Nov 9, 2016

Kimchi Halal & Murah - Aiin's Halal Kimchi

Hai.... Korang penggemar kimchi ??? atau teringin nak rasa makanan kemestian orang Korea tu...tapi was² nak beli kimchi yang ada di pasaran sebab status halal ??? Jangan risau korang boleh beli kimchi...dijamin Halal Inshaallah, homemade lagi dengan harga murah. Bagi yang baru nak mencuba... atau baru nak.mengenali kimchi

KIMCHI 
Diperbuat daripada nappa cabbage / kobis putih yang panjang tu, akan diasinkan (fermented) dan diaduk sebati dengan sayuran segar seperti lobak, lobak putih, daun bawang selain serbuk cili dan paste istimewa

APA RASA KIMCHI ?
Sebaik aje siap disediakan rasa kimchi seakan salad biasa, lagi best bila seharian sebab akan ada rasa pedas, masin, masam manis yang unik....rangup....

KIMCHI SEDAP MAKAN DENGAN APA ?
Bagi yang baru nak mencuba, boleh cuba makan dengan maggi, ramen, samyang,  nasi, keaw teaw, mee goreng...nanti dah addict siap boleh ratah macam gitu je.... Lagi win bila dah pandai explore resepi sup, pizza, lempeng dari kimchi

BERKHASIAT DAN TAHAN LAMA TAK ?
Ofkoz berkhasiat, ada bakteria baik dari proses fermented tadi membantu proses pencernaan selain banyak vitamin dan zat. Sebab tu orang Korea sihat² lawa2
Kimchi boleh tahan berbulan² jika disimpan dalam peti sejuk..... Tapi biasanya tak sampai seminggu dah habis heheh



AIIN'S HALAL KIMCHI
Kimchi halal homemade buatan Mama Darwiish ๐Ÿ˜
Inshaallah dijamin segar, halal dibuat mengikut tempahan
Menggunakan serbuk cili dari Korea

RM 16
500 gram

RM 30 
1 kg

RM 8
Postage

Whatspp
0129125998

Facebook


11 comments:

  1. femes nya si kimchi nih.. tp husna tak pernah cuba lgsung mkanan korea atau jepun.. rasa tak bleh terima.. huhuhu..

    all the best kak aiin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Husna femes sama.ngan belacan :p
      Nanti nak cuba boleh try beli ye hehe

      Delete
  2. Suka Kimchi.. yeah!! Bookmark dulu.. insya-Allah ada rezeki lebih boleh cuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh ok² inshaallah, apa² whatspp je ok

      Delete
  3. Wah...dh biz kimchi plak..sedap dan one of my fav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kak baru berjinak² doakan tau maju² selalu ๐Ÿ˜˜

      Delete
  4. tak pernah rasa kimchi...takut tak boleh in dengan rasa dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah betul tu risau jugak .... Tapi alhamdulillah 2 cust 1st time rasa kimchi dah suka kimchi hehe

      Delete
  5. pernah cuba buat sekali. masa tu buat guna serbuk cili alagapas. tak sedap :/ nak cuba buat lagi nanti or tak pun kalau malas beli ni jelah :D

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign