Qurban Aqiqah Murah Dan Mudah Bersama EZ Qurban

by - August 31, 2015

Qurban adalah penyembelihan binatang qurban yang dilakukan pada Hari Raya Haji (selepas solat 'Idil Adhha) dan hari-hari Tasyriq iaitu ,11,12 dan 13 Zulhijjah kerana beribadah kepada Allah s.w.t. , iaitu sebagai menghidupkan syariat Nabi Allah Ibrahim a.s. yang kemudiannya disyariatkan kepada Nabi Muhammad s.a.w.Tiap-tiap anak itu tertebus (terpelihara daripada kemudaratan dan kemungkaran) dengan aqiqahnya yang disembelih untuk dia ketika hari ketujuh dan dicukur, lalu diberi nama.” - Maksud Hadis

Hukum qurban dan aqiqah adalah
keduanya adalah sunat muakkad, iaitu sunat yang dituntut kepada yang mampu.Namun tak semua daripada kita berkemampuan...tapi jangan risau dengan adanya agensi seperti EZQurban insyaallah ibadah qurban mahupun aqiqah dapat dilakukan dengan sekadar yang anda mampu.


Ini kerana EZQurban menawarkan perkhidmatan secara online.Selain menjimatkan masa, perkhidmatan dan tawaran yng disediakan lebih murah dan profesional kerana sudah beroperasi lebih kurang 10 tahun. EZQurban juga mendapat kepercayaan IKIM FM , anda boleh dengarkan info EZQurban setiap Selasa, minggu ke2 setiap jam 6.15 petang.


Apa yang menariknya, program qurban dan aqiqah dibawah EZQurban dijalankan di negara miskin, yang kekurangan makanan seperti, Thailand, Vietnam, Kemboja, Filipina, Indonesia dan Bangladesh. Insyaallah, luasnya pahala bersedekah kita nanti. Sekiranya kita mahu melihat sendiri, kita boleh mengikuti, team EZQurban dalam jelajah kembara Qurban.


Harga qurban dan aqiqah EZQurban :

-Aqiqah 1 ekor kambing RM580
-Qurban 1 bahagian lembu RM300
-Qurban 1 ekor lembu RM2100
-Qurban 1 ekor kambing RM580

Harga termasuk 6%GST. Jadi anda boleh buat pilihan berdasarkan budget anda. Dan proses seterusnya dikendalikan EZQurban.Sangat Mudah untuk beribadah kan.

Sekiranya anda berminat untuk mendaftar, anda boleh mengisi borang secara online http://www.ezqurban.org/daftar-qurban

Web :
http://www.ezqurban.org

Facebook :
http://www.facebook.com/ezqurban

Office :
No. 126-1A, Jalan 3,
Batu Caves Centrepoint,
68100 Batu Caves,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

Hubungi :
Office : +603 618 619 11
Hotline : +6013 238 6000
Whatsapp: +6013-318 6984
Fax : +603 6186 7872
Fax : http://www.ezqurban.org
Email : ezqurban.adm@gmail.com

Isnin - Jumaat : 9.00AM – 5.00PM
Sabtu : 9.00AM – 2.00PM
Ahad/ Public Holiday : Tutup

#BlooggersMedia
#EZQurban
#QurbanAqiqah

SELAMAT MENJALANI IBADAH :-)

posted from Bloggeroid

You May Also Like

1 ulasan

  1. assalam..blogwalking...
    moga allah permudahkan..tq for sharing

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish