aiin 012-9125 998

#shakleebyaiin

posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. Yes. Bettee anak2 guna ubat natural drpd telan ubat spital. Unless over panas la :-)
    Cuaca skang ni x menentu. Kena num byk air...

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign