Oct 21, 2015

Kenali Blogger Mohd Zarin

Jom kenali blogger Mohd Zarin . Aikkk tiba-tiba rasa macam pernah jumpa blogger Mohd Zarin ni. Oh ye, jumpa masa food testing di Corona Del Mar. Peramah, friendly orangnya. Tak berpisah walau seinci dengan kameranya. Masa tu beliau beri button badge Upin Ipin pada si Darwiish. Thank you uncle hehe. Blog beliau adalah www.mohdzarin.com


Wah blog beliau bertemakaan warna hitam ala-ala grey gitu dengan kuning. Awesome juga kan. Loading pun laju je. Tak berat. Antara elemen yang menarik bagi aku di blog Mohd Zarin adalah gaya penyampaian dan visual yang superb. Blog yang mesra pengunjung.


Gaya penyampaian memang telus. Bahasa yang digunakan bahasa melayu formal. Tak ada singkatan, tak ada bahasa rojak. Jarang nak jumpa penulis blog yang macam ni. Tapi walaupun bahasa formal, ia mudah difahami. Simple but nice.... cewahhh.



Visual atau gambar yang disertakan pula memang awesome. Jelas dan menarik. Sebenarnya Mohd Zarin menulis tentang makanan, travel, hotel dan event. Beliau pun bukan calang-calang blogger tau. Setakat tv, majalah tu muka beliau je yang masuk huhu.

Tak percaya ? cuba tengok gambar tu.Rasa macam nak makan. Macam terbau-bau je aroma dia kan. Elemen yang syiok ni.



Bila tengok gambar hotel, travel beliau rasa seolah kita pun berada di situ. Rasa nyaman je. Elemen macam ni yang mampu menarik pengunjung ke blog kita. Banyak lagi element yang superb. Nak tau korang kena ke blog beliau sendiri ok.
posted from Bloggeroid

10 comments:

  1. ramai jugak yang review pasal blogger ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, jomlah Rohaida join sekali, mana tau boleh menang

      Delete
  2. boleh nk terjah la
    Jemput singgah blog Nurfuzie.com
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
    Dan Entri terbaru di Veterinar | Cara Memberi Ubat Kepada Haiwan

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshallah dah jenguk, nanti join ye

      Delete
    2. inshallah dah jenguk, nanti join ye

      Delete
  3. Salam kenalan, singgah sini tinggaalkaan jejak. jemput ke blog saya http://comot-pink.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. Nadia rasa macam pernah BW blog Mohd Zarin ni.. tapi tak ingat dah.. bila mama darwiish buat entry ni.. terus jelajah.. memang best blog dia.. suka juga jenjalan blog mamadarwiish.. best.. simple jea.. tapi kemas...

    ReplyDelete
  5. tahniah awak! tahniah untuk kitee..hihii..

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign