Aug 24, 2015

Masker Organik Warisan Merawat Kulit Wajah Dan Badan (REVIEW)

Masker Organik Warisan merupakan keluaran Bumiputera Islam dan Halal. Produk organik memang menjadi tumpuan masyarakat sekarang , tak kisah dalam pembuatan produk kecantikan, makanan dan sebagainya. Salah satu sebabnya adalah kerana ia bebas kimia dan toksid. Masker Organik Warisan... bukan sahaja sesuai untuk kegunaan kulit muka malahan boleh dibuat lulur... Wahhhh best kan...


Masker Organik Warisan 100g tanpa bahan pengawet,bahan kimia dan dijamin 100% organik. Jadi kita boleh manjakan dan cantikkan kulit secara alami dan tradisional.


Masker Organik Warisan ni dihasilkan daripada bahan organik seperti Beras Organic Japan, Pitera, Ekstrak Barli, serta 7 jenis bijirin terpilih.

Wahhh teringat pulak pada bedak sejuk buatan tangan nenek... natural kan bahan2 dia.


Khasiat Masker Organik Warisan :

° Melembutkan, melicinkan dan menghaluskan kulit.
° Memudarkan parut jerawat
° Mengelakkan jeragat, jerawat, kulit kusam
° Menggebu dan mencerahkan.

Tapi harus diingat, kesan yang bagus adalah dari cara pemakaian yang konsisten dan mengikut kulit seseorang.


Packaging sangat awesome, buka je, wah meruap bau dia. Ada bau macam beras, soya macam tu... emmm macam kat spa pulak. Didatangkan dalam serbuk putih, ada macam biji halus beras yang dikisar.


Cara Penggunaan :

1. Cuci muka dan lap sehingga kering.
2. Ambil setengah sudu serbuk Masker Organik Warisan dan campurkan dengan satu sudu air masak.Kacau sebati.
3. Sapukan keseluruh muka dan biarkan kering atau sehingga 30minit.
4. Cuci dengan air bersih dan keringkan.

Ohhh ye kalau kulit berjerawat macam aku, boleh tambahkan sedikit jus limau nipis. Untuk kesan optimum kenalah jaga pemakanan dan amalkan makan Vitamin C dan E yang baik untuk kulit.

Masa cuci masker tu, gonyoh sikit muka tu, rasa macam pakai skrub pulak... uhhh syiok nye.Masker ni sesuai untuk semua jenis kulit lelaki mahupun perempuan. Kalau rajin bolehlah lulur satu badan... boleh amalkan hari2 dan boleh jimat sampai sebulan.


Dengan riang ria aku posss dengan Masker Organik Warisan.. tapi jujur aku citer, walau baru pakai sehari kesannya memang awesome selamat kalau termakan... tapi jangan sengaja makan pulak haha.


Lepas pakai, bau wangi dia still ada. Kulit rasa lembut, halus je. Lembab je. Masa tepek kat muka tu rasa sejuk... nyaman je...
Sebelum pakai muka kusam sikit, penat kot... lepas pakai... segar berseri uolsss.Kalau pakai sebulan... wahhh InshAllah gebus gebas lagi ni huhu. Jomlah cuba... ohh ye selain Masker Organik Warisan ni ada dalam botol percubaan 40g... ada juga Sabun Organik Warisan.....pun organik tau. Blogger cute si Yuyu Zalikha pun dah cuba tau... uolss bila lagi.


Harga Masker Organik Warisan :
Botol ekonomi (100g)
RM29.90 sm / RM35.90 ss

Hubungi :
Mastura 013 - 300 8843

Web :
http://www.warisanorganik.blogspot.com

Facebook :
https://m.facebook.com/maskerorganikwarisan

Instagram :
https://instagram.com/maskerorganikwarisan/

posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. bagusnya masker ni..nanti nak try jugak la

    Maisarah singgah dari Blog MaisarahSidi.com

    ReplyDelete
  2. wah! aida baca ni tiba2 teringan citer mok cun kat tv3 :)
    hi hi hi...
    aida suka bermasker, tapi sentiasa x sempat !
    mlm2 lepas berkemas, da ngantuk.
    gomol ijat, pastu terus tido kroh kroh...

    ReplyDelete
  3. mcm best masker ni! tq 4 sharing

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign