Nov 15, 2015

JIPANGI Aiskrim Penuh Kontroversi

Jipangi (지팡이) yang bermaksud tongkat / rotan. Meman Jipangi merupakan aiskrim dari Korea yang tengah hangat, viral sana sini. Datang dari Korea biasalah, penangan Korea, semua akan jadi tranding. Memang jipangi mencetus kontroversi dek kerana rupa bentuknya yang agak sedikit pelik dan eheeeem. Sebenarnya itu adalah salah satu trick pemasaran. Barulah lain dari aiskrim yang lain, dan senang orang ingat.




Last week jenjalan ke Sunway Piramid jumpa outlet jipangi Wahhh seronoknya, tak plan pun nak beli. Dari jauh nampak jipangi bergayut disekeliling kaunter . Haha meriah uolsss.




Terjebak dengan jipangi lepas tengok si Kwangvatar makan jipangi dalam episod Runningman 261 yang rumah hantu tu. Unik, pelik tapi macam sedap je.



Sebelum tu layan si Darwiish dan Bella possing dengan giant jipangi. Agak2 berapa lama nak habis ye kalau besar ni kekeke. Mesti korang pelik selalu akulah paling exited possing, tapi kali ni macam awkward sikit kah2. Lagipun time ni shawl dah serabai.



Ada 2 saiz jipangi. Saiz comel RM6 dan saiz ehemm tak silap RM9 kot. Perisa boleh campur ada vanilla, coklat dan strawberi. Jipangi ada 2 lubang.



Taraaa jipangi saiz comel. Perisa.coklat untuk Darwiish. Beli satu lepas tu saiz comel, ingatkan nak cuba je dulu. Ingatkan sama je rasa dengan aiskrim yang lain tapi....wahhhhh daebak lain. Dah la unik, sedap. Aiskrim dia bolehlah, tapi dia punya kon tu.....ringan tapi lembut dan rangup. Rasa lemak jagung cam gitu. Tak puas. Si Darwiish pulak tak nak kongsi. Habis sebatang jipangi dia makan. Maknanya sedap la tu. Tak boleh jadi kena beli nanti. Original dari Korea ye hihu #jipangi


Lokasi :

Jipangi
LG2.75A (near Aeon), Sunway Pyramid, Selangor
posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. haha rupa parasnya sangat kontroversi kan mama :)

    ReplyDelete
  2. saya pun macam pernah nampak outlet Jipangi nie :-)

    ReplyDelete
  3. sungguh aida x pernah tau jipangi ni.
    maklum la, org melaka.
    mana la ada outlet glamer gini :)

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign