Mar 21, 2016

Tips Tambahkan Susu Badan Dengan UMIL Mothers Care Milk Booster


Pengalaman dan peluang untuk menyusukan bayi tak semua dapat dirasai oleh para ibu. Tak semua ibu diberikan kurniaan susu badan , ada yang menghadapi masalah susu lambat keluar, susu kurang dan sebagainya. Dengan UMIL Mother's Care Milk Booster InsyaAllah dapat membantu para ibu hamil dan ibu yang menyusukan menambahkan penghasilan susu ibu yang lebih banyak dan berkhasiat. Rugi kalau para ibu tidak mencubanya kerana pengalaman menyusukan bayi amat menarik dan amat dituntut oleh Islam selain banyak manfaatnya kepada si ibu dan bayi itu sendiri. Antara kebaikan menyusukan anak adalah :

  • Merapatkan hubungan si ibu dan si anak
  •  Lebih menyihatkan, selamat dan menjimatkan
  • Menjadikan bayi lebih kuat sistem imun
  • Menjadikan bayi lebih pintar
  • Mengurangkan risiko kanser rahim dan payudara
  • Mempercepatkan proses pengecutan rahim ibu dan banyak lagi





  
Tips Tambahkan Susu Badan Dengan UMIL Mother's Care Milk Booster






UMIL Mother's Care Milk Booster merupakan minuman perasa coklat berbentuk serbuk yang dihasilkan bagi membantu penghasilan susu ibu yang disahkan dan diluluskan Halal dari JAKIM dan KKM. Merupakan produk buatan Muslim. Aku suka dengan packaginya yang bertemakan warna pink dan ada scatch gambar ibu dan baby, so cute kan. Apa yang menariknya ia sesuai diamalkan oleh ibu yang menyusukan bayi 0-24 bulan malahan sesuai untuk si ibu yang sedang hamil.

Bahan-bahan :
Cocoa Powder, non-dairy milk powder, sugar, chochlate flavor, foamier, whey powder Halal, fenugreek powder, dactylifera powder



UMIL Mother's Care Milk Booster didatangkan dengan 600 gram serbuk koko perasa coklat beserta scoop. Jadi kita hanya perlu bancuh mengikut sukatan yang telah ditetapkan. Sebelum tu jom baca tentang kepelbagaian khasiatnya kepada si ibu dan bayi .


Khasiat Untuk Ibu Hamil & Menyusukan :
  • Menggalakkan penghasilan susu badan
  • Memberi rasa kenyang berpanjangan dan kekal bertenaga
  • Membekalkan zat besi dan mineral yang secukupnya
  • Menyihatkan perut dan kolon
  • Mengurangkan kadar kolestrol
  • Membekalkan kalsium serta menguatkan gigi dan tulang
  • Mencantikkan serta menggebukan kulit
  • Menganjalkan payudara
  • Mengeratkan hubungan ibu dan anak

Khasiat untuk bayi 0 – 24 bulan :

  •  Menambahkan IQ dan kecergasan otak
  •  Membantu pertumbuhan tisu saraf 
  • Mengurangkan risiko jangkitan telinga
  • Menjadikan kulit mulus dan bersih
  • Mengurangkan risiko penyakit Enzyme dan alahan kulit
  • Melawaskan kenciMengurangkan jangkitan saluran kencing
  • Menajamkan penglihatan
  • Mengurangkan risiko Jaundis
  • Menyihatkan usus dan sistem pencernaan
  • Mengelakkan kembung perut, cirit birit, alergik dan sembelit
  • Menguatkan otot dan tulang
  • Kuat sistem imunisasi








Cara penyediaan UMIL Mother's Care Milk Booster :

Mesti korang semua suka, sebab ia mengandungirasa koko yang sangat sedap dan tidak memuakkan. Hanya bancuh 2 scoop / 30 gram serbuk UMIL Mothers Care dengan 170 ml air suam, boleh diminum sebelum sarapan, makan tengahari dan makan malam. Disyorkan untuk mengambilnya 3 kali sehari bagi mendapatkan hasil optimimum. Tiada pantang larang yang khusus semasa mengamalkan UMIL Cuma perlu kurangkan minuman berkafein dan banyakkan minum air masak sekurangnya 3 liter sehari.

Alhamdulillah hampir 2 minggu merasai sendiri kelazatan dan khasiat UMIL Mothers Care Milk Booster, memang dapat rasa penambahan susu badan, tak payah risau dah walaupun usia baby Isabella mencapai umur 1 tahun 8 bulan, susu Alhamdulillah meriah, dan paling best memang ia mengenyangkan, sangat mebantu proses diet tanpa memberi risiko pada si baby dan 99kcal sahaja kandungan kalori bagi setiap hidangan. Sangat rendah lemak dan menyihatkan.



Bagi ibu hamil dan yang menyusukan diluar sana, jika berminat untuk mencuba dan berikhtiar menambah susu badan boleh dapatkan UMIL Mothers Care Milk Booster harga RM 80.00 (sm) dan RM 85.00 (ss) serta $55 (Singapore / Brunei) Nak lagi jimat boleh terus beli 3 kotak dengan harga RM200 sahaja !!!!




UMIL Mother's Care Milk Booster


Fanpage :

Instagram :

Email :

Hubungi :
019 – 3000 793
019 – 6473 938

2 comments:

  1. terasa nak ada baby lagik pulak..hehehe

    ReplyDelete
  2. Bagusnya bagi mereka yang ada masalah nak menyusukan anak. Thanks share kak.

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign