Dec 29, 2016

MUUKA - Hanya 2 Produk Skincare Mampu Rawat Dan Cantikkan Kulit Wajah

Kalau sebut pasal set penjagaan wajah, dah terbayang dalam kepala berjenis² produk kena guna dari cleanser, toner, moisturizer, lotion bla bla bla kan…. Sampaikan tak terpakai dibuatnya…paling tidak pun terskip mana² aturan… hehe. Percaya tak dengan hanya 2 produk dari MUUKA , mampu merawat, melindungi dan mencantikkan kulit muka tau. Wahhh tak sabar nak share dengan korang. MUUKA merupakan jenama skincare terbaru dipasaran…tetapi dah mendapat tempat dikalangan rakyat Malaysia disebabkan ianya bersifat semulajadi, bebas kimia serta tiada kesan sampingan. Muuka Polished Pink Secret Miracle Lotion Mask & Muuka Polished Pink Secret CC Cream merupakan 2 produk penjagaan wajah yang mampu membuatkan kulit muka lebih sihat, glowing, cerah, cantik berseri . 


Muuka Malaysia

Dihasilkan dikilang bertaraf GMP, mendapat kelulusan SKKM, menggunakan 100% bahan semulajadi, packaging pun sweet je kan…ala² kbeauty gitu.

Muuka produk buatan Malaysia





Muuka Polished Pink Secret Miracle Lotion Mask

Lotion Mask

Tekstur cair dan ringan


Korang suka pakai mask tak ? Lotion Mask dari Muuka ni lain daripada mask yang lain tau. Tak leceh untuk digunakan, tak perlu cuci, bilas, peel off pun. Caranya mudah saja, hanya pump kan sedikit diatas tapak tangan dan ratakan diseluruh muka hingga leher dengan menepuk² lembut. Dengan hanya pakai lotion mask, kulit akan mendapat khasiat seperti memakai toner, serum, essence, pelembab dan yang paling unik sekali lotion mask ini juga berfungsi sebagai masker wajah yang boleh dipakai setiap hari.

Teksturnya pula macam air, menjadikkannya lebih mudah serap oleh kulit muka, so takdelah melekit² melelwh bila dipakai. Baunya pun best tak macam mask yang lain yang boleh kita bau chemicalnya.


Fungsi dan Manfaat Muuka Poloshed Pink Secret Miracle Lotion Mask :

  • Mencerah dan menjadikan tona kulit lebih sekata
  • Menengang dan menjadikan kulit lebih anjal
  • Melembabkan kuli
  • Mengecilkan pori
  • Menaikkan seri wajah
  • Mengurangkan kedutan dan parut
  • Menanggalkan sel kulit mati serta menggalakkan pertumbuhan sel baru
  • Kulit lebih halus, cerah, glowing, sihat berseri




Muuka Polished Pink Secret CC Cream

CC Cream


CC Cream ialah Color Correcting atau Color Control Cream yang mempunyai pelbagai fungsi. Produk ini berfungsi sebagai make up base selain mampu merawat masalah kulit seperti jerawat, tona kulit tak sekata dan sebagainya. Kebiasaannya aku tak suka pakai cc cream hehe sebab melekit² tapi Muuka punya cc cream ni tak pun tau…ringan, tak melekit pun…. Warna pun cun warna pink… ada SPF30 uolss…sesuai sangay dengan cuaca Malaysia ni, so takdelah rentung kulit muka…selamat dari sinar UV

Cara pakai pun mudah saja, just oleskan sedikit ke serata kulit muka hingga leher selepas kita pakai lotion mask tadi.


Fungsi dan Manfaat Muuka Polished Pink Secret CC Cream :

  • Melembabkan kulit muka 
  • Menjadikan tona kulit muka lebih sekata
  • Merawat masalah kulit seperti jerawat, kulit sensitif dan jeragat
  • Membantu memudarkan parut jerawat dengan efektif
  • Mengurangkan pengeluaran minyak pada kulit
  • Mencerahkan kukit muka dan menjadikannya lebih glowing
  • Melindungi kulit dari bahaya sinar UV
  • Anti-wrinkles dan anti-aging
  • Menganjal dan menegangkan kulit muka



Sebelum dan selepas penggunaan
Berbeza perbezaan mengikut jenis kulit

Hasil penggunaan set skin care Muuka selama 7 hari hehe. Memang best hasilnya. Dan paling penting jimat masa, jimat wang….2 produk je mampu atasi dan rawat kulit muka dengan hanya RM99 je tau FREE POSTAGE lagi 👍. Kalau sebelum ni kulit muka memang agak berminyak nak² bila bangun dari tidur…… tapi lepas setiap malam apply lotion mask ni….kurang dan minyak di muka….. Parut² halus pun makin pudar….. dan takder lagi sunburn bila buat aktiviti luar…. Memang akan pakai cc cream ni setiap kali nak keluar rumah even dalam rumah pun hehe….dan palinh aku suka memang tak buatkan kulit aku beriritasi, merah² atau pedih…sebab kulit muka aku ni versi sensitif dengan chemical. So jangan lepaskan peluang untuk rawat dan cantikkan kulit muka korang secara selamat, semulajadi dengan harga istimewa dengan 


rangkaian produk skincare Muuka. Selain korang boleh tengok sendiri testimoni pengguna Muuka yang berjaya merawat masalah kulit muka mereka dan menjadikannya lebih sihat, cantik, berseri dan pinksh😘





Website : 




5 comments:

  1. Auummm cantiknyaa akk... Not bad Muuka Malaysia ni

    ReplyDelete
  2. comel ny packaging , harga pun lbh lurg dgn Produk yg bru Ju gunakan skrg ni. Tgh mcari skincare yg ssuai dgn kulit, tgh test dlu ngn yg bru guna skrg ni =D

    ReplyDelete
  3. Woww...
    Perkongsian yang menarik..
    Boleh beli kat isteri AM nanti..

    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete
  4. patut la gojes semenjak 2 menjak kawan i ni.. lotion mask tu best kan.. pori2 tutup jer kat muka kita..

    ReplyDelete
  5. This looks promising.. Thanks for sharing!

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign