Dec 18, 2016

Bawal Pucci Murah

Lepas tudung Bawal, Bawal Crepe, Satin, Shawl ... Sekarang giliran Bawal Pucci / Pucchi menjadi fashion trending masa sekarang. Mulanya buat tak kisah je dengan wujudnya Bawal Pucci ni.... Ada juga usha di pasar malam...wahhh mencecah RM25+ sehelai tudung hahah... Jujur aku cakap, aku tak berapa minat tudung memahal ni 😅 hari² tengok korang melaram Bawal Pucci / Pucchi ni ni FB, IG semua... Geram pulak rasa hahah..x pe ...nasib dapat tahan lagi nafsu...sehinggalah ....... balik ke kampung...mula la terjadinya sawan pucci😆Bawal Pucci / Pucchi ni rupanya diinspirasikan dari koleksi Emilio Pucci seorang pereka fesyen Itali yang memang setiap designnya bertemakan abstrak ala² batik ni ... Hebat pada tahun 1920-30an. Nama pun diambil sempena nama beliau Pucci. 

Bawal Pucci, Bawal Satin & Bawal Crepe

Mana tak terbeliak mata.... Bawal Pucci kat kampung aku serendah RM1.80 - RM7.90 je tau...sungguh tak tipu...korang bayangkan berapa ganda dari harga kat pasar malam rumah aku tu..sampai mak bising...nak tidur dalam kedai tu ke hahah...Beli pun mana yg betul berkenan sebab dalam purse ngam² je haha...nasib bank jauh...Yang penting dapat belanja mak dan adik² hehe. Tudung Bawal Crepe RM2.50 Bawal Satin RM7.90 huh giler murah. Kualiti terbukti awesome...aku dah pakai beberapa helai dah..mudah dibentuk dan disterika

Bawal Pucchi Pink RM15 & Hitam RM19.90

Rasa termenyesal pula sebab sebelum balik kampung tu dah terbeli juga haha 2 helai..satu yang pink tu RM15 yang hitam tu RM19.90.... tapi ok metarial lebih tebal


Bawal Pucci RM7.90

Yang ni Bawal Pucci RM7.90 aku grab 2 ....haha memang rambang mata wehhhh... Yang hitam tu paling win...aku dah pakai ..boleh belek kat IG😅


Bawal Puchi RM1.80

Bawal Pucci RM1.80 heheh...cam tak caye kan..ni last minit nak balik...terperasan kat pintu masuk haishhh.. Kainnya lebih lembut, tapi bidang kecik sikit..boleh pakai wat pelasah jemput anak sekolah...g kedai haha


Bawal Crepe (Pink RM2.50)  Bawal Satin (Koko RM7.90)

Sempat juga aku grab Bawal Crepe...kaler idaman Pink Belacan dan Bawal Satin macam koko keemasan...cari gold tak ada huuuu....Ohhh lupa...kedai ni dekat Temerloh Pahang, namanya Muaz dan Zaleha..koranh carilah kedai tu...kain pasang pon hadoooo...yang memahal kat atas tu...dari Rawang😉


7 comments:

  1. murah sgt tu mama... mmg berbaloi...

    ReplyDelete
  2. Murah sangat nie.. beli kat mana tu

    ReplyDelete
  3. murahnyaaa..
    nasib tak terjebak lagi dgn bawal pucci ni..
    msih setia dgn instant shawl

    ReplyDelete
  4. saya ada satu beli ,tapi tak berapa berkenan size tudung tu,sbb bidang kecik ,singkat dekat depan..

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign