Cat & The Fiddle Cheesecake Kini Di Malaysia

by - December 09, 2016

Korang suka cheese cake ? Tapi kadang tu risau dan susah nak dapatkan cheese cake yang sedap dan Halal..... Berita gembira buat penggemar cheesecake macam aku. Cat & The Fiddle Cheesecake rangkaian cheese cake terbaik di Singapore kini  boleh dinikmati di Malaysia. Cheese Cake dari Cat & The Fiddle Cheesecake pernah dianugerahkan sebagai The Best Cheesecake In Singapore oleh Time Out Singapore. Wahhh tak sangka dapat peluang merasai sendiri kehebatan cheese kek ni. Kesemua cheese kek dibuat menggunakan bahan import premium berkualiti tinggi, tanpa pewarna dan paling penting ianya disahkan Halal oleh JAKIM MS 1500:2009/1063.04/2013

Cat & The Fiddle Cheescake

Cat & The Fiddle Cheesecake di hasilkan oleh Chef Daniel Tay yang merupakan Dessert Chef yang banyak memenangi Anugerah Pastry. Wahhh tak sabar nak merasa kesemua 6 flavour cheese kek ni.

  • Over the Moon (New York Cheesecake)
  • The Modern Duke’s Pudding (Oreo Cheesecake)
  • The Russian Whiskers (Mango Cheesecake)
  • Naughty and Nice (Chocolate Cheesecake) 
  • King Cat of the Mountain (Musang King Durian Cheesecake) 
  • Milo Dinosaur (Milo Cheesecake) 




Over the Moon (New York Cheesecake)
Size    : 7 inci
Berat : 1.1 kg
Jenis  : Full Baked
Harga : RM 99

Yang ni memang fav aku haha...sampai 2 slice aku sebat kekek. Dengan cream cheese yang lembut, sejuk, halus....padan pulak rasanya dengan vanilla dan rasa koko pehhhh sodap. Crust base belah bawah tu warna keemasan , nipis...so x muak la makan.




Size    : 7 inci
Berat : 1.1 kg
Jenis  : Full Baked
Harga : RM 99

Pada yang hantu Oreo korang wajib cuba yang ni.Meraih betul topping atasnya dengan crumble dari biskut Oreo...padanan oreo dengan cream cheese mengena betul...ada banyak tekstur, lemut dari cheese dan rangup, rapuh dari Oreo Crumble.




Size    : 7 inci
Berat : 1.1 kg
Jenis  : None Baked
Harga : RM 99

Yang ni memang letops rupanya...rasanya memang pure mangga. Bahagian atas ditopping dengan lapisan tebal puree mangga segar, berkilat je..bau mangga harum semerbak. Lapisan crust yang sedap, dihias dengan taburan kepingan coklat putih disekelilinh kek. Rasa masam² manis mangga tu memang kena dengan cheese tu pehhhh dap²




Naughty & Nice (Choclate Cheesecake)
Size    : 7 inci
Berat : 900 g
Jenis  : None Baked
Harga : RM 119

Korang suka coklat ? Memang naughty kek ni haha... Dahlah fully guna counverture coklat, digabungkan pula dengan choclate mousse yang super halus tu...tak habis dengan tu...ditabur pulak atasnya dengan ketulan kek sponge choclate. Best²






Size    : 7 inci
Berat : 900 g
Jenis  : None Baked
Harga : RM 139

Yeahhhh durian cheesecake !!! Di Cat & The Fiddle Cheesecake jangan risau. Durian cheesecake sentiasa ada, tak ikut musim tau. Memang rekomen sangat untuk korang yang sukakan durian. Yang ni pun 2-3 slice aku duk ngap. Baru letak atas meja, meruap bau durian tu pehhh...memang rasa pure durian tu. Guna Durian Musang King pula tu... Topping dengan ketulan kek sponge durian...memang durian sungguh kek ni....direnjis² pula dengan cocoa powder...aishhhhh menggoda sungguh... #naklagi 😆





Milo Dinasor (Milo Cheesecake)
Size    : 7 inci
Berat : 1 kg
Jenis  : None Baked
Harga : RM 119

Yang ni baru tau. Meriah taburan Milo kat atasnya. Biasa minum milo tabur je kan😆 ni ambik nak....cheesecake tabur milo...heaven weh.... Bebudak suka ni... Sebab mak² pun suka...tapi ok...kena dengan rasa cream cheeae yang mewah tu.



Food Blogger tersenyum girang😆

Wahhh meriah perut dengan cheesecake hehe. Sangat puas hati...sebab dapat bezakan rasa cheesecake yang guna bahan berkualiti ni, rasa cheese nya lebih umphhh padu gitu, dan paling penting HALAL, x was² makan, pikir pasal gelatin, lelemak semua tu. Harga pun berpatutan dengan portion dan kualiti. Boleh dapatkan sekarang secara online sebab Cat & The Fiddle ada tawarkan 12% diskaun belian !!!

Promotion:         12% off + FREE Delivery with Klang Valley / Self-collection at Bandar Sunway

Terms & Conditions apply:
  • Valid for online purchase at www.catandthefiddle.com.my
  • 12% off on cheesecakes only
  • Free Delivery within Klang Valleyareas only
  • Self-Collection at Bandar Sunway, Cat & The Fiddle Office Level 1 – 10B, Nadayu 28 Dagang, Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway, 48250 Selangor Darul Ehsan (Landmark: above HOPP Café)
  • Key-in discount code “Promo12” to enjoy 12% off
  • Place order at least 1 day in advance, order must be placed before 4.00 pm in order to enjoy next day delivery or self-collection
  • Promotion period end on 31st Jan 2017
  • Promotion only valid for online purchase
  • Not valid with any other promotions 
  • The management reserves the right to modify the terms and conditions without prior notice
  • This photo is for illustration purpose only


Accessories:       Birthday Tag, Birthday Candle, Candle Holder and Plastic Cake Knife is not included, please purchase from Add-Ons


Boleh terus ke Hoop Cafe RM 11.90 per slice atau cawangan Papparich yang terpilih dengan hanya RM 9.90 per slice kalau tak nak beli secara online😉


HOPP Café 
No. 10A, Nadayu 28 Dagang,
Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway 48250, Selangor Darul Ehsan
Contact No: 03-5613 3366                                                                     
PappaRich Outlet 
Klik SINI untuk lihat senarai cawangan Papparich yang menjual Cat & The Fiddle secara slice 

  • PappaRich Centrepoint
  • PappaRich Permaisure
  • PappaRich The Gardens Mall at Mid Valley
  • PappaRich 3 Two Square
  • PappaRich Ampang Avenue
  • PappaRich Kinta City
  • PappaRich Desa Aman Puri
  • PappaRich Southgate
  • PappaRich Taman Bukit Segar
  • PappaRich Kota Bahru
  • PappaRich Sri Manjung
  • PappaRich Bandar Sri Damansara
  • PappaRich Muar
  • PappaRich Setia Alam
  • PappaRich Setia City Mall
  • PappaRich Prima Sri Gombak
  • PappaRich Scotts Garden
  • PappaRich Straits Quay, Sri Tanjung, Penang
  • PappaRich Langkawi
  • PappaRich Plaza Azalea
  • PappaRich Ampang Point
  • PappaRich Malim Jaya

You May Also Like

3 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish