Nov 27, 2015

Mantapkan Aset Wanita Dengan Kapsul Manjakani Mama_Tasneem

Manjakani memang sinonim dengan kaum hawa. Terbukti sejak turun temurun malahan secara saintifik. Kalau dulu nenek moyang kita, tak ada pun kolagen, serum, vitamin, supplement segala macam. Hanya dengan manjakani mereka mampu menjaga aset mereka dengan bagus. Kita yang dah serba serbi ada pun masih malas menjaga aset kita huhu. Kapsul Manjakani Mama_Tasneem antara kapsul jamu yang sesuai untuk wanita yang pentingkan penjagaan kesihatan dan kecantikan secara semulajadi terutama bahagian intim.



Kapsul Manjakani Mama_Tasneem disahkan Halal oleh JAKIM dan ia diperbuat daripada 100% biji manjakani. Jadi ia tiada tarikh luput, cuma jangan dedahkan kepada air mahupun lembapan. Kepada ibu menyusu pun boleh guna sebab tiada campuran herba yang lain, jadi ia tidak panas atau menyebabkan kurangnya susu atau bayi cirit birit. Actually , aku pun menyusukan baby. Alhamdulillah so far ok. Cuma kalau baby 5 bulan ke bawah tu lebih baik dapatkan nasihat doktor.



Khasiat Kapsul Manjakani Mama_Tasneem :

-Antioksida melambatkan proses penuaan

-Kandungan Asid galik mengatasi kencing manis dan lelah.

-Mampu mencegah barah buah dada dan rahim.

- Bersifat astringen, berupaya membasmi bakteria dan kuman yang mencetuskan bau kurang enak pada faraj.

- Memberikan penglihatan yang jelas kerana ia mengecutkan tisu-tisu pada mata.

- Dapat memperbaiki payudara yang telah hilang kekenyalannya.

- Dapat mengaawal kulit kering dan berminyak.

- Mempunyai serat makanan ia dapat melawaskan pembuangan air besar. Vitamin dan zat galian serta karbohidrat dan protein boleh meningkatkan kesihatan.

- Tannin pada manjakani amat mampu menegangkan semula otot-otot dalam faraj dan sekali gus merapatkan bahagian yang longgar, lemah atau kendur.

- Astrigen berupaya menyerap lendir dan lelehan faraj.

- Astrigen dikatakan berupaya mengecutkan semula tisu-tisu di dalam faraj terutamanya selepas bersalin.

- Mencantikkan kulit dan mencegah jerawat.

- Kalsium dalam manjakani boleh membantu menguatkan gigi dan tulang.

- Astrigen dalam manjakani dapat mengekalkan kebersihan mulut.



Cara Pengambilan Kapsul Manjakani Mama_Tasneem :

Mudah je, hanya makan 2 kapsul sekali sehari selepas makan malam. Senang kan. Memang best, sebab dapat rasa , bau manjakani tu. Tak de lah busuk macam sesetengah jamu hehe.




Oh ye bagi kulit yang bermasalah jerawat, resdung ke, boleh guna Kapsul Manjakani Mama_Tasneem sebagai masker. Buka kapsul tu, campur sedikit air. Sapu je dekat muka, biar sampau kering. Bilas, boleh gonyoh2 bagi buang sel kulit mati...wahhhh 3 in 1 kan.

Ooohh ada yang kata boleh juga buat masker miss V... step yang sama, tapi sapu pada miss V untuk mengetat, mengencang dan menganjalkan ehem ehem. Waghh boleh cuba nanti.



Tadaaa.... haruslah selfie kan... best consume produk tradisional ni, rasa lebih natural, bebas kimia, selamat dan diyakini. Tapi kesan pada setiap individu tu berbeza mengikut ketahanan tubuh, sama je macam produk lain. Yang penting amalkan gaya hidup sihat . Ih ye satu botol ada 50 biji RM30 . Boleh hubungi talian atau web dibawah untuk info atau belian.



Facebook :
https://m.facebook.com/Kapsul-ManjakaniFeminine-Hygiene-Wash-Manjakani-413940715461274/

Blog :
http://batubaiduri.blogspot.com/

Sms/whatsapp :
019 513 8283 (puan ina)

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign