Sep 6, 2016

Jom Sahut Cabaran Kempen #bersatuTENAGA

Korang pandai menggubah lagu ? Menulis lirik ? Menyanyi ? Menari ? Miming atau sebagainya ????? Ini ada berita baik buat korang semua. #bersatuTENAGA kempen anjuran Tenaga Nasional Berhad ( TNB ) memberi peluang kepada semua bagi menonjolkan bakat dengan cabaran melengkapkan lagu #bersatuTENAGA di mana bahagian chorusnya sudah dicipta oleh Fizal Tahir, penyanyi tersohor Malaysia yang bakal dinyanyikan bersama lagi dua orang penyanyi hebat Negara iaitu Jacklyn Victor dan Elizabeth Tan. Lagu dan cabaran kempen #bersatuTENAGA ini bukan hanya untuk suka2 tau kerana ia membawa mesej yang positif dan berguna untuk semua khususnya rakyat Malaysia dalam mengekalkan keharmonian dan kemakmuran negara.


Senyumanmu ... 
Buat aku berasa bahagia
Senyumanmu ... 
Buat aku ceria sentiasa 
Senyumanmu ...  
Buat aku bertenaga selalu 

Takkan terpisah kau dan aku 
Kau terangi hidupku 


Bahagian chorusnya telah dihasilkan dan dinyanyikan oleh Faizal Tahir sendiri. Memang best gubahan lirik dan muziknya walaupun aku ni seorang buta muzik hehe. So dalam cabaran ni mudah sahaja, hanya perlu rakam video sendiri menyanyikan lagu tersebut dengan lengkap mengikut lirik ciptaan korang. Alaaaa jangan risau bagi yang malu2, yang kurang berbakat menggubah, mencipta lag utu, kita boleh sertai juga. Hanya rakam video berdurasi 1 minit, minimum dan upload dan share di Instagram dengan hashtag #bersatuTENAGA. Pada yang kekeringan idea, boleh je miming, menari, dubmash, atau hasilkan viseo mengikut kreativiti korang tapi selitkan dengan lagu #bersatuTENAGA bahagian chorus, kalau korang dapat gubah jadi sebuah lagu lagi best. Mana tahu video korang terpilih sebagai video terbaik dank orang berpeluang menyanyi bersama ketiga2 artis tadi. Ok aku dah pun sahut cabaran kempen #bersatuTENAGA dengan upload dan share video di Instagram dan Facebook. Syok layan lagu ni, arrangement muzik yang sedap didengan dan mudah difahami. Jom sahut cabaran #bersatuTENAGA, untuk maklumat lanjut boleh ke



3 comments:

  1. best kan lagu ni.. nak dengar lagu full nanti lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan jue... Baru chorus... Faizal tahir kalau composed meati best

      Delete
  2. suka lagu ni..nak tgk full video dari FT nti lah

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign