Jul 26, 2016

MamyPoko PantsTermurah Di Lazada Big Baby Fair

Dypers atau lampin pakai buang memang dah menjadi keperluan asas untuk si anak kecil. Tak macam nenek, ibu kita dulu hanya pakai kain lampin. Yang dicuci dan digunakan berulang kali. Sekaramg kebanyakkan ibu bapa sibuk dan bekerjaya, jadi pemakaian dypers atau lampin pakai buang adalah menjadi satu kemestian. Tapi kan, dalam memilih jenama dypers ni kena cerewet juga tau. Kena cari yang betul - betul selamat dan selesa dipakai oleh anak kita.



MamyPoko antara jenama dypers atau lampin pakai buang yang menjadi pilihan ibu bapa. Produk buatan Jepun. Kalau buatan Jepun, kualitinya jarang mengecewakan. Walaupun harganya agak mahal berbanding jenama lain, tapi bagi aku ianya berbaloi untuk keselesaan anak - anak. Sayang anak ke? sayang duit hehe




Untuk Isabella yang hampir menginjak usia 2 tahun, aku lebih suka pakaikan dia dypers jenis pant atau seluar. Sebab tak perlu nak baring - baringkan dia. Maklumlah budak usia macam ni mana reti duduk diam. Just sarung je. Mudah kan. Perasan tak packagingnya macam lain je daripada biasa. Memang lah sebab ia didatangkan khas dari Jepun dengan lagi satu jenama dypers iaitu Goo.N sempena Lazada Big Baby Fair. Dan paling unik ada pula pilihan untuk girls atau boy. Kalau girls punya gambar pada dypers more to girlish macam Disney Baby gitu, kalau boy gambar robot atau kereta. Cute kan


Rugi kalau korang tak grab sekarang sebab ianya hanya berlangsung dari 27 Julai - 31 Julai 2016 . Korang boleh dapatkan lebih 20 % diskaun harga dengan menggunakan voucher 20LAP20 bila shopping nanti. Kjas untuk korang pembaca setia. Paling best terdapat lebih 80 % diskaun harga untuk pelbagai jenis barangan bayi.


Ruang untuk buka dan keluarkan MamyPoko Pants

Jalur pinggang yang elastik beserta roll tape

MamyPoko Pants untuk Isabella bersaiz L. Ada 44 keping. Kalau saiz L ni sesuai untuk anak yang beratnya 9 - 14 kg. Ini antara tips memilih saiz dypers yang bersesuaian untuk anak. Setengah jenama, puas kita nak koyakkan pack untuk ambil dypers, tapi MamyPoko dah sediakan tempat untuk dibuka.




Korang boleh bandingkan sendiri. Nampak sangat MamyPoko punya dypers ni lembut dan elastik. Boleh nampak kapas nya kan. Ia membantu penyerapan cecair sehingga 12 jam tanpa kebocoran. Kalau korang nampak ada tape pink tu, itu adalah roll up tape, bila nak buang just roll MamyPoko dypers dan tape kan. Sebab tu aku pilih MamyPoko sebab ianya bulan saja melindungi manusia malah alam sekitar.

MamyPoko dibawah Unicharm Corporation memang menitik beratkan kualiti. Bermula dari perolehan bahan yang selamat, berkualiti, pembuatan yang mengikut liawaian, pengeluaran dan penjualan serta pelupusan yang tidak mencemarkan alam sekitar. Sebab tu bila anak pakak MamyPoko memang tiada masalah ruam lampin, melainkan korang tak kerap tukar mengikut jam yang sepatutnya.

So jangan lupa grab MamyPoko atau Goo.N dypers atau barangan baby yang lain sementara ada fair ni. Rugi tau tak grab jangan terlepas pula 27 Julai - 31 Julai 2016 je.

3 comments:

  1. wah..lepas ni bolehlah bertukar kpada mamypoko kan

    ReplyDelete
  2. promo tu menarik...nanti nak jeling untuk brand lain jugak..

    ReplyDelete
  3. Mamy Poko best,,, ada kualiti

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign