TESCOM Beauty Collagen Hair Dryer Bukan Sekadar Keringkan Rambut

by - October 31, 2016

Siapa kat sini biasa gunakan hair dryer untuk keringkan rambut ? Sejujurnya sebelum ni,  aku memang jarang sekali guna hair dryer,  just biar rambut kering sendiri,  tapi memang lambat lah kan, rambut tebal dan panjang.  Awas bagi yang berhijab kalau terus pakai tudung,  tapi rambut masih basah... Jangan pelik rambut korang akan bau kepam haha,  rambut berbuah dan berkelemumur. Tapi sekarang aku suka gila pakai TESCOM Beauty Collagen Hair Dryer.  Bukan sembarangan hair dryer,  bukan hanya mengeringkan rambut tapi merawat,  mencantikkan rambut serta kulit kepala.  Betul ke ada collagen dalam hair dryer ?  

TESCOM Beauty Collagen Hair Dryer.

Collagen bukan saja ada pada kulit malah pada rambut juga. Semakin terdedah pada bahan kimia,  sinar UV makin berkurang lah collagen pada rambut kita,  sebab tu rambut kita jadi mudah putus,  tak bermaya,  rapuh,  kulit kepala tak sihat dan sebagainya. TESCOM Beauty Collagen Hair Dryer merupakan hair dryer pertama di dunia menggunakan teknologi Beauty Collagen yang terdiri daripada collagen dan ion negatif untuk menggalakkan pertumbuhan rambut dan kesihatan kulit kepala. 



TESCOM Beauty Collagen Hair Dryer adalah buatan Jepun. Jenama TESCOM memang terkenal dengan pengeluaran pengering rambut profesional. Kebanyakan salon dan pusat kecantikan  di Jepun mempercayai jenama TESCOM selain mempunyai pasaran luas di Taiwan.  Design memang elegan, dengan warna emas.  Reka bentuk yang fleksible,  bahagian pemegang boleh dilipat,  so boleh jimat ruang untuk disimpan atau dibawa travel. 





Collagen dihasilkan daripada Collagen Box apabila terkena haba, dan boleh ditukar setiap 2 tahun.  Dan paling best tentang TESCOM Beauty Collagen Hair Dryer adalah,  kita boleh adjust suhu dan  jumlah ion negatif yang dikeluarkan mengikut keadaan rambut dan cuaca  . Dan lampu ion output akan berubah , Blue (High) Red (Low) 

Suhu 60 darjah pun boleh dikekalkan,  so tak ada isu rambut kering,  terbakar,  rosak dan mampu melindungi warna rambut sehingga 3 minggu . Boleh juga kita control tahap air blow,  ada 3 tahap kelajuan :

1 Care 0.8m³/min
2 Dry 1.2m³/min
3 Turbo 1.4m³/min







Kita boleh set untuk Scalp Care sekali , paling best guna 60c.  Boleh tengok perubahan sebelum Bella gunakan TESCOM Beauty Collagen Hair Dryer rambut agak kering,  nampak messy dan kusam. Selepas.... Wahhh macam guna serum tau, rambut jadi licin,  lembut,  berkilau. Memang best. Sangat syorkan pada korang sebab :




  • Mengeringkan tanpa merosakkan rambut
  • Mengekalkan kelembapan pada kutikel rambut
  • Mengurangkan kerosakan rambut akibat sinar UV
  • Kurangkan lebihan sebum pada rambut
  • Menjadikan rambut lebih sihat,  berkilat,  beralun, kuat dan mudah diurus
  • Menyihatkan kulit kepala
  • Komponen yang mudah dibuka dan dipasang serta dicuci
  • Ringan dan selamat digunakan 




Jangan lupa ke http://www.superbuy.my/tescom sekarang untuk dapatkan TESCOM Beauty Collagen Hair Dryer dengan harga promosi yang istimewa RM 499.99 ( normal price RM 599.00 ) Hadiah  istimewa untuk pelanggan Maybank2u dan boleh didapati  di TouchPoint iaitu membeli sendiri di kedai superbuy.my


Instagram :
 https://www.instagram.com/superbuymy/
#TescomMalaysia
#Superbuymy 

You May Also Like

0 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish