Jan 29, 2016

REVIEW : 1001 Khasiat Cocos Essence Virgin Coconut Oil

Virgin Coconut Oil atau minayk kelapa dara memang terbukti dan disahkan berkhasiat untuk semua terutama wanita hamil yang dikatakan mampu memudahkan proses bersalin . Minyak kelapa dara berbeza dengan minyak kelapa biasa yang kita guna dalam masakan sebab ia dihasilkan menggunakan kelapa muda yang matang / dara yang dipilih kualitinya dan dipetik sendiri dari pokok ke pokok supaya molekulnya tidak rosak . Kemudian melalui proses salai dan pengewapan.Memang banyak jenama minyak kelapa dara dipasaran , tapi kali ini nak share jenama Cocos Essence Virgin Coconut Oil yang semestinya teristimewa keluaran SMN NATURAL PRODUCTS PLT (JM0605255-X)




Lagi satu keistimewaan Cocos Essence Virgin Coconut Oil adalah ia tidak mengandungi kolestrol. Sangat baik untuk kesihatan. Sebelum mengulas panjang Cocos Essence Virgin Coconut Oil jom kita ketahui manfaat dan kebaikan minyak kelapa dara , so baru kita faham dan nak rasai sendiri kehebatannya.

Khasiat Cocos Essence Virgin Coconut Oil

Melegakan pernafasan mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong

Melawaskan pembuangan air besar dan kecil menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksin melalui najis. Kalau baby sapu saja di bontot mereka


Meningkatkan kadar metabolisma pada seluruh sel tubuh Minyak kelapa dara akan diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan seterusnya lebih bertenaga

Memusnah organisma perosak seperti virus, bakteria, kulat dan protozoa (cacing) dalam usus besar Dengan nya penghadaman mencapai tahap maksimum.

Mengurangkan rasa lapar Oleh itu berat badan terkawal – tidak perlu makan banyak dan kerap

Mengurangkan kandungan lemak badan berat badan turun mengikut kesesuaian tubuh badan sesaorang.

Tidak mudah mendapat jangkitan penyakit dengan bertambah kuatnya sistem kekebalan tubuh.

Mengurangkan kelekitan platelet darah penyumbang kepada pembentukan plak pada saluran darah.

Mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi mengelakkan terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan jantung.

Mempercepat pengantian sel-sel mati dengan yang baru mengembalikan keanjalan, kelembutan dan kehalusan kulit.








Cocos Essence Virgin Coconut Oil sangat kaya dengan Lauric Acid yang dah tentu banyak khasiat untuk seisi keluarga . Ianya 100% minyak kelapa dara buatan Malaysia. Tiada sebarang campuran lain ok . Tu pasal warnanya jernih dan berbau harum.




Satu botol ni mengandungi 200ml minyak kelapa dara . Tapi kalau guna konsep pump out macam minyak vitamin rambut tu lebih praktikal dan mudah kot. Yang ni kena press penutup . Ohhh ye selain untuk kegunaan luaran , ianya boleh diminum, dimasukkan dalam masakan . Bukan saja sedap berperisa tapi sangat berkhasiat. Simpan ditempat bersuhu bilik jangan ditempat panas takut berubah warna dan khasiat. Kalau terlampai sejuk boleh keras , tapi kalau keras , rendamkan botol ke dalam air panas , nanti ia akan back to normal

Antara kegunaan lain Cocos Essence Virgin Coconut Oil :

- Boleh dioles dibibir , pengganti lip balm
- Sapu pada bahagian kulit kering seperti siku, tumit dan tapak tangan
- Boleh guna sebagai pengganti sun block
- Guna pada rambut sebagai minyak bagi melebat dan menyihatkan rambut
- Guna sebagai minyak urut badan
- Sapu pada parut atau stretch mark
- Titik pada ubat gigi bagi memutih, menguat dan memelihara gigi
- Dressing pada salad, ayam panggang, kentang bakar dan sebagainya
- Minum sesudu setiap hari sebagai supplement

Alhamdulillah dah seminggu try memang suka bau dia, ala-ala air kelapa. Kami anak beranak pakai . Tekstur halus dan tak melekit. Sapu terus menyerap....selesa ja. Ohhh ye nanti nak cuba sapu di jerawat baru nak tumbuh ni. Harga pun murah tengah promosi hanya RM40 free postage Boleh ke link dan no telefon di bawah untuk sebarang pertanyaan atau belian.


SMN NATURAL PRODUCTS PLT

No 12.01 ,
Jalan Bestari 69/2 ,
Taman Bestari Indah 1,
81800 Ulu Tiram ,
Johor

Hotline :
018-9099791

Facebook :
https://www.facebook.com/cocosessence

Instagram :
https://www.instagram.com/cocosessence
posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. Pernah makan minyak kelapa dara yang kapsul tu.. Senang je nak telan

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign