Bibimbap Food Court IOI Mall Putrajaya.... Not Bad

by - November 20, 2016

Bibimbap 비빔밥 adalah makanan Korea yanh menjadi kegemaran aku selain Ttopoki, Kimbab dan yang lain² tu. Bibimbap ni adalah Nasi Campur versi Korea sebenarnya, nasi yang dihidang panas dalam mangkuk batu, di letakkan macam² jenis sayuran yang digoreng kilas, cendawan, taugeh, carrot, bayam dan macam² lah, ada juga hirisan daging dan telur mata yang telur kuningnya kira masak 3 suku je, sebab Bibimbap ni kerng, so kuning telur tu tu yang buatkannya lembab dan lemak sikit. Bibimbap kebiasaannya dihidang dengan gochujang atau paste cili Korea tu, soya sos dan minyak bijan, side dish pula ada kimchi dan sup kalp / rumpai laut

Hari tu lepas habis audition Running Man Challeng dekat IOI City Mall Putrajaya, kami singgah di food courtnya, biasalah papa dan Adam order Nasi Ayam, Chicken Chop...aku Bibimbap....kira first time makan kat sini

Bibimbap Set RM14+

Presentation not bad, Bibimbap pun ok not bad, cuma nasi nya hanya guna beras biasa, kalau Bibimbap di Food Junction, Mid Valley guna beras perang yang digoreng. Tapi Bibimbap kat sini memang lembab, gochujang nya best banyak. Cuma kimchi...adoiii spoil betul..... Kurang rasa....mungkin baru buat atau jimat kos.... Hahah


Seronok Bella hirup Sup Kelp tu, dia apa yang aku makan, memang dia pun teruja nak makan. Kalau makan dengan anak² hati² kalau Bibimbap disediakan dalam mangkuk batu ni, sebab ianya sangat panas sama macam plat sizzling tu ok.

You May Also Like

4 ulasan

  1. teringin jugak nak try makanan korean nie tapi belum tertunai lagi..

    ReplyDelete
  2. Hi dear, nice blog..Done follow..
    Feel free, come n visit my blog http://yvogue.blogspot.my/2016/09/happy-28th-birthday-my-husband.html

    ReplyDelete
  3. Korean food saya pernah try yang dubu dubu je

    ReplyDelete
  4. Waaa...bestnye...nak kene pegi jugak ni...dah dekat sgt dah IOI Mall tapi tak singgah pun lg mkn mknan korea

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish