Ketagih Halal Samyang

by - October 23, 2016

Halal Samyang atau Hot Chicken Flavor Ramen merupakan mee segera dari Korea yang memang laku keras dimana². Ada dijual di online,  super market terpilih. Ikut rezeki lah mana dapat yang murah tu murah sesangat di bawah RM25 satu pek ada 5 bungkus,  kalau dapat yang mahal dekat RM 40 pun ada yang sanggup beli.  


Aku beli direct dari 11 street. Senang,  dipercayai dan urusan pun mudah.  Murah pun murah RM 23.80 tapi pastikan ada logo Halal dari Korea Muslim Federation Human Committe (HACCP) Samyang ni pernah jadi isu pasal status Halal nya dulu,  tapi Alhamdulillah sekarang dah tak payah ragu sebab dapat penjelasan,  pengiktirafan Halal dari JAKIM sendiri JAKIM



Samyang ni versi fried noodles... So lebih kurang mee sedap tu,  rendam air panas,  tos dan gaul dengan perencah.  Siap ada Samyang Challenge tau di media sosial,  cabaran habiskan sebungkus Samyang ni tanpa minum air.  Ada yang menangis,  berhingus,  tebal bibir tau muahaha... Tu yang nak test power tu sebab aku memang suka pedas




Samyang Halal ni mee nye banyak dan besar gedabak tak macam mee segera kita.  Kalau sebelum ni pernah rasa ramen versi berkuah,  memang best sebab ada rasa kimchi.  Bau perencah merah ni memaang menyengat,  dapat bau paste cili nya.  Yang lagi satu ni seaweed dan bijan


Dah gaul sebati....  Ngappp mana pedas ?  Pedas mana ? Hehe tak kan jumpa pedas tu bagi yang kuat pedas macam aku,  maklumlah hari² gesek sambal belacan.  Sampai 3 bungkus makan sekaligus,  baru jumpa pedas tu tapi hujung bibir je.... Tapi serius..... Korang akan ketagih makan.  Kalori boleh tahan,  sebungkus 530kcal.  Selamat membakar kalori lepas tu ok

You May Also Like

2 ulasan

  1. Hahaha lepas makan samyang kena zumba juga berabis ni ahahaha

    ReplyDelete
  2. kita pon ketagih makan ni.. sedapppp... letak cheese lagi sedapp

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish