Jun 29, 2015

Caramel Macchiato Free Dari Starbucks

Caramel Macchiato antara minuman peberet aku kalau singgah di Starbucks.Nak singgah minum hari2 memang koyak poket lah ngeh2.Actually yg ni free sebab jadi lucky customer di midvalley outlet hari tu.So semalam baru dapat tebus.Saiz tall je. x boleh adjust dah. Alhamdulillah rezeki, kecik besar aku sapu je. thanks Starbucks

Jun 27, 2015

Muka Aku Masuk Berita Astro Awani

Dulu anak dara Mama Darwiish masuk surat khabar dalam segmen anak kecil. Alhamdulillah happy sungguh bila pagi tadi muka Mama Darwiish pula masuk tv di siaran Buletin Astro Awani.Dah kenapa sampai masuk tv ni...


Al-kisah Sepetang Bersama Blogger yang masih panasss hehe. Pagi-pagi lagi Tuan Denaihati dah mention suruh setia depan tv, ada liputan khas tentang SBBYeos2015. Itu gambar kat atas dirakam masa kami bersenam lenang sebelum trasure hunt. Wah gelak sakan Mama Darwiish.


Yang ni masa kami kumpulan 3, selesai siapkan task pertama.Wah riang ria kan. Sempat lah merakam berita tu, lepas ni hari-hari duk melangut tv, padahal sipi-sipi je pun. Kalau ada yang tak sempat menonton korang boleh tonton di

[ http://m.www.astroawani.com/video-malaysia/menjadikan-penulis-blog-sebagai-kerjaya-60722]

posted from Bloggeroid

Bergaya Sambil Beraura Terapi Dengan Jam Tawaf Denaihati


Jam Tawaf Denaihati merupakan produk terbaru dari Denaihati yang mana Majlis Perlancarannya dibuat pada Majlis Sepertang Bersama Blogger 2015 yang lepas. Alhamdulillah Mama Darwiish sangat bertuah kerana dapat memiliki jam unik lagi hebat ini melalui segmen lucky draw di SBBYeos2015. Wahhh sangat teruja memiliki Jam Tawaf Denaihati kerana ia mempunyai fungsi aura terapi dan banyak manfaat In Sha Allah. Sebenarnya dah lama teringin memiliki jam tangan , dah lama tak pakai hehe.


Jam Tawaf Denaihati Model 02
Jam Tawaf Denaihati yang Mama Darwiish menangi adalah model 02, Sebenarnya Jam Tawaf Denaihati mempunyai 4 pilihan design. Rekaannya yang multi gender, sesuai dipakai oleh lelaki mahupun wanita. Rekaan yang simple tapi nampak elegan dan mewah.


Kelebihan Memakai Jam Tangan Tawaf Denaihati :
  • Melerai radiasi bebas dengan frekuensi tinggi
  • Meningkatkan tahap tenaga sel-sel tubuh pada ukuran yang paling seimbang
  • Menyingkirkan keracunan di dalam sel-sel secara detoksifikasi
  • Melancarkan aliran elektrik melalui darah sebelum ditukar menjadi tenaga gema
  • Memperbaiki dan memantapkan fungsi hipotalamus (bahagian otak tengah) untuk lebih daya fokus.
Antara faedah yang boleh diperolehi:
  • Membersihkan darah daripada ion-ion positif berlebihan daripada radiasi luar yang terperangkap
  • Membantu mengawal rentak jantung serta memulihkan kembali sel-sel saraf dlm badan
  • Meningkatkan fungsi sistem imun, antibodi dan hormon tubuh
  • Merangsang daya tumpuan / Fokus kepada tindakan, pelajaran & pekerjaan
  • Mengekalkan potensi diri yang optima
  • Mengimbangi kedua-dua hemisfera otak kiri dan kanan
  • Menjadikan fikiran lebih tenang dengan penghantaran mesej secara sekata dan tetap
  • Mengawal depresi / tekanan perasaan / ketenangan serta keheningan jiwa
  • Membantu yang bermasalah Halusinasi (kerohanian)
  • Meningkatkan daya vital / semangat / tenaga batin
  • Meningkatkan tekanan disekitar tubuh bagi mengawal dan mengimbangi aura/cahaya
  • gerakan jam yg mengikut arus fitrah akan mengubah persepsi pengguna untuk menempatkan sesuatu di bawah kawalan, membantu meringankan penyakit & bertindak sebagai pencegahan terhadap gangguan radiasi tercemar
  • Mengawal, mengimbangi, mencegah dan merawat kanser (perlu pemeriksaan lanjut)

Jenama Original dari Denaihati



Video putaran Jam Tawaf Denaihati yang berputar mengikut arah lawan jam

Video di atas menunjukkan putaran Jam Tawaf Denaihati yang berputar mengikut arah lawan jam atau mengikut putaran tawaf. Mula-mula pakai memang rasa janggal sebab kita dah terbiasa dengan putaran jam yang biasa. Best sebenarnya memakai Jam Tawaf Denaihati , unik dengan tulisan jawi, selain dapat merasakan tubuh lebih cergas dan bertenaga.


Sebenarnya Mama Darwiish sayang nak pakai jam ni. Hanya pakai bila nak jenjalan huhu. Ada gaua model upahan tak hehe. Memang best dan selesa pakai. Terima kasih Denaihati, SBBYeos2015, family dan rakan semua kerana sentiasa mendoakan.Kalau korang berminat boleh beli secara online.

Jam Tawaf Denaihati
Harga : RM 300

JM Bariani House Lokasi Iftar Ramadhan Ke-7

Alhamdulilah Ramadhan yang ke 7 lepas, En.Suami ajak berbuka puasa di JM Bariani House, Aeon Anggun Rawang. Dah lama beliau teringin makan bariani kat situ, tapi selalu full house kalau bulan Ramadhan. Tapi Alhamdulillah, kami booking awal, so ada rezeki merasa bariani di situ. Huhuhu, En.Suami booking Set A. Sesuai untuk makan 2 orang. Lebih jimat kalau pilih menggunakan set daripada ala carte.



Set A ada :
2 bariani ayam/daging
2 sirap bandung atau ice lemon tea
1 tauhu bakar/rojak petis/keropok lekor
Papadom
Kurma
Dessert

Kami pilih bariani ayam, ice lemon tea, 3 layer tea, rojak petis.




Nasi bariani , kalau beli ala carte tak silap RM5, En.Suami tambah sepinggan lagi untuk Darwiish. Harga agak mahal bagi aku, tapi berbaloi sebab, nasimya dari beras 100% Basmati, lembut, sedap, wangi dan yang penting tak berminyak.


Ayam merah. Yang ni not bad juga, sedap. Ayam tu kalau tak silap dibakar atau dipanggang, bukan digoreng.


Ayam goreng berempah. Yang ni memang sedap. Cukup rasa rempah, lembut dan berjus . Aummmmm


Kuah dal Yang ni aku tak makan pun ngeh2.


Papadom memang syiok. Krukkk krakkk krukk krak. Masih panas, lemak je makan ngan nasi.



Ice lemon tea dan 3 layer tea pemanis mulut ada kurma dan cream puff. Bagi aku cream puff tu agak gagal ngeh2.


Rojak petis sama dengan pecal kot, berkuahkan kacang ,ni mungkin kami tak biasa makan, maka nya tak terusik sangat. Membazir dah disitu.Tapi yang lain memang memuaskan. Kebersihan bagus, servis cepat dan mesra pelanggan, makanan pun best.

Kalau kotang berminat nak mencuba boleh lah ke JM Bariani House. Dorang pun buat delivery sekita Bandar Tasik Puteri Rawang. Banyak lagi cawangan dorang. Korang google je ngej2.Ok Selamat Berpuasa :)
posted from Bloggeroid

Jemputan Ke Majlis Perasmian Butik Almari Baju Adrini's



Dua hari lepas, Mama Darwiish menerima 1 sms dan whatsapp mengenai jemputan khas ke Majlis Perasmian Butik Almari Baju Adrini's yang bertempat di Shah Alam. In Sha Allah majlis ini akan dihadiri oleh 30 rakan blogger yang terpilih.

In Sha Allah, Mama Darwiish juga akan turut berada di majlis tersebut bagi menyokong dan memeriahkan lagi majlis tersebut. Dalam pesanan jemputan itu juga telah disenaraikan aktiviti yang bakal berlangsung iaitu perkongsian ilmu breasfeed sewaktu Ramdan oleh pakar jemputan, Baby snap shoot dan make over. Pasti meriah... wahhh tak sabar rasanya, selain menambah kenalan dan ilmu.

Terima kasih pihak Butik Almari Baju Adrini's kerana sudi menjemput Mama Darwiish. Semoga perniagaan kalian berkembang maju.Nantikan review istimewanya nanti ye... jumpa di sana esok.In Sha Allah.

posted from Bloggeroid

Jun 26, 2015

POLILEX Supplement Terbaik

Kesibukan kita dalam menjalani urusan seharian tidak membataskan kita untuk menjaga kecantikan serta kesihatan diri dari dalam dan luaran. Supplement atau makanan tambaham amat penting untuk memastikan tahap kesihatan kita di tahap yang baik. Polilex antara supplement yang menjadi pilihan sekarang kerana keberkesanannya dalam merawat serta mencegah penyakit serta penyakit kronik seperti, TB, lumpuh, jantung, denggi, diabetes dan banyak lagi. Berbeza dengan supplement lain Polilex didatangkan dalam bentuk oral/mouth spray, so kita tak perlu lagi menelan kapsul, tablet mahupun membancuh supplement.Tiada bau dan tiada rasa.


20ml

Kenapa pilih Polilex ?
  • 100% bahan makanan semulajadi
  • Diformulasikan dari sumber air berkualiti tinggi di Switzerland dengan teknologi nano
  • Bahan yang digunakan dalam semburan Polilex semuanya diklasifikasikan sebagai GRAS (Generally Recognized as Safe) oleh FDA US. 
  • Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengesahkan bahawa Polilex ini merupakan produk interfasa makanan-ubat (Food-Drug Interphase) dan telah diisytiharkan sebagai BUKAN UBAT dan TIDAK DIKAWAL oleh Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD). 
  • Dikilangkan di kemudahan yang diluluskan FDA di Switzerland (Nama Syarikat – Micro Sphere SA). 
  • Polilex juga telah disahkan HALAL oleh JAKIM.
  • 1 botol tahan 1 bulan
  • Boleh digunakan oleh ibu hamil, ibu menyusukan anak. baby,kanak-kanak, lelaki mahupun wanita.
  • Boleh digunakan pada binatang juga.
  • Menyembuhkan lebih 100+ penyakit natural
  • 99% kadar keberkesanan





Kandungan Polilex :
  • Water 97%
  • Policosanol 5mg (0.5%)
  • TPGS 20mg (2.0%)
  • Food Ester 5mg (0.5%)



Cara Penggunaan Polilex :
  • Sembur di bawah lidah untuk penyakit dalaman seperti darah tinggi, kencing manis, jantung dan lain-lain.
  • Bagi masalah kulit seperti jerawat, melecur, ekzema, ruam dan sebgainya boleh sembur terus pada tempat tesebut, elakkan terkena mata.
  • Boleh sembur 2-3 kali sehari.

Testimoni Berjaya Polilex :

Penyakit Kayap/Shingles - Polilex

Pesakit asthma-polilex

So, nantikan testimoni dari aku pula ok...masalah jerawat dan bekas jerawat ni, nantikan entri khas selepas 1 bulan penggunaan Polilex.


Polilex
20 ml
RM 458 


Untuk info lanjut atau belian :

Web :

Facebook :





Jun 25, 2015

Jom Beli Serunding Sambil Beramal

Besarnya pahala di bulan Ramadhan. Tersentuh hati untuk membantu jualan seorang ibu tunggal yang kurang upaya dalam membesarkan anaknya. Tabahnya hati wanita ini. Jom kita bantu ibu ini dengan membeli produk beliau. Mungkin dengan sedikit belian kita dapat meringankan beban beliau dan anaknya... apatah lagi Syawal makin tiba tak lama lagi. Hari ini hari beliau, hari kita belum tahu bagaimana....

Antara produk jualan beliau adalah, kekacang, aneka jenis serunding, karipap mini dan popia mini. Untuk ketahui lebih lanjut mengenai produk beliau dan kisah hidupnya dan anak2 beliau boleh ke blog beliau http://aliaharyanie.blogspot.com/

Serunding daging 1kg RM 18

Serunding ayam 1kg RM 18

Serunding ikan 1kg RM 12

Popia mini 1kg RM 32

Kapipap mini 1kg RM 32

Anak yang gigih membanti bonda tercinta.

Semoga beliau terus kuat, tabah dan kembali sihat.

Sekiranya anda berminat untuk membuat sebarang belian , derma atau sumbangan, anda boleh hubungi beliau/anak beliau di :



Hubungi :
012 921 8016.

Raya Giveaway By Erza




CLICK BANNER TO JOIN


1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower



2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "Raya Giveaway by Erza"



4. Tinggalkan URL entri korang di SINI


5. Siap dan good luck friends!!!






5 langkah mudah sahaja !!!



Hadiah - hadiah yang bakal dimenangi:-

1 x dress raya

2 x RM10 duit raya

10 x voucher Magic Art Museum 3D



Jom Laaaa Join...ajak kengkawan ramai2!!!

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2015

http://www.nile.com.my/page.php?cd=101

Klik SINI untuk join.

Wah kehangatan Lebaran kian terasa. Lebaran lebih meriah dengan http://www.nile.com.my/. Harus rambang mata dengan tawaran harga yang menarik. Jom tengok apakah 5 item yang aku nak sangat dari nile.com sempena lebaran ni.



Product: Crocodile Design 3-in-1 Woman Bag
Price Meletop: RM28.90
Date: 03/07/2015
Time: start: 4.00pm 
Quantity: 200 pieces


Product: Lady Jacket/Suit
Price Meletop: RM13.90
Date: 29/06/2015
Time: start 11.00am 
Quantity: 200 pieces


Price Meletop: RM9.90
Date: 01/07/2015
Time: start: 3.00pm 
Quantity: 100 pairs


Product: Haniya Podka Dotted Blouse
Price Meletop: RM14.90
Date: 02/07/2015
Time: start: 11.00am
Quantity: 150 pieces


Product: Travel Durable Backpack Malaysia
Price Meletop: RM19.90
Date: 10/07/2015
Time start: 4.00pm
Quantity: 60 units

Wahhh best nya... mudahan rezeki berpihak pada aku di bulan Ramadhan ini. Aminnnn


Segmen Dress Kesayangan Putery Memory

ASSALAMUALAIKUM 
Kesayangan!


Happy Ramadhan .
Alhamdulillah 

Okay kali ni Saya rasa nak buat segmen untuk barang kesayangan saya .
Sape nak angkat tangan?

Dress Cantik .
Ini barang kesayangan yang Putery Memory beli dan hanya pakai 1 kali sahaja .
Sebab beli tak ngam sangat eheh .

Jadi ia sesuai untuk korang yang cantik2 
tinggi 160 kebawah dan kurus tahu .
Itulah bila jadi tinggi ni susah nak cari Dress yang sesuai dan labuh .
hhuk sedeyh !




Sayang sangat Pink Colour Dress ni . tssst 


Okay ini Brown colour . 
Dua Dua kesayangan putery memory tahu T_T



Okay kalau nak,  senang ja .
korang hanya perlu 

FOLLOW BLOG : www.puterymemory.com 
FOLLOW INSTAGRAM : @puterymemory
LIKE PAGE : @puterymemory.com


Dan 
jangan lupa tinggalkan komen kat bawah .
"Saya join"

Saya akan pilih dua pemenang ikut random okay?

Selamat Mencuba !

p/s : Dress ni sesuai untuk orang kurus taw .

Riang Raya Aidilfitri 2015 by Yaya Cendana


Tamat : 18 Julai 2015

Selamat Berpuasa buat Yaya Cendana, dan selamat menyambut Hari Raya. 
Semoga Ramadhan dan Syawal kali ini membawa 1000 keberkatan dan penuh makna.
Salam perkenalan dari Mama Darwiish.
Wish me luck.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign