Seharian Tanpa Gadget

August 23, 2016

Seharian tanpa gadjet ingatkan tak boleh hidup haha. Tak ada maknanya. Nak jadi cerita, Sabtu lepas, phone ada problem sikit... so kita off kan, hantar repair. Dari pagi kami keluar pusing KL sampai ke balik baru dapat phone hehe. Suami pun silent kan phone nya. Sekali sekala kita kena jauh juga dari gadget ni, maklumlah ada gelombang dari gadget tu yang tak berapa baik untuk sel otak.



Yang ni suami sempat snap gambar kami masa dalam train. Bila kita tak on phone atau sebarang gadjet, memang rasa kita bebas sangat. Tak ada fikir nak scroll sana sini. Masa kita bersama tersayang pun berkualiti sangat. Tatap wajah dorang sampai puas haha. Kalau macam berjalan cuci mata tu, memang puas, luas pandangan. Berbeza kalau kita berkepit dengan gadget. Tapi tak dinafikan gadget dan teknologi memang penting, so pepandailah kita menggunakannya dengan sebaik mungkin. Lepas ni nak praktikkan kalau outing, masa dengan family, nak off atau silent atau off kan data.

You Might Also Like

3 ulasan

  1. dah berapa mggu dah hiduup tanpa gadget ni. hehe.. hp rosak..

    ReplyDelete
  2. Pernah tertinggal hp jauh plak tu nak ambil balik, aku biarkan je sampai esok. lgpun bukan mati pun kalau tak ada nset. hahahaha. ok je cuma takut urgent je.

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG