Dec 28, 2016

Japanese Seaweed Salad Sedap di Sukiya

Semenjak memenjak ni tersuka pula makan² ramen di Sukiya... Kira ini kali ke2 makan disini, tapi kali ni ditemani anak² ...lagi berseleralah mama makan hihu😅 Sebelum ni dah sharekan satu entri masa 1st time makan di Sukiya...korang boleh baca di SINI Kali ni pun order menu yang sama iaitu, Tokyo Ramen dan aku punya apa nama ekkk hehe lupa, tapi lebih kurang je, plus ada telur rebus separuh masak dan lebih sayuran. Anak² suka makan...maknanya best la tu

Sukiya Tokyo Ramen

Seaweed Salad


Yeahhh kali ni merasa juga Seaweed Salad...hari tu tak sempat nak order hehe.order ala carte je..RM3 kalau nak add on dalam ser pun boleg dalam RM6+ sekali nasi, tohu dan air. Warna hijau menyelerakan sungguh, ingatkan masam² macam kerabu seaweed Sabah tu, tapi lain...rasa pure seaweed, bau laut sikit, ada masin², ada bijan hitam dan timun, memang refreshing....crunchy² gitu ...macam nak tapau bawa balik nanti..x cukup semangkuk hihuuuu...pada korang nak cuba makanan Jepun khususnya mee/ramen boleh lah cuba di mana² cawangan Restoren Sukiya Tokyo Noodles...Halal ok😘

2 comments:

  1. Nampak menarik. Teringin nak cuba, tapi asben tak suka. Kikiki.. Kena cari geng n day out dengan geng gini ni.. Hihi

    ReplyDelete
  2. serius, lama gak tak makan seeweed tu.

    rindu plak nak makan.

    kena cari ni.

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign