Oct 5, 2015

Big Spoon, Gagal Tarik Selera Ku

Big Spoon antara lokasi makan2 yang lain daripada yang lain. Unik dari segi penyedian, presentation makanan kepada pelanggan. Menekankan konsep American-Chinese Cuisine Dimana makanan dihidangkan dalam satu sudu besar, boleh dimakan hanya dengan satu suapan kalau mulut korang besar heheh. Lepas raya haji yang lepas, En.Suami pun bawak kami anak-beranak ke Big Spoon, outlet Setia Walk, Puchong



Tak snap pun gambar restoran huhu. Dalam kepala imagine, makanan yang mengiurkan macam di Boat Noodle, Pak John Steamboat hahah


Memandangkan menu tak berapa nak rare, kami pesan 3 sudu je. Wat rasa. Nak kenyangkan perut memang tak la kot. Harga bermula RM1.90-RM3.90. Kenapa x rare ? Ntah macam tak kena dengan tekak, tapi En.Suami ajak cuba dulu.


Kami pesan Cold Noodle dengan Dumpling aja. Dumpling not bad, kulit dia kenyal je, tak liat, filling pun ok.



Darwiish pelik, adakah itu sudu atau pendayung sampan . Apa yang penting, sudu tu besar pada muka Darwiish.


See, tak habis... cold noodle memang x kena ngan tekak aku pasal sejuk, kejun, kering dan tak berkuah. Rasa macam plain je hu. Minuman pula tak banyak pilihan, aku minum coke jem .Tapi ikit citarasa masing2. Kalau korang nak cuba... boleh cuba. Selain tu ada pankek, nasi juga kat Big Spoon ni. Boleh google branch yang lain.


BIG SPOON

D-7-G, Block D,
SetiaWalk,
Persiaran Wawasan,
Pusat Bandar Puchong, 47160 Selangor

Opening hours : 11am - 10pm

posted from Bloggeroid

16 comments:

  1. ni kalau g yg kat Times Square...ramai gila orang..hihihi

    ReplyDelete
  2. mungkin lain kali akan lebih baik, insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, kena pelbagaikan menu terutama minuman kot

      Delete
  3. dekat dengan rumah CF ni.
    tak pernah jalan lagi dekat area Setia Walk ni. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. free boleh pergi, berdepan dengan subway... nice view

      Delete
  4. aritu ade terbaca jugak pasal restoran nie...
    besar betul....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, suka unik2 ni. Sudu dia bukan plastik... mcm seramik... besar tapi cute

      Delete
    2. Haah, suka unik2 ni. Sudu dia bukan plastik... mcm seramik... besar tapi cute

      Delete
  5. KAT JOHOR ADE X EK.MACAM MENARIK JE:)

    FOLLOW ME http://zindanazie.blogspot.my/2015/10/koleksi-warna-terbaru-werda-sofia.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. X sure lah, boleh google x pun pergi fanpage BigSpoon :-)

      Delete
  6. Teringin nak cuba..tp xpergi2 pun lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba... saya suggest dumpling :-)

      Delete
  7. selalu dengar macam best je. tapi tak tau nak pergi bila aduhaiiii terliuq tengok :)

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign