Voucher Ganti Rugi Dari Lazada

by - December 03, 2016

Kelmarin up entri pasal barang yg dibeli dari Lazada tak sama warna macam dalam website. Alhamdulillah cepat renspon dari Lazada lepas email, up entry komplen pada Lazada customer care dan blog ni.
Nampak macam remeh warna je tak sama tapi function semua ok kan. Tapi hak kita sebagai pembeli kena dipertahankan..kota beli, kita klik mana yg berkenan kan..... So semalam Lazada ada call.....

Jawapan dari Lazada :
Maaf sebab barang itu dari oversea , kalau nak return ambil masa yg lama dan kemungkinan memang tak ada stok dah. So aku boleh buat option :
  • Return dan tunggu kalau ada stok, kos kurier kena bayar dulu, nanti claim
  • Refund, pulang barang dan dapat duit semula. Macam biasa duit kurier bayar dulu nanti claim
  • Guna je barang ni dan Lazada bagi voucher ganti rugi...
So malas nak tunggu lagi....aku pilih no.3...... Tq Lazada, mohon Lazada take noted dengan isu macam ni supaya customer kesayangan dorang tak mengamuk, make sure barang yg di order sama dengan yang diterima

You May Also Like

0 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish