Oct 1, 2016

Japanese Dessert Tersedap di P.S TOKYO

Tak perlu sampai ke Jepun kalau nak cuba rasa dessert,  soft serve seakan berada di Omotesado,  Tokyo.  Meleleh air liur bila berkunjung ke P.S Tokyo baru² ni sempena meraikan 1st Anniversary yang jatuh pada 4 Oktober nanti. Dimeriahkan dengan rakan² blogger dan media.  P.S Tokyo ni terletak di tingkat atas,  so lebih private gitu. Menyajikan minuman,  dessert modern dan kontemporari Jepun. Nampak cozy,  relax dan santai je. 




Happy Birthday P.S Tokyo ! Wahhh cantik kan Cup Cakes dan Macaron Tower dari French Crulters Dessert Bar dan ballons yang meriah dari The Ballon.  Senyum lebar bila  dipelawa cuba kesemua menu yang ada haha.  Bak kata orang rezeki jangan ditolak kan. Dan mesti kena cuba menu baru di P.S Tokyo  iaitu,  Japanese HTak perlu sampai ke Jepun kalau nak cuba rasa dessert,  soft serve seakan berada di Omotesado,  Tokyo.  Meleleh air liur bila berkunjung ke P.S Tokyo .Dimeriahkan dengan rakan² blogger dan media.  Kesemua hidangan di P.S Tokyo disajikan di atas plat kayu... Cantik,  kemas,  bersih dan menarik. 


Mini 4s Soft Serve  Minty Choc / Matcha / Hojicha /Milk
Black Sesame Macaron Tower

ElderFlower Cheese Cake
Japanese Hot Cake
Brownies & Hanjyuku Cheese Cake
Mini Macarons
Matcha Salted Pie
Tofu Cheese  Cake
Matcha Parfait



Hah kalau dah ke P.S Tokyo wajib cuba Soft Serve....  aiskrim yang super halus,  lembut,  sedap dan berperisa.  Macam² pilihan yang ada,  macam yang kaki teh hijau.. Korang takkan menyesal datang P. S Tokyo... dan kebanyakkan dessert kegemaran aku kat sini semuanya yang berasaskan teh hijau / matcha. Selain Tofu Cheese Cake  yang first time aku makan...sedapnya.. Balance rasa tofu dan cheese kena pulak dengan ginger caramel tu ouchhhhh. Memang rasa pure semua dessert kat sini,  bahan diimport direct dari Jepun... Sebab tu rasa natural,  real cam gitu.


With Blogger Sally




 Soft Serve RM1 untuk korang sempena tarikh Anniversary P. S Tokyo pada 4 Oktober  nanti...dan RM 1 untuk Japanese Hot Cake pada 18 / 25 Oktober 2016 selagi stok masih ada. Sure dah cuba confirm datang lagi,  dan jangan lupa print gambar korang chill out di P.S Tokyo secara percuma,  satu bawa balik dan satu lagi lekatkan di wall yang meriah tu heheh.



P.S TOKYO
80 Jalan SS2/60, 
Petaling Jaya, Selangor. 

Open Wed-Mon, 12pm-12am (last orders at 11pm). Closed Monday






4 comments:

  1. memng dessert je erk..makanan berat takde ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah tak ada yang berat, macam salad ada lah, salmon, chicken salad cam tu :)

      Delete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign