Nov 18, 2015

Blogger Event : Menicue Pedicure Murah Dan Selesa Hanya Di MOJO NAIL CAFE

Medicure ? Pedicure ? apa tu ? Ha itulah persoalan aku mula-mula dulu. Tak tahu apa hehe. Tapi bila dah kahwin, dan jadi mama, baru tau semua tu penting untuk kesihatan dan kecantikan kuku tangan dan kaki. Medicure merupakan perawatan dari tangan hingga kuku tangan . Pedicure pula perawatan kaki hingga kuku kaki. Dah lama teringin, kalau spa badan, facial, salon biasa buat, tapi kuku tak pernah lagi. Alhamdulillah last week dapat jemputan dari Mojo Nail Cafe untuk sesi medi dan pedi.




Mojo Nail Cafe sudah setahun beroperasi. Istimewanya Mojo Nail Cafe adalah kerana ia spa kuku yang berkonsepkan kafe. Maknanya sambil kita bermedicure dan pedicure kita boleh minum dan makan selain ia dikendalikan oleh yang pakar.



Wahhh syiokkan. Sangat selesa. Ini adalah pemandangan sebelah cafe. Boleh memuatkan lebih 50 orang dalam satu-satu masa. So tak perlu risau kalau bawak suami, anak-anak sebab dorang akan gembira, kenyang dan selesa sementara menunggu kita bertreatment.




Ok, sebelum mulakan sesi , kita order minuman dulu. Aku order cappucino wahh baru hot. Sambil tu nail beauticion pun mulakan tugas dorang. Jakun sekejap, maklumlah first time. Firstly buat pedicure kaki direndam dalam sabun khas, baunya harum, lembut dan fresh. Bertujuan melembutkan kulit kaki dan membuang kotoran.

Step untuk sesi medi dan pedi :

-Nail cutting and shaping
-Cuticle Removal
-Base coat application
-OPI colour application
-Top coat application
-Moisturizing lotion application



Sambil layan cappucino, sambil tu asyik tengok amoi ni bersihkan kaki aku. Rasa janggal hehe. Lepas lap bersih kaki, dia pun mula bersihkan kuku kaki. Potong dan trim mana yang patut. Siap tanya nak bentuk macam mana . Aku jawab , ikut mana yang sesuai je hehe. So kuku kaki aku pun dibentuk circle sebab memang dah pendek. Wahhh berkilat kena cuci.



Taraaa, hasilnya...ceria, baru nampak macam kaki kekeke. Wahhh bestnya. Ingatkan sakit masa dia gosok buang kulit mati. Tak sakit, tapi geli . Jangan risau staff Mojo Nail Cafe sangat lembut dan profesional.



Lepas siap kaki, tangan pulak. Step yang sama, soak and scrub Tangan akan direndam dulu. Tapi tangan best... seban ada scrub, losyen wangi. Lepas tu akan buang semua kotoran, trim kuku. Dan spray vitamin dan minyak untuk rawat cutickles Syiokkk sebab tangan, kuku penat sangat. Maklumlah suri rumah pujaan



Itu keadaan kuku sebelum dan selepas medicure. Memang tangan jadi lembut, halus, wangi je.Dan aku try french art nail , sebab aku suka design yang simple, clean dan awesome. Kalau korang tak nak apply nail art, colours boleh aje, just medi treatment. Harga awesome serendah RM15



Ok yang ni, proses nak keringkan nail art tadi. Siap ada lampu. Tak panaskan dan keringkan tangan tau. Sejuk je. Lebih kuran 30 minit proses ni.





Antara nail art dan nail colour yang ditawarkan. Mojo Nail Cafe Menggunakan bahan semulajadi dan berkualiti tinggi direct dari supplier. So korang kena datang sendiri ke sini untuk manjakan tangan, kaki dan kuku.




Selain harga yang murah dan berpatutan, korang boleh adakan party, event di Mojo Nail Cafe dengan tawaran harga pakej yang awe. Wah unlimited naik treatment season untuk setiap pakej. Bestnya.





Suasana Mojo Nail Cafe yang cukup selesa, santai dan best. Ada air-cond, wifi, cafe . Sesuai untuk semua. Ada gaya model kuku tak haha. Btw itu Mrs.Carmen directing manager Mojo Nail Cafe yang sangat sporting, friendly dan sweet. Tq Mojo Nail Cafe .


MOJO NAIL CAFE



Alamat :
105A,
Jalan SS 2/24, SS 2,
47300 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Facebook :
www.facebook.com/MOJOnailcafe

Instagram :
www.instagram.com/mojonailcafe

Email :
mojonailcafe@yahoo.com.my
posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. teringin gak nak buat.. ni kalau bawak mama husna ni mesti best..:)

    ReplyDelete
  2. sesekali buat minucre /pedicure memang best sambil menikmati secawan kopi..mabless la...

    ReplyDelete
  3. terbaik ni :)
    aida x pernah menicure pedicure tau ha ha...
    jakun kejap!

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign