Jan 29, 2016

Guna Semula Balang Kimchi

Balang kimchi menyemakkan almari dapur. Nak buang sayang. Ada 6 biji. Sebiji di luar kawasan haha. Alkisah dulu suka beli, tapi sekarang semenjak dah pandai buat , jarang dah membelim Jimat wuhuuuu. Balang ni plastik, comel je . Emm agak-agak nak buat apa ye ???


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Taraa aku jadikan bekas segala rempah, garam, kunyit hehe. Sebelum ni guna tupper ware yang cute je, tak muat sepeket garam . Sekarang muat dah. Senang, cantik dan mudah hihi lagi menjimatkan. Jom guna semula...sayangi alam sekitar
posted from Bloggeroid

14 comments:

  1. boleh letak kuih raya...cuma solekkan sikit kat luar tu...

    ReplyDelete
  2. u biasa amik kimchi makan dengan apa ek? nak try beli tapi tak reti makan cemana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan dengan ramen / maggi, nasi, buat cucur.... Lebih kurang sawi jeruk, lada jeruk

      Delete
  3. memang menjimatkan dengan cara ni

    ReplyDelete
  4. wah kreatif. saya tak mampu nak habiskan sebalang kimchi tu, masammm sangat hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeeeheee sya plak mmg hantu masam²...sebalang 400g x sampai 5 hari

      Delete
  5. Haah, lagi cantik guna bekas ni :)

    ReplyDelete
  6. hehehe terbaekk! eh kimci ni beli kt mana eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bibigo halal dr korea, blh beli dekat aeon/jusco, aeon big, tesco, korean grocery... Yg melayu byk jg dekat fb... Tp x sma rasa korea hihi

      Delete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign