CONTACT LENS BLINCON BB COLOR GREY Jadi Pilihan

October 12, 2016

Lately memang geletik sangat pakai contact lens hehe.  Kalau dulu stay setia dengan clear lens Aquevu... Sekarang lebih daring dengan color lens. Last month pakai jenama FreshKon...  Entry pun ada share kat blog  ni.... Kali ni cuba jenama Blincon pulak


Blincon BB Color Grey,  power -3.00 puas.  Blincon merupakan jenama lens buatan Korea...  effect big eyes gitu...  Hahah...  Nama pun Korea,  so memang lebih tricky,  chicky design lens ni



Diameter lens memang besar,  kon pun lembut je,  cuma aku je tak biasa guna yang big eyes.. Rasa macam luas semacam je haha.  Kandungan air 40% dan Polyhemo 60% Best sebab ada UV Blocking,  so mata terpelihara daru sinaran UV berbahaya / silau.  Amacam ok tak kaler ni hehe.... Arahan cara pemakaian / cuci lens pun lengkap di bahagian dalam kotak...  Boleh refer kat situ bagi yang first time nak guna.  Harga RM48 kena tengok kedai optik juga,  harga x sama semua kedai,  kena rajin survey,  banding harga,  nak lagi win beli online...  #kalauyakin

You Might Also Like

1 ulasan

  1. Sekali pun tak pernah guna len..haha...macam seram sejuk je nak guna..

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish