Dec 29, 2016

Cara Mudah Renew Domain NetKL

NetKL antara pilihan kebanyakan blogger masa kini kot😉 Menyediakan servis domain dan hosting dengan harga berpatutan selain servis yang lancar, bagus dan cepat. Kiranya ni nak masuk tahun ke2 aku melanggan domain dari NetKL...tamatnya Feb tahun depan... Tapi cepat² aku renew semapam sebab takut terlupa. Boleh ke renew domain, walau tarikh expired lambat lagi ? Jawapannya YA . Tapi 1st time nak renew ni terkial² juga, duk google tutorial cara nak renew domain...kebanyakannya renew secara online di web NetKL ...biasalah newbie macam aku, takut dan was² gitu kan..jap lagi salah tekan naya ....😅 So cecepat aku pm blogger Sheda Ucu sebab dulu hire Sheda untuk setting domain ni....Sooo senang je rupanya ...tak perlu susah2 online...cuma email kan aje...

Invoice bayaran domain NetKL

Email details dari NetKL



1. Email terus ke sales@netkl.com

2. Dalam email tu nyatakan yg korang nak renew domain samada dah expired ataupun tidak. Sertakan sekali alamat domain korang.

3. Nanti pihak sales NetKL akan reply email korang siap dengan harga dan no akaun NetKL untuk korang transfer

4. Dah siap transfer, attch bukti bayaran dan emailkan pada mereka

5. Bukti terima bayaran beserta invoice akan korang terima melalui email

Mudah kan... Tak sampai satu hari semua siap...memanh cepat...so korang dah renew ke belum domain tu...kalau belum cecepat k...nanti takdelah kelam kabut😅

2 comments:

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign