Nov 21, 2016

RUAM BAYI POWDER Rawat Psoriasis, Ekzema Dan Penyakit Kulit

Penyakit kulit seperti Psoriasis, Ekzema, Ruam dan sebagainya terjadi kerana keadaan kulit yang sensitif, sistem imun yang lemah, selain faktor pemakanan dan persekitan yang tercemar, berdebu dan sebagainya. Kesian tengok , terutama pada kanak² ... mak ayah pun mesti dah banyak berikhtiar merawat masalah kulit tersebut. Aku syorkan supaya mencuba Ruam Bayi Powder yang mampu merawat masalah seperti Psioriasis, Ekzema dan semua jenis penyakit kulit. Dan ianya selamat digunakan kerana diperbuat 100% daripada tanah liat putih, Koalin yang bermutu tinggi dan semulajadi

Ruam Baby Powder

Ya.... Ruam Bayi Powder diperbuat daripada tanah liat....kenapa tak percaya dengan khasiatnya ? Kalau nak tahu tanah liat merupakan antara cara Rasulullah merawat masalah penyakit kulit sejak zaman dulu lagi.

DARI TANAH KITA DIJADIKAN DAN DARI TANAH JUGA SEGALA PENAWAR TERCIPTA

Dari Aisyah r.a.d, Berkata: “Sesungguhnya Nabi saw berkata/berjampi bagi penyakit; Bismillah, Ini tanah bumi kami, dengan campuran air liur di kalangan kami, disembuhkan orang yang sakit di kalangan kami, dengan izin Tuhan kami.” (Sohih Bukhari: Kitab Attib; Bil:5745)

Ruam Bayi Powder mengandungi 100% tanah liat putih yang kaya mineral semulajadi bersama tapisan air galian yang khusus. Dibuat secara homemade , merupakan warisan turun temurun dan disahkan oleh SIRIM QAS INTERNATIONAL 


Khasiat Ruam Bayi Powder :
  • Selamat digunakan oleh bayi mahupun dewasa
  • Menyerap segala toksid dan kotoran yang terdapat pada kulit
  • Mengurangkan dan merawat ruam, ekzema, psoriasis dan penyakit kulit yang lain
  • Mudah serap dan menyejukkan serta melembutkan kulit
  • Bebas bahan kimia, paraben, alkohol berbahaya
  • Menjimatkan, satu bekas mampu tahan sehingga berbulan²
Tekstur halus, lembut, sejuk dan mudah serap


Cara penggunaan Ruam Bayi Powder :
  • Sapu pada bahagian yang bermasalah setiap hari, sebelum tidur
  • Tambah air bertapis / air masak / air zam² kalau air dalam.bekas kering. Jangan campur dengan air paip, kerana tinggi Klorin
  • Bancuh secubit Ruam Bayi Powder dengan segelas air kosong dan minum untuk rawat keracunan makanan, gout dan gastrik ( dapatkan nasihat doktor )
  • Banyakkan minum air kosong, amalkan pemakanan sihat untuk elakkan kulit kering


Macam Isabella aku sapu dekat punggung dia sebab kalau terlajak 4 jam pakai dypers mesti tumbuh ruam panas dan merah je, macam Adam pula kulit memang sensitif, terkena habuk je mesti gatal² merah² so...sapu je.... Alhamdulillah berkurangan. Sebelum sapu tu, Bismillah, selawar dan niat nak sembuhkan penyakit.... Dan korang boleh ke website, page Ruam Bayi Powder untuk lihat testimoni pengguna yang rata² berpuas hati dengan kesan penggunaannya.

Sumber : https://www.facebook.com/ruampadabayi/ 

Sumber : https://www.facebook.com/ruampadabayi/ 

Pastikan beli Ruam Bayi Powder yang original untuk dapatkan hasil yang terbaik. Harga sebekas Ruam Bayi Powder RM 38.90 setiap satu. Untuk maklumat lanjut :


Website :




Hubungi :
HQ En. Hafis 013 480 6787 
( Bahagian Pemasaran )

Puan Nurul 017 6239935 
( Produk Owner)

2 comments:

  1. Perkongsian yang amat baik sekali..
    Boleh cuba untuk masalah kulit AM nanti..

    Posting terbaru AM
    6 makanan penyebab sakit sendi


    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign