Jan 31, 2015

Tips Memilih TEETHER Untuk Bayi



Teether adalah mainan yang dapat membantu mengurangkan kesakitan dalam proses pertumbuhan gigi bayi.Selalunya bila bayi kita dah mula pandai hisap jari, air liur meleleh tu tanda-tanda tumbesarannya dan gusi pun dah mula gatal dan sakit.Jadi teether ni boleh digunakan untuk bayi belajar memegang dan menggigit.So tak adalah bayi kita asyik menghisap jari.

Tips membeli teether :

- Pilih teether yang kecil dan ringan supaya ia senang dipegang si manja.Kesesuaian mengikut umur bayi.Kebiasaannya di kotak produk ada nyatakan kesuaiannya mengikut umur.

- Pastikan ia selamat digunakan dan bebas BPA.Jangan beli sebarangan kerana bahan kimia yang bahaya akan membayakan si kecil.

- Pilih teether yang mengandungi cecair berbanding gel kerana ianya lebih lembut.



Cara Penjagaan Teether :

- Jangan rebus teether
- Rendamkan di dalam air panas atau cecair steril
- Lap kering dan simpan di dalam bekas, supaya tak terdedah kepada habuk dan kuman.


Sophea Isabella with her teether.Look like yummy kan hehe

posted from Bloggeroid

Jan 27, 2015

SEQY BEAUTY BB CREAM (Review)

Assalamualaikum n hai semua.
Hari ni nak bercerita mengenai kehebatan Seqy Beauty BB Cream.Aapa yang hebatnya dengan bb cream keluaran Seqy Beauty ni berbanding jenama lain yang ada di pasaran? Ha kalau nak tahu kenalah stay tune ye ... 


Kalau nak tahu Seqy Beauty ni diasaskan oleh blogger yang cute tu.Nak tahu siapa... sepet.Korang pun tengok kan muka dia yang super flawles kan.Ha Seqy Beauty BB Cream adalah rahsianya.Dah ramai blogger awesome yang dah mencuba produk ni antaranya eyzamil, khatyjem dan ramai lagi.Didatangkan dengan packaging yang simple bertemakan putih dan hijau.

 

Cute kan botolnya.Sebotol ni ada 15ml.Sangat mudah dan praktikal just picit je.Wahh..bestnya tekstur Seqy Beauty BB Cream ni lain dari yang lain, ianya lebih ringan, lembut dari foundation.Dan yang paling best ianya tak melekit.Sangat sesuailah dengan saya yang tak suka makeup ni.Yang tak suka makeup tebal-tebal.

Cara penggunaan pun sangat mudah dan praktikal, tak perlu guna span, berus bagai.Hanya picit, dan ratakan dengan jari.Ok done, dah cantik.Selain itu, ianya sangat multifunction sebab ianya bertindak sebagai bedak asas, melembabkan kulit dan mencegah pigmentasi, spot dan freckles.


Dan yang paling penting, Seqy Beauty BB Cream selamat digunakan.Ianya mendapat kelulusan GMP dan produk keluaran Malaysia.dan tidak menggunakan sebarang sumber haiwan.Sokonglah produk buatan Malaysia.


15ml
RM 55 (SM)
RM 60 (SS)

Hasil penggunaan Seqy Beauty BB Cream sahaja.Tak perlu bedak lagi hehe.Memang ringan macam tak pakai apa-apa dimuka.Tak melekit.. best je.So kalau korang berminat atau nak tahu lebih lanjut korang boleh hubungi :


ig : seqybeauty

012-2678134

Give Away Syiling Peringatan Jubli Intan TLDM


Tamat 30 Jan 2015

Saya perlu memiliki Syiling Peringatan Jubli Intan TLDM kerana....
ianya sangat unik, berharga dan cantik yang mempunyai nilainya tersendiri yang sangat sesuai dijadikan koleksi peribadi mahupun dijadikan cenderahati.

Mini GiveAway Kiss Proof Lipstik


Tamat : 7 Feb 2015


Kalau menang saya nak lipstik no4


Jan 26, 2015

TIPS SENDAWAKAN BABY



Tahukah kita pentingnya untuk sendawakan baby selepas mereka menyusu.Terutamaya baby yang berusia kurang dari 3 bulan.Semasa mereka menyusu, ada sedikit udara yang akan masuk, dan jika ia tak dikeluarkan boleh mengakibatkan kembung perut dan membahayakan nyawa.

Cara sendawakan baby:

* Dukung baby posisi tegap menghadap ke belakang dengan dagu baby di atas bahu kita. Usap perlahan bahagian belakang  sehingga dia sendawa

*Meniarapkan baby pada salah satu paha kita. Kemudian usap-usap belakangnya dengan perlahan-lahan. Pastikan kepala baby lebih tinggi dari badannya

*Biarkan baby kita duduk dalam pangkuan dengan selesa.  Condongkan ke depan, gosok dan tepuk-tepuk punggungnya dengan jari-jemari kita sehingga udara dalam badannya keluar.

*Dukung baby sambil berjalan-jalan di dalam rumah, gunakan sebelah tangan kita untuk menggosok bahagian belakangnya perlahan-lahan.

posted from Bloggeroid

Jan 25, 2015

Photo Card GiveAway

GiveAway Ole-ole dari Japan by Ayue Idris




Assalamualaikum~

(Klik banner di atas untuk join)


facebook link :
instagram id : 


Jom ramai-ramai meriahkan GA Ayue Idris!! 





2ND GIVEAWAY SULAMAN LACE HEAVEN - HAPPY BIRTHDAY FUZA


Happy Birthday Fuza

Somoga panjag usia, murah rezeki serta dipermudahkan segala urusan.

Jan 24, 2015

Mini Giveaway by izzeyda

Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my

http://www.nile.com.my/page.php?cd=96

nile.com.my akan memberikan RM150 barangan percuma sempena Chinese New Year yang akan datang.Wow menarikkan.Pasti ramai yang teringin , kalau teringin jom sama-sama kita sertai mana tau ada rezeki kita kat sini.Seramai 5 orang blogger bertuah akan dipilih secara random.Wahhh best nye.

Sebenanrnya macam-macam yang boleh dishopping di nile.com.my ni, semuanya cantik-cantik dengan harga yang super awesome.Nak tau apa yang saya inginkan kalau menang RM150 free tu....

RM 47.70

RM 39.50

RM 32.10

RM 29.90


Jumlah harga barangan :
RM 47.70 + RM39.50 + RM 32.10 + RM 29.90 = RM 149.20


Jan 23, 2015

Mini Giveaway By azhafizah.com

Giveaway Preloved Books


http://budaksukavanilla.blogspot.com/2014/12/giveaway-preloved-books.html
Giveaway Preloved Books ini ditaja oleh :

 

Pemenang :

1 Top Referral :  4x buah buku

Random org :
15x buku = 15 pemenang 
1x komik + 4x shiseido mask = 1 pemenang
2x shawl = 2 pemenang
2x topup RM10 = 2 pemenang
1x flower crown = 1 pemenang (dipilih oleh sponsor)

TAMAT 1 FEBRUARI 2015 =

click banner untuk join :)


Jan 21, 2015

Menang Review Ephyra Skin Bar

Alhamdulillah.Thank mialiana dan ephyra kerana menganjurkan dan menaja giveaway yang super awesome.Alhamdullillah kali ni terpilih di antara 30 blogger yang mengambil bahagian.Tempat ke 10 je pun hehe.Tahniah semua...selamat berGA

Layan Aiskrim Magnum di MAGNUM CAFE


Magnum Cafe yang pertama di Malaysia adalah di Mid Valley, sekarang dah ada outlet baru di KLCC.Wah sebut pasal Magnum dah terbayang kemewahan aiskrimnya uhhhh yummmy.Hari tu ada rezeki menang contest dari Magnum,so pergilah saya satu family pergi tebus aikrim hehe.Tapi, macam biasa memang kena beratur panjang, uhhh terpaksa jugalah beratur kan, kata nak makan aiskrim Magnum.

Sebenarnya Cafe Magnum, Mid Valley ni ada 2 tingkat, kalau nak lebih elegan, selesa, sofa empuk, nak dining boleh pergi ke tingkat atas.Selain dari aiskrim, banyak lagi pilihan menu yang disediakan macam pastra, fries dan banyak lagi.


Harganya ok la serendah RM9.
Konsep dia, kita boleh buat pilihan untuk aikrim kita.Kalau nak yang lain pun boleh, macam-macam ada.Tak sempat nak snap menu dia hehe, keterujaan sedang melampau masa tu kehkeh.


Kita boleh pilih nak aiskrim coklat atau vanilla, lepastu kita pilih nak dip dengan white choc atau choc.Kemudian pilih nak drizzle aiskrim camne, banyak pilihan ada cgoc rice, dried friut, chilli flakes dan banyak lagi.
Jangan bimbang staff Magnum semuanya baik dan peramah, speaking Philipino English lagi, cute je bunyi dah macam kat Philiphine dah hehe.


Ha inilah hadiah saya.
Aiskrim choc yang dicelup white choc, ditabur dengan dried fruit, pistachio nuts.
Sedapppp

 

Yang ni aiskrim vanilla, dip dengan choc,ada choc,dried fruit juga,white choc.Pun sedap heheh


yang ni, pilihan adik saya, full of choc hehe.
Chocoholic katenye.


Jangan bimbang, Magnum sediakan air kosong free ye kalau kita dine in.Lain kali ada rezeki nak pergi lagi, nak makan aiskrim yang lagi awesome heheh.Nak try makanannya pula ye.
So kalau korang berminat nak mencuba bolehlah kesana,pasti syiok wo.


Magnum Cafe Kuala Lumpur 
T-023, 3rd Floor 
Mid Valley Megamall 
Business hours: Sunday to Thursday (10am to 10pm), 
Friday & Saturday (10am to 12am, last call at 11.30pm)


Jan 20, 2015

Giveaway Shawl by Izzara Exclusive!

 Pengumuman Pemenang 28 Feb 2015

Rakan tagging :
Yumida
Mialiana
Cik Yaya

King Sany Burger


Burger Super King, burger king, burger kambing, burger ikan, burger ayam dan daging.

Assalamualaikum dan salam
sejahtera semua...
King Sany Burger telah
beroperasi di ipoh sejak dari tahun 2006. Sejak dari itu ianya terus berkembang
maju dengan penambahan menu bagi memantapkan lagi perniagaan beliau. Di antara
menu yang top adalah burger king, burger
kambing, burger ikan, burger ayam dan daging.

Lokasi

Lokasi utama perniagaan adalah di Jalan besar
Pengkalan Pegoh, Ipoh, Perak
( Berhampiran Sekolah Rendah Kebangsaan Pengkalan
Pegoh)


Koordinat : 4.532233, 101.069841

Link Google Map

( rujuk peta )

Beliau turut menyediakan servis delivery ke rumah sekitar pengkalan pegoh, ipoh  kepada pelanggan nya. Bagi yang berminat untuk
membuat tempahan burger, bolehlah hubungi beliau seperti tertera di bawah
ini.
Call/Whatsapp : Sany 019
544 1909

Sehubungan dengan itu,
dengan usahasama dengan blog MyCherita. Pihak beliau telah sudi menawarkan
hadiah sempena pelancaran Menu Baru Produk keluaran King Sany Burger Burger Super King untuk tahun
2015 bagi segmen giveaway MyCherita





Burger Super King, burger king, burger kambing, burger ikan, burger ayam dan daging.


Segmen
Give Away ini ditaja oleh:

Tempoh Segmen:
15 Jan
2015  hingga 27 Jan 2015 [23:59PM]

Hadiah:

T Shirt Exklusif dari King Sany Burger x 5
MUG
Exklusif King Sany Burger
x10
 PEN  Exklusif King
Sany Burge
r x10
Voucher
Burger dari King Sany Burger
x10
Topup RM10 x 3

Jom Join Segmen GA ini..Klik Banner atau link dibawah ini Untuk Join


Giveaway Januari 2015 by Syira Lokman


Tamat 30 Jan 2015

Jan 19, 2015

1st Mini Cash Giveaway 2015: www.bubblynotes.com


Assalamualaikum n hai semua...wah...menaikkan semangat ni bila tengok hadiahnya hehe.$$ siapa yang tak nak ye idak.

Sebenarnya dah lama jadi follower si bubblynotes ni, pemiliknya Farah ni tersangatlah comey, kira otai juga lah, mana taknya dia start blogging dari tahun 2006 tau dari anak dara sampai dia dah ada si teruna comey Ash.

Semoga tahun 2015 akan menceriakan Farah, bubblynotes, Ash sekeluarga.

BEAUTY OAT Cara Mudah Untuk Cantik,Muda Dan Sihat (Review)

Sebut pasal kecantikan semua terbayangkan kolagen.Kali nak berkongsikan tentang kehebatan Beauty Oat.Apa yang membuatkan ia berbeza dengan produk yang lain?
Berbeza dengan kolagen yang ada dipasaran, Beauty Oat adalah minuman kolagen + oat yang pertama dipasaran.So boleh cantik, gebu, sihat dan kenyang pada masa yang sama.berbaloi kan.


Sebelum mencuba apa-apa produk, yang pertama pastikan ianya Halal, mendapat kelulusan GMP, SKKM.Ia merupakan produk buatan Malaysia.Jadi bolehlah kita gunakannya tanpa was-was.
Cute kan warna kotak dia, sesuai sangat dengan mood nak gojes tu hehe.


Beauty Oat ni dihasilkan dengan marin kolagen, ekstrak sakura dari Korea, Delima, Oat, non dairy creamer, skimmed milk poder, maltodextrin, fructose, fine sugar, oryza extract.



1 box ada 18 sachet x 30gm.
RM 79.00 (WM)
RM 89.00 (EM)
$33 (S/B)


Tadaaa, berseri-seri tak saya? Ini adalah hasil penggunaan 1 kotak Beauty Oat.Sangat awesome, kulit ternyata lebih cerah, halus, lembab.Pagi-pagi pun senang nak ke tandas, tiada lagi masalah sembelit.
Kalau minum Beauty Oat pagi-pagi, terasa kenyangnya sampai ke tengah hari, hehe, boleh slim tu


Caranya mudah sangat, hanya campurkan 1 sachet Beauty Oat dengan 180ml air suam , kacau sebati dan boleh menikmatinya dengan sedap....yummmy...Rasa dia macam oat biasa tapi tidak memuakkan... just nice,Oppppps jangan campur dengan air panas ye, nanti akan merosak dan mematikan zat-zat dan proteinnya.
Kalau nak kesan yang lebih maksimum, boleh ambil Beauty Oat 2 sachet x 1 hari, sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur.

Kalau anda berminat nak mencuba atau nak dapatkan info selanjutnya :

ZURAECA SDN BHD
Office : +603 9100 2265
Hotline : +6012 2444 014 / +6012 2444 041
Email : babeskin365@gmail.com

Jan 9, 2015

Giveaway Pertama Blog Cinta Itu Indah


9-10 Feb 2015 Pengumuman Pemenang

Instagram Contest by Messarah

WAJIB memiliki instagram :)
Contest end 23 January 2015
Syarat sangat simple dan mudah.


GA Tiket KidZania by irrayyan.com


(Klik banner untuk join GA Tiket KidZania by irrayyan.com)


GA ini ingin mencari 2 pemenang melalui random.my.

Setiap pemenang bertuah akan mendapat 2 tiket masuk ke KidZania.



GIVEAWAY : SAYA NAK L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM


Pengumuman Pemenang 3 Feb 2015

Bukti Follow Blog MamaLynn

SAYA NAK L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMMING SERUM KERANA 
saya dah tak tahan dengan testimoni mereka yang dah berjaya kurus dan menawan dengan L'AROME dan saya nak rasai sendiri keberkesanan dan kehebatan L'AROME nanti bolehlah saya tampil slim, gojes dan lebih berkeyakinan walaupun dah beranak 2.

Salav Garment Steamer (Review)


Dah lama simpan hasrat nak beli garment steamer ni.Bukan apa senang sikit kita nak iron shawl, baju kurung, jubah kan, maklumlah fabriknya yang lembut kan susah kalau nak pakai iron biasa, nak-nak pulak kain tudung yang ada awning tu.Silap-silap boleh patah awning kan.

Sebenarnya garment steamer ni hadiah hasil i join contest dari blog sayaiday dan Lazada.Rezeki tahun 2014, sangat awesome, nak kaler pink tapi out of stock, takpelah putih pun cute ape.Selain tu ada pilihan kaler hitam, pink dan purple.

Wah seronok sangat, lepas ni boleh lah iron baju kerja hubby yang melonggok tu hehe.
Harga dia lupe lah pulak tapi bawah dari RM100 rasanya after less untuk kepastian uols boleh pergi usha kat lazada.


Inilah komponennya... so i memang fail kalau bab pasang memasang ni, encik hubby lah tolong pasangkan.Dia pun exited tengok garment steamer ni.Senang je pasangnya, dah ada manual untuk kita rujuk. Hanya isikan air dalam tank lepas tu tunggu dia panas dalam 45saat... pastu boleh start guna.


Ha bila dah siap pasang apa lagi, masa untuk kita try...huhu..memang best dan cepat.Nampak tak lubang tu, lubang tu la tempat keluarnya air steamer tu... berasap je time kita steam baju.Cam kat butik pulak.


Tengok dah licin.... cun kan 

Antara kelebihan garment steamer :

Cool touch, hoses sepanjang 5mm yang kalis haba.So tangan tak terasa panas.
Automatic shut-off kalau air hampir habis atau terlebih panas.So tak payah risau.
Adjustable hanger ketinggian batang rod boleh diselaras mengikut keselesaan, hanger pun boleh dipusing ikut yang kita mahu.
Water tank yang besar 1.6L kapasiti boleh guna untuk 45 minit.
Menyegar dan sanitizes pakaian tanpa guna chemical tetapi hanya air biasa.


Jom Bantu Mangsa Banjir #misibantuanbanjirc

flood-relief-drive
Tamat 12 Jan 2015

Lazada telah melancarkan 1 kempen untuk membantu mangsa banjir iaitu Flood Relief Drive [klik]. Maklumat tentang kempen tersebut adalah : 
  1. Semua barang keperluan untuk mangsa banjir dijual dengan separuh harga. Separuh harga ditanggung sepenuhnya oleh pihak Lazada. 

  2. Barang yang dibeli akan diberi kepada Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia untuk dikumpulkan dan diderma kepada mangsa banjir. 

  3. Pembeli akan mendapat confirmation email tentang barang yang dibeli.

  4. Lazada Malaysia akan berkongsi hasil derma kepada umum setelah campaign berakhir.
Contohnya : 

Milo tin 1.5kg , harga pasaran RM 39.10, Beli dan derma di Lazada Malaysia hanya  RM19.60. Lazada bayar sebahagian dari harga milo iaitu RM19.50. 

Sila ke laman website Lazada Malaysia ini maklumat lanjut :




p/s : Boleh join contest di blog Sayaiday, ada hadiah cash dan shopping voucher untuk dimenangi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign