Oct 12, 2016

CONTACT LENS BLINCON BB COLOR GREY Jadi Pilihan

Lately memang geletik sangat pakai contact lens hehe.  Kalau dulu stay setia dengan clear lens Aquevu... Sekarang lebih daring dengan color lens. Last month pakai jenama FreshKon...  Entry pun ada share kat blog  ni.... Kali ni cuba jenama Blincon pulak


Blincon BB Color Grey,  power -3.00 puas.  Blincon merupakan jenama lens buatan Korea...  effect big eyes gitu...  Hahah...  Nama pun Korea,  so memang lebih tricky,  chicky design lens ni



Diameter lens memang besar,  kon pun lembut je,  cuma aku je tak biasa guna yang big eyes.. Rasa macam luas semacam je haha.  Kandungan air 40% dan Polyhemo 60% Best sebab ada UV Blocking,  so mata terpelihara daru sinaran UV berbahaya / silau.  Amacam ok tak kaler ni hehe.... Arahan cara pemakaian / cuci lens pun lengkap di bahagian dalam kotak...  Boleh refer kat situ bagi yang first time nak guna.  Harga RM48 kena tengok kedai optik juga,  harga x sama semua kedai,  kena rajin survey,  banding harga,  nak lagi win beli online...  #kalauyakin

1 comment:

  1. Sekali pun tak pernah guna len..haha...macam seram sejuk je nak guna..

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign