Oct 24, 2015

Handmade & Natural Body Care Dari ATHENA

Sekarang semua mencari dan mahu menggunakan produk, tak kisah produk makanan, perubatan malahan kosmetik dan body care yang berasaskan bahan semulajadi . Sudahlah semulajadi malah produk penjagaan badan dari Athena dibuat secara handmade, buatan tangan. Kalau buatan tangan sudah pasti ia lebih teliti dan unik.



Mosquito Repellent
Frozen ICY Soap
Multipurpose Soothing Balm
Shea & Cocoa Butter Soap

Ini adalah antara 4 produk penjagaan badan keluaran Athena . Selain daripada ini, ada lagi produk lain seperti, Premium Goatmilk Soap, Gromwell Root Giatmilk Soap, Lavender Marseille Soap dan kelas membuat sabun untuk anak-anak.

Yang pastinya kesemua produk Athena :

- 100% sumber semulajadi
- Bebas bahan kimia
- Tiada alkohol
- Tiada pewarna
- Tiada pewangi tambahan
- Bebas paraben
- Tiada unsur haiwan
- Vegetarian produk




Athena Mosquito Repellent

Semburan untuk menghalang nyamuk. Jangan bimbang ia selamat digunakan seawal usia bayi hingga dewasa. Bau dia segar je, just goncang dan sray terus pada kaki dan tangan. Kemudian ratakan. Kalau baby 2 tahun kebawah, spray pada kain lampin dulu, kemudian ratakan pada kulit. Disebabkan ia dihasilkan secara semulajadi, ia hanya mampu bertahan selama 4 jam. Kemudian, spray semula.




Athena Frozen ICY Soap

Wahhh Princess Elsa punya sabun ke hehe. Apa yang bestnya disertakan sekali dengan jaring madian yang lembut ni. Masukkan sabun dalamnya, kemudian sabun macam biasa. Best, sebab ada sensasi dingin. Sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit kering dan rosak.




Athena Shea & Cocoa Butter Soap

Sabun berasaskan shea dan cocoa buttet. Kaya dengan Vitamin A dan E. Baik untuk kulit. Buih dia lembut, halus je. Bau semulajadi. Kalau ada masalah kulit kering dan kasar sesuai pakai sabun ni. Ohh kalau ada baby ekzema pun Inshallah boleh dirawat.Ada dua saiz 50g dan 100g. Suka packaging dia, macam old school but rare. Less is more.





Athena Multipurpose Soothing Balm

Antara favourite aku. Best. Boleh pakai untuk rawat kulit kering macam disiku, lutut atau tumit. Tapu aku suka pakai di bibir as a lip balm. Bibir jadi lembut je, lembab je
Senang nak pakai lipstick, cantik je tekstur. Ku sapu juga pada peha Isabella. Bekas dia garu tu.




Mosquito Repellent RM16
Frozen ICY Soap RM 10
Multipurpose Soothing Balm RM18
Shea & Cocoa Butter Soap RM15-50g, RM28-100g

Jom rawat kulit dengan bahan semulajadi. Unik dan menarik kalau dijadikan cenderahati dan doorgift kan. Harga pun menarik je.


Athena

Facebook :
https://www.facebook.com/AthenaGarden.MY

Instagram :
https://www.Instagram.com/athena_garden_my

Hotline :
011 - 3700 1633

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. Singgah malam . Selamat berhujung minggu

    ReplyDelete
  2. Singgah. saya pun suka barang berasaskan bahan semula jadi. nak try lah sabun tu. thanks for sharing!

    http://letaknamaterlalumainstream.blogspot.my/

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign