Nickelodeon Lost Lagoon Kini Di Buka

by - February 18, 2016

Nickelodeon Lost Lagoon yang pertama di Asia, Nickelodeon Lost Lagoon, Sunway Lagoon, di Malaysia telah dibuka kepada umum bermula 3 February 2016. Seronok dan bertuah kerana dijemput oleh www.sunwaylagoon.com bagi memeriahkan majlis perasmian tersebut.
Taman tema, yang berada dalam kawasan pelancongan yang popular, mempunyai 14 tarikan yang diinspirasi dari karektor Nickelodeon, termasuk SpongeBob SquarePants, Dora Explorer dan Teenage Mutant Ninja Turtles, serta acara tandatangan dan beramah mesra bersama karektor, tunggangan gelongsor air , kedai runcit , kedai cenderahati dan banyak lagi. Tempat yang dikatakan bakal menjadi tumpuan pengunjung adalah "Mendaki" kuil purba.


Pelancaran ini telah dirasmikan oleh Yang Amat Berhormat Datuk Seri Mohamed Azmin Bin Ali, Ketua Menteri negeri Malaysia Selangor, eksekutif atasan Sunway dan Mark Whitehead, vp eksekutif VIMN Asia dan Pengarah Urusan. Acara pelancaran termasuk bunga api dan ikonik Nickelodeon lendir hijau.Nickelodeon Lost Lagoon akan membolehkan kanak-kanak dan keluarga di Malaysia dan seluruh Asia Tenggara untuk berhubung dengan jenama dan watak-watak ikonik Nickelodeon dengan cara yang unik dan bermakna yang akan terus mengukuhkan hubungan mereka dengan Nickelodeon.

Nickolodeon Lost Lagoon dijangka menambah kepada industri pelancongan negara dan rantau ini yang semakin meningkat. Sunway Lagoon sudah mempunyai lima taman yang sedia ada, yang termasuk taman air dan taman tema ekstrem. Syarikat-syarikat berkata pelaburan dalam tempat yang berjumlah lebih daripada 100 juta ringgit Malaysia, atau $ 23,7 juta.posted from Bloggeroid

You May Also Like

1 ulasan

  1. tak pernah p lagi sunway lagoon...sunwat pyramid pun sekali je pernah masuk..kalau ada anak lagi best p kan..

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish