Mar 26, 2016

TC BOY Makanan Dalam Tin Yang Menyihatkan

Sebut makanan dalam tin, ramai beranggapan ia nya tidak berkhasiat dan tidak baik untuk dimakan. TC Boy merupakan jenama makanan dalam tin seperti tuna, salmon, sardin, baked beans dan kelapa laut yang diperakui Halal lagi menyihatkan kerana ia dihasilkan tanpa menggunakan sebarang bahan pengawet tiruan, perasa tambahan dan MSG . Bukan hanya laris di Malaysia malah serantau Asia seperti Thailand, Singapore, Brunei, China dan Mesir.




TC Boy Tuna & Salmon :

- Tuna Chunky Flakes in Vegetable Oil
- Red Salmon Salad
- Tuna Sandwich Delite
- Tuna Real Mayonnaise
- Tuna Mayonnaise Spread Style
- Solid Tuna in Spring Water
- Tuna with Chilli Padi
- Solid Tuna in Vegetable Oil
- Solid Tuna in Sunflower Oil
- Solid Tuna in Brine

Kaya dengan omega 3, protein, kalsium yang sangat penting untuk keperluan tubuh badan selain ianya sangat rendah lemak. Sesuai untuk semua terutama yang pentingkan kesihatan dan sibuk. Dengn TC Boy dapat menjimatkan wang dan masa untuk menyediakan makanan. Boleh dipelbagaikan jenis masakan pulak tu.



Tortilla Wrap menggunakan Tuna Chilli Padi. Memang best dan berkhasiat. Rasa tuna yang segar. Selain itu boleh la cuba resepi lain macam nugget ke, bergedil, sandwich, dan banyak lagi. Nanti share resepi kat sini ok. Tunggu



TC Boy Sardines & Mackerel :

- Fried Mackerel In Chilli Sauce 155g
- Mackerel in Tomato Sauce 425g
- Sardines in Tomato Sauce 155g & 425 g

Sardin dan mackerel TC Boy banyak mengandungi Vitamin D dan B12 selain omega 3 dan protein . Yang bestnya kita boleh variasikan masakan dengan sardin TC Boy, kita boleh makan dengan roti, nasi atau pasta kerana rasanya yang sedap, manis, pedas dan berkhasiat.



Sedap kalau kita campurkan dengan kentang direbus empuk. Sedap makan dengan panas. Nanti kita nak cuba makan dengan pasta pulak mesti yummmy.

Baked Beans dan Sea Coconut pun mesti cuba. Memang sedap. Kalau macam kelapa laut tu sesuai untuk paru-paru, batuk, selesema. Selain rasanya yang segar dan enak. For more details www.tcboy.com
posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. Dah lama tak makan makanan dalam tin jenama TC Boy ni..ok balik kerja leh cari...

    ReplyDelete
  2. xpernah cuba lagi sardin tc boy.. tuna untuk sandwich je pernah..nak try laa rasa sardin pulak

    ReplyDelete
  3. Macam-macam variasi dah. Pilih je yang mana satu berkenan di hati untuk dijadikan menu masakan kita kan!

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign