Aug 13, 2015

D'Kayangan BBQ & Grill Steamboat Shah Alam (REVIEW)

D'Kayangan Steamboat telah beroperasi selama 6 tahun menawarkan sajian steamboat secara buffet . Wah kalau buffet ni paham2 je lah kan... korang boleh makan sampai lebam ngeh2. Sesuai dengan trademark D'Kayangan Steamboat iaitu makan sampai kenyang .Tapi ingat jangan sampai membazir pulak. D'Kayangan Buffet Steamboat ni terletak di bangunan Acapella senang cerita korang waze aje, dari jauh nampak bangunan tu tau. Alhamdulillah last week dapat jemputan dari En.Ariff selaku managernya.... terima kasih....ye En.Ariff. Xtually ini kali kedua kamis sekeluarga berpeluang makan2 disini.



Sebelum menjamu korang dengan gambar2 steamboat tu, meh kita tengok dekorasi D'Kayangan Buffet Steamboat....wah nampak elegan dengan wallpaper dan lampu2 nya kan. Susunan meja yang teratur walaupun keluasan yang agak terhad. Surau, tandas juga turut disediakan so jangan bimbang.


Ini adalah menu utama D'Kayangan Steamboat... Ya Allah puluhan pilihan yang disajikan. Confirm korang akan rambang mata.


Bermacam pilihan makanan laut ada, ada sotong,udang, ketam, lala, kupang, kerang , ahhhh macam2 sampai ada yang tak tau nama. So kepada penggemar seafood macam aku, sure akan senyum lebar bila tengok udang, sotong yang besar gedabak lagi fresh hehe.


Ohhh jangan bimbang kalau korang tak makan seafood, ayam, ikan, daging pun ada. Dan yang diperap pun ada... sangat best untuk digrill.... itu yang best di D'Kayangan Steamboat sebab ada bbq dan grill juga.




Kalau dah namanya steamboat tak sah kalau takde bebola semua tu kan...macam2 bebola ada, dalam pelbagai bentuk, warna yang menarik. Ada ikan, udang, ketam dan sotong. Dan yang paling cute pun ada.... anak2 sure suka.... dengan mama2 pun suka hehhe.



Sayuran segar seperti kangkung, cendawan dan kubis pun disediakan. Mee pulak lebih dari 5 jenis.... mak aiii banyaknya... ada mee maggi, ada mee udon, mee halus macam2 la ada... telur puyuh pun ade tau.


Pilihan sos yang disediakan



Kalau korang nak makan nasi pun ada,nasi lemak, nasi berlauk, bihun goreng semua pun ada. Wahhh kambing golek pun ada.... tu dah tinggal rangka...so datang awal ye hehe



Untuk minuman ada disediakan air kosong, sarsi, anggur dan oren. ABC pun ada... wahhh syiok kan... aiskrim pun ada.... yang paling best perisa mint choc pun ada. Ohhh minuman panas pun ada bagi korang yang tak minum ais, seperti kopi dan teh.



Untuk pencuci mulut disediakan buaha. seperti tembikai merah, kuning dan susu. Buah oren, mangga, jambu batu dan bestnya boleh buat rojak buah yummmy



Wahhh ni baru 1st round, emmm sedapnye... En.Suami siap berbaju melayu lagi. #inikanraye hehe.




Dah makan baru bergambar, wefie, grufie semua ada... Alhamdulillah terima kasih kepada En. Ariff dari pihak D'Kayangan Steamboat kerana sudi menjemput dan En.Suami serta rakan2 yang sudi hadir. Semuanya berpuas hati dengan menu dan service yang tiptop.

Harga Buffet D'Kayangan Steamboat :
RM 33 nett untuk dewasa
RM 17 nett untuk kanak2 (6-12 tahun)


D’KAYANGAN BUFFET STEAMBOAT
D’Kayangan,Sri Acapella Servis Appartment.
No. 1, JLN Lompat Tinggi 13/33m Seksyen 13,
40400 Shah Alam

Facebook :
https://m.facebook.com/pages/Steamboat-BBQ-Buffet-DKayangan/203237499742318

Instagram :
https://instagram.com/dkayangansteamboat

Email : dkayangan_steamboat@yahoo.com.my

Contact:
03-55234979 / 012-2971091 / 012-3970091

Waktu Operasi :
5pm - 2am

Hash Tag: #dkayangansteamboat

posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. hadoi, sedap nyer :)
    kagum aida dgn kepelbagaian jenis mee dia!
    tak pernah ku nampak mee sebyk tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, tp x blh ambik semua, nanti cepat kenyang.... rugi :p

      Delete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign