Nov 28, 2015

Iviora African Mango Cocoa Minuman Pelangsingan Semulajadi

Iviora adalah minuman pelangsingan yang menggunakan koko dan mangga sebagai bahan utama. Bukan sembarangan koko dan mangga tetapi koko dan mangga berkualiti tinggi lagi berkhasiat serta mujarab dalam proses pembakaran lemak iaitu serbuk koko dan African Mango / Irvingia Gabinensis)



Tertarik nak mencuba sebab badan memang tengah naik hehe lagipun Iviora African Mango Cocoa sebab ia menggunakan 100% sumber tumbuhan semulajadi yang mendapat pengesahan bahan2 dari antarabangsa. Bukan itu saja Iviora African Mango Cocoa disahkan Halal oleh JAKIM dan GMP.




Packaging Iviora African Mango Cocoa pun sangat menarik. Didatangkan dalam bentuk sachet. Satu kotak ada 15 sachet x 20g Pastikan beli yang original, boleh pastikan melalui logo hologram tu. Scan je. Pastikan juga tarikh luput, penting tu.

Kandungan Iviora African Mango Cocoa :

Non dairy creamer, Cocoa powder, Fructose, Malt Extract, Garcinia Cambogia Extract, Lecithin, Africa Mango Extract, Mineral Yeast, White Kidney Bean Extract, Green Tea Powder, Guarana Extract, Soy Isoflavones, Raspberry Powder, Vitamin Mineral Premix, Maltodextrin



Cara Penyedian Iviora African Mango Cocoa :

Mudah sahaja, hanya campur dan bancuh 1 sachet dengan 200ml air suam. Tapi jenis yang degil macam aku, aku tambah ais hehe. Esok kita guna air suam ye.Bagi kesan lebih efektif. Boleh minum 1-2 sachet sehari sebelum atau selepas makan.



Khasiat Iviora African Mango Cocoa :

- Melancarkan peredaran darah
- Anti penuaan
- Meningkatkan kadar motabolisme badan
- Menurunkan kadar lemak dan kolestol
- Menguraikan lemak tepu supaya lebih mudah dibakar
- Mengurangkan kadar karbohidrat dan penyerapan lemak
- Merangsang dan memelihara otot
- Mencantikkan, menghalus dan mencerahkan kulit
- Membakar lemak secara semulajadi
- Memberikan bentuk badan yang diingini



Iviora African Mango Cocoa sesuai untuk semua golongan, wanita mahupun lelaki yang ingin menjaga penampilan diri, mengekalkan bentuk badan dan yang nak slimx kurus dan sihat secara semulajadi. Alhamdulillah baru minum 2 hari, badan mula berpeluh, bangun pagi segar je, badan pun ringan. Kalau konsisten, makan yang berkhasiat, senamam sikit sure boleh hilanh kg kan. Wish me slim and beauty :-)



Harga Iviora African Mango Cocoa :

15 sachet x 20g
RM 130 (Semenanjung Malaysia)
RM 140 (Sabah & Sarawak)
U$ 54 (Worldwide)






Iviora African Mango Cocoa

Web :
http://www.iviora.com

Facebook :
https://m.facebook.com/ivioramalaysia/

Customer Services :
+603 7971 7129
posted from Bloggeroid

Nov 27, 2015

Mantapkan Aset Wanita Dengan Kapsul Manjakani Mama_Tasneem

Manjakani memang sinonim dengan kaum hawa. Terbukti sejak turun temurun malahan secara saintifik. Kalau dulu nenek moyang kita, tak ada pun kolagen, serum, vitamin, supplement segala macam. Hanya dengan manjakani mereka mampu menjaga aset mereka dengan bagus. Kita yang dah serba serbi ada pun masih malas menjaga aset kita huhu. Kapsul Manjakani Mama_Tasneem antara kapsul jamu yang sesuai untuk wanita yang pentingkan penjagaan kesihatan dan kecantikan secara semulajadi terutama bahagian intim.



Kapsul Manjakani Mama_Tasneem disahkan Halal oleh JAKIM dan ia diperbuat daripada 100% biji manjakani. Jadi ia tiada tarikh luput, cuma jangan dedahkan kepada air mahupun lembapan. Kepada ibu menyusu pun boleh guna sebab tiada campuran herba yang lain, jadi ia tidak panas atau menyebabkan kurangnya susu atau bayi cirit birit. Actually , aku pun menyusukan baby. Alhamdulillah so far ok. Cuma kalau baby 5 bulan ke bawah tu lebih baik dapatkan nasihat doktor.



Khasiat Kapsul Manjakani Mama_Tasneem :

-Antioksida melambatkan proses penuaan

-Kandungan Asid galik mengatasi kencing manis dan lelah.

-Mampu mencegah barah buah dada dan rahim.

- Bersifat astringen, berupaya membasmi bakteria dan kuman yang mencetuskan bau kurang enak pada faraj.

- Memberikan penglihatan yang jelas kerana ia mengecutkan tisu-tisu pada mata.

- Dapat memperbaiki payudara yang telah hilang kekenyalannya.

- Dapat mengaawal kulit kering dan berminyak.

- Mempunyai serat makanan ia dapat melawaskan pembuangan air besar. Vitamin dan zat galian serta karbohidrat dan protein boleh meningkatkan kesihatan.

- Tannin pada manjakani amat mampu menegangkan semula otot-otot dalam faraj dan sekali gus merapatkan bahagian yang longgar, lemah atau kendur.

- Astrigen berupaya menyerap lendir dan lelehan faraj.

- Astrigen dikatakan berupaya mengecutkan semula tisu-tisu di dalam faraj terutamanya selepas bersalin.

- Mencantikkan kulit dan mencegah jerawat.

- Kalsium dalam manjakani boleh membantu menguatkan gigi dan tulang.

- Astrigen dalam manjakani dapat mengekalkan kebersihan mulut.



Cara Pengambilan Kapsul Manjakani Mama_Tasneem :

Mudah je, hanya makan 2 kapsul sekali sehari selepas makan malam. Senang kan. Memang best, sebab dapat rasa , bau manjakani tu. Tak de lah busuk macam sesetengah jamu hehe.




Oh ye bagi kulit yang bermasalah jerawat, resdung ke, boleh guna Kapsul Manjakani Mama_Tasneem sebagai masker. Buka kapsul tu, campur sedikit air. Sapu je dekat muka, biar sampau kering. Bilas, boleh gonyoh2 bagi buang sel kulit mati...wahhhh 3 in 1 kan.

Ooohh ada yang kata boleh juga buat masker miss V... step yang sama, tapi sapu pada miss V untuk mengetat, mengencang dan menganjalkan ehem ehem. Waghh boleh cuba nanti.



Tadaaa.... haruslah selfie kan... best consume produk tradisional ni, rasa lebih natural, bebas kimia, selamat dan diyakini. Tapi kesan pada setiap individu tu berbeza mengikut ketahanan tubuh, sama je macam produk lain. Yang penting amalkan gaya hidup sihat . Ih ye satu botol ada 50 biji RM30 . Boleh hubungi talian atau web dibawah untuk info atau belian.



Facebook :
https://m.facebook.com/Kapsul-ManjakaniFeminine-Hygiene-Wash-Manjakani-413940715461274/

Blog :
http://batubaiduri.blogspot.com/

Sms/whatsapp :
019 513 8283 (puan ina)

posted from Bloggeroid

Nov 26, 2015

MILKCOW Aiskrim Organik Dari Korea

Haritu ada terima blogger invitation sempena perasmian outlet Milkcow* di Sunway Pyramid, tapi takde rezeki nak join. Tapi Alhamdulillah, last week jenjalan kat sana terjumpa juga yeahhhh




Apa yang specialnya milkcow dari aiskrim yang lain adalah kerana ia organik yang disertakan pelbagai jenis topping yang didatangkan dari Korea yang disahkan halal. Aiskrim organik, yang semulajadi, lembut, cair dimulut ???? pehhhh sedapnya kan. Outlet comel ja, nampak clean, cool dan comel.



Milkcow juga ada dijual dengan saiz mini RM4.50 kalau tak silap. Yang biasa serendah RM8.50 . Beraneka topping, ada topping macaroon, madu, coklat, mint sirap dan bermacam pilihan. Kalau nak rasa semua boleh beli saiz mini.



Aku beli standard saiz yang paling base iaitu milky way takde sebarang topping. Tekstur memang lembut, gebu, halus. Rasa memang pure 100% semulajadi susu lembu. Lemak, berkrim. Tapi nak habiskan satu cup ni boleh muak makan sensorang. So aku share dengan 2 kids dan hubby. Bulllpppppp best. Lepas ni nak try green mint syrup almond flakes bagi cut muak tu dengan mint.




Boleh dapatkan 1 milkcow percuma, kalau kita beli 10. Sah sehingga 31 Dec 2015. Baru dapat satu cop ngeh2.



Pada korang peminat aiskrim, kena cuba milkcow memang superb dan penting menyihatkan dan organik. Selain ada jual macarioon, waffles dan lain2. Kat atas tu senarai outlet milk cow

posted from Bloggeroid

Nov 25, 2015

Manjakani Hygiene Wash Mencuci, Merapat Dan Menganjal

Manjakani memang sinonim untuk penjagaan aset wanita terutama bahagian intim. Dari nenek moyang kita dulu, manjakani memang digunakan secara tradisional bagi mengekalkan kesihatan dalaman serta luaran. Kalau dulu manjakani akan dihancur, ditumbuk halus dan dicampur dalam air untuk dijadikan basuhan bahagian intim, tetapi dengan teknologi sekarang manjakani di campur dengan herba tradisional yang lain seperti sireh, perapat dan gel maka terhasillah Manjakani Hygiene Wash



Pembersih Intim Wanita Manjakani ini manjakani, daun sireh sertaerta perapat dan gel.Istimewanya adalah ia tidak mengandungi sabun dan bahan kimia. 100% bahan semulajadi Jadi ia dijamin selamat.

Nilai PH amat penting untuk penjagaan bahagian intim, bagi mengekalkan kelembapan dan kesihatan. Jangan risau, sebab nilai PH adalah 3.8 PH



Kebaikan Manjakani Hygiene Wash :

Membersihkan bahagian intim
Mengandungi estregen yang membasmi bakteria dan kulat

Mencegah bau tidak mengenang
Kandungan estregen juga mampu membunuh kuman yang menghasilkan bau dan lendir yang tidak menyenangkan.

Merapat dan menganjalkan
Serapat bertindak membaiki tisu organ intim seterusnya menganjal dan menegangkannya.

Menyegarkan
Sireh sebagai agen pembersih yang menyegarkan serta menyamankan selain mengurangkan cairan atau lendir berlebihan serta merawat keputihan.



Memang best Manjakani Hygiene Wash sebab selain kebaikan yang kita dapat, bau dia pun lembut je, boleh mencerahkan celah peha juga. Sesuai untuk anak2 remaja hingga yang berusia. Daripada kita pakai pencuci intim yang ada kimia, pewarna, alcohol, lebih baik kita gunakan yang terbukti semulajadi, bersih, halal dan berkhasiat. Harga pun murah je , hanya RM25 sebotol untuk 80ml.


Manjakani Hygiene Wash

Facebook :
https://m.facebook.com/Kapsul-ManjakaniFeminine-Hygiene-Wash-Manjakani-413940715461274/

Blog :
http://www.batubaiduri.blogspot.com

Hubungi :
019 513 8283 (Puan Ina)
posted from Bloggeroid

Nov 24, 2015

Event Blogger : Titian Budaya Next Door @ Publika

Titian Budaya Next Door @ Publika merupakan acara kesenian sempena menyambut 50 tahun persahabatan antara Singapore dan Malaysia. Yang dianjurkan oleh Singapore dengan sokongan pelbagai pihak terutama Kementerian Kebudayaan Dan Kesenian.



Diadakan di Publika. Sesuai untuk kita bawa anak-anak sempena cuti sekolah. Acara ini dijayakan oleh penggiat seni Singapore, Malaysia, pemuzik, pembuat filem dan artis.



Titian Budaya Next Door @ Publika terdiri daripada 4 komponen iaitu :

- Art Next Door (White Box)
- Bazaar Next Door
- Music Live Next Door
- Cinema Next Door

Kami pergi hari Sabtu pagi stay sampai petang je, so dapat tengok setengah je. Uwaaaa sedeyyyy





Art Next Door disini boleh lihat karya seni yang banyak menangi pelbagai anugerah pasca dari Micheal Lee, Amir Muhammad dan banyak lagi. Graphic design, sculpture yang halus, teliti yang menggabungkan seni Singapore dan Malaysia.




Bazaar Next Door ditempatkan pasar seni dan kraft dari Malaysia. Disini pelbagai hasil seni dan kraft dijual. Ada yang boleh diy. Siapa yang suka barangan unik, antik, natural mesti rambang mata.




Music Live Next Door disini boleh live performance dari artis Singapore. Gentarasa persembahan dari anak muda yang berdrama, berteater sambil.menyanyi menari. Rustic Vipes paling aku suka sebab music dia yang sangat unik. Gabungan indian classical muzik dan jazz. Ramai lagi, tapi tak sempat nak tunggu hehe.


posted from Bloggeroid

Resepi Churros

Resepi Churros

Churros merupakan snek ringan yang popular di Spanyol, Perancis dan Itali. Berasaskan doh pastei yang digoreng kemudian dicelup dengan coklat atau ditabur dengan gula halus atau serbuk kayu manis. Churros kini menjadi trending di laman sosial.

Churros kalau dimakan di cafe atau restoran harga boleh mencecah harga RM20-30 walhal ia senang untuk dibuat malahan menggunakan bahan yang sedia ada di dapur.



Bahan-bahan :


1 cawan air putih
1 sudu butter
1 sudu gula pasir / halus
1 sk garam halus

1 1/4 cawan tepung gandum
1 biji telur


Cara Penyediaan :

1. Dalam satu kuali / periuk , didihkan air + gula + garam + butter hingga mendidih

2. Masukkan tepung ke dalam bahan yang didihkan tafi, kacau dengan cepat dan sebati.Tutup api.

3. Masukkan telur, gaul sebati. Masukkan doh ke dalam piping bag. Guna star nozzle. Dalam resepi ni ku guna nozzle kecik... tu pasal corak dia halus. Nak cantik boleh guna yg besar.

4. Panaskan minyak, picit doh kedalam kuali. Goreng hingga kekuningan. Angkat dan toskan.







Tips tambahan :

- Tak nak letak garam pun takpe sebab butter dah masin, melainkan guna unsalted butter
- Boleh guna acuan semperit atau bentukkan guna tangan kalau takde noozle
- Churros yang menjadi dan sedap adalah bila ia rangup diluar, fluffy,gebu, lembut di dalam
- Kalau x nak celup coklat, boleh drizzle je atas churros
posted from Bloggeroid

Nov 23, 2015

PUMA collaborates with favourite cafe

PUMA is one of the world’s leading Sports Brands, designing, developing, selling and marketing footwear, apparel and accessories. For over 65 years, PUMA has established a history of making fast product designs for the fastest athletes on the planet. PUMA offers performance and sport-inspired lifestyle products in categories such as Football, Running, Training and Fitness, Golf, and Motorsports. It engages in exciting collaborations with renowned design brands such as Alexander McQueen and Mihara Yasuhiro to bring innovative and fast designs to the sports world. The PUMA Group owns the brands PUMA, Cobra Golf, Tretorn, Dobotex and Brandon. The company distributes its products in more than 120 countries, employs more than 10,000 people worldwide, and is headquartered in Herzogenaurach/Germany. http://www.puma.com



int, The Bee! The collaboration between PUMA with the restaurant cum community space was stemmed from their mutual love for good taste and distinctive style from the rest.

In view of the partnership, the brands wish to reward its customers with more than just another trip to their respective outlets. Customers can expect to see some cool and interesting in-house displays at The Bee, highlighting PUMA’s focus of the season such as the PUMA R698 series! Reimagined by world-class designers, the collaborative effort between PUMA and the designers to produce the R698 series makes it an iconic piece to look out for!

Aside from that, customers who spend up to a certain amount at any of The Bee outlets will receive cash vouchers* which can be redeemed at PUMA outlets** in the Klang Valley. Terms and conditions apply.

“As a brand, we want people to recognise us as more than just a lifestyle and sports brand. We are a culture, a movement, and we wish to reach out to people to share with us their moments. The Bee was a natural choice for us because both brands share a mutual style and vision in bringing forth our best to the consumers,” said Tim Tham, Assistant Marketing Manager for PUMA Sports Goods Sdn Bhd.

“This collaboration allows us to reward our customers and PUMA customers with the ultimate dining and shopping experience. Through this partnership, we hope to give customers something different when they enter our premises,” said Jasmin Thum, Brand Director for The Bee.

The Bee is located at Jaya One and Publika serving Tex-Mex fare, breakfast, brunch, and is host to a multitude of events, ranging from music performances and comedy shows, to dance workshops and movie screenings.

For more information, please log on to http://www.global.puma.com/en_MY/home and http://www.facebook.com/TheBeeMY

Period of cash voucher redemption for PUMA and The Bee’s collaboration is available from now to 31st December 2015.

Vouchers redeemable at the following PUMA outlets:
KLCC, Pavilion, Sunway Pyramid, One Utama, The Gardens, Nu Sentral, Bangsar Village II

posted from Bloggeroid

Food Review : Majlis Cocktail Di Two Sons Bistro

Two Sons Bistro unik kan nama bistro ni. Alhamdulillah, Sabtu lepas telah diundang ke majlis cocktail sempena ramah mesra antara penggiat seni Malaysia - Singapore Titian Budaya Singapore di Publika, Kuala Lumpur.



Kelihatan ramai penggiat seni di situ. Ada yang aku tak familiar, maklumlah dari Singapore kot. Two Sons Bistro , luas juga kawasannya. Sesuai kalau kita nak book untuk sebarang keraian, mini event ke, birthday party ke, sebab ada inside dan outside sit.



Antara juadah yang disediakan. Nampak cute, simple tapi sedap, penuh rasa. One bite, hilang terus Fried bihun, bruchetta, canape dan zucinni stuff with tuna mayo, with caviar sprinkle and rocker leaves




Canape dan zucinni ni sedap. Yang brucetta tu roti agak lembik, mungkin lama terhidang, jadi cairan mayonis tu meresap. Jadi agak lembik.



Minuman pula, selain kopi, teh, nescafe.... ada cincau dan asam boi. Aku pilih asam boi. So refreshing. Rasa halus je, tak terlebih masam atau manis.



Pencuci mulut pula ada sagu gula melaka dan red beans koley . Menarik kan gabungan melayu dan barat.



Nantikan entri tentang perlanan Titian Budaya SG yang semestinya pengalaman yang menarik dan manis . Tq Titian Budaya dan Two Sons Bistro.


Two Sons Bistro
 A4-G2-8,
Solaris Dutamas,
Kuala Lumpur
(next to Black Box Publika)

posted from Bloggeroid

Nov 21, 2015

Titian Budaya Next Door @ Publika

21-22 November 2015, Sabtu - Ahad jom meriahkan sambutan 50 tahun persahabatan Singapore dan Malaysia. Bawa keluarga, anak-anak dan sahabat bersantai di hujung minggu sambil menikmati aktiviti dan persembahan seni dari artis Singapore, Malaysia, pemuzik, filmmakers dan artisan.



Berbagai aktiviti diadakan . 4 lokasi yang perlu korang nikmati nanti.

Art Next Door
-Sehingga 13 Dec 2015
-11am - 7pm White Box

Bazaar Next Door
-By art for grabs and Singapore makers association
-12pm - 8pm The Boulevard

Music Live Next Door
4.30pm - 11.30pm
The Square

Cinema Next Door
-2pm, 3.30pm, 9pm Black Box
-9.30 pm The Square



Event ini dianjurkan oleh Kementerian Seni Kebudayaan dan ditaja bersama Publika, SCO, Singapore Makers, Golden Screen Cinema, National Museum of Singapore dan banyak lagi.



Nantikan entry khas masa kami sertaI Titian Budaya ni. Sememangnya pengalaman yang istimewa. Untuk dapatkan info lanjut :



http://titianbudayasg.com/

https://www.facebook.com/titianbudayasg/fref=ts

https://www.facebook.com/events/1646795625609811/

posted from Bloggeroid

Set Hidroponik Murah

Hidroponik antara cara tanaman yang sesuai untuk mereka yang suka bercucuk tanam, tapi tak ada tanah. Duduk apartment macam aku, duduk flat, duduk hostel . Yang tau tanam tapi malas jaga, malas merumput, mengembur tanah.... yang baru berjinak nak berkebun haha hidroponik la jawapannya.



Akhirnya impian tercapai. Dah lama teringin nak beli. Tapi tak tahu kat mana nak beli. Alhamdulillah bertemu dengan Kazz Hidroponik dapat beli 1 set dengan harga serendah RM60 termasuk kos penghantaran.

Lengkap dengan 2 jenis biji benih, baja, benang, cawan medium dan cara penggunaan. Wahhh tak sabar nak memonik. Tunggu cerita hidroponik kami lepas ni ye.


https://m.facebook.com/Kazz-Hidroponik-241560725932086/

posted from Bloggeroid

Nov 20, 2015

Comelnya Lana Nordin, Dah Pregnant Rupanya

Lana Nordin antara pelakon kesukaan aku selain Nabila Huda keduanya kontroversi tapi mutu lakonan... perfectooo !!! Kita lihat dan ambik positif jangan hanya negatif. Wahhh ketinggalan sungguh aku, tak tahu pulak si Lana dah preggy. Dah besar pun perutnya....Comelll





Semoga Lana dan Mackenzie menjadi ibu dan ayah yg baik. Mudahan dikurniakan zuriat yg siht, bijak, soleh dan solehah. Amin

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign