Yuk! Bebek - Indonesia Cuisine Food Delivery Pertama Di Malaysia

by - December 21, 2016

Makanan Indonesia boleh dikatakan banyak persamaan dengan makanan Melayu kita tetapi masing² ada keunikannya yang tersendiri. Sebelum ni tak pernah lagi explore menu makanan Indonesia, kalau macam Bakso, Nasi Ayam Penyet tu biasa lah hehe. Nak travel sampai ke Indonesia tak tahu bila rezekinya... Tak sangka di Malaysia dah ada Yuk! Bebek 1st Indonesia Cuisine Food Delivery....wahhhh main order je... tunggu je di rumah...makanan Indonesia otentik menggunakan resepi 25 tahun turun temurun sampai depan pintu. Alhamdulillah baru² ni dapat merasai sendiri kelazatan dan keunikan masakan Indonesia dari Yuk! Bebek 



Yuk! Bebek

Ada 4 menu istimewa makanan Otentik Indonesia di Yuk! Bebek. Ayam Goreng Bandung, Bebek Goreng Empuk, Pecel Lele Lomongan, Udang Assam Jawa. Wah baru dengan nama menu, dah terasa² ditekak ni keenakkannya. Tetiba blur...apa bebek ? Bebek maksudnya itik . Ooo patutlah logo Yuk! Bebek ada gambar itik😅 Yuk Bebek merupakan makanan Halal Indonesia yang disediakan menggunakan ramuan, bahan yang Halal dan disediakan oleh orang Islam. Jadi boleh makan tanpa...ragu.

Yuk! Bebek
Yuk! Bebek Sambal Ijo, Sambal Kicap Hitam, Tauhu Goreng

Aku order set Bebek Goreng Empuk dan Udang Assam Jawa sebab mestilah nak rasa kelainan.. Nak rasa itik dan udang assam.. Emmm dapnya.... Setiap packaging permulaan...not bad, bersih, teratur dan menarik..siap ada quote lagi...Kesemua set makanan dari Yuk! Bebek disertakan dengan Nasi Uduk, Sambal Ijo Klasik, Sambal Kicap Hitam, Sambal Merah Meletop, Sup Asam Sayuran, Timun Segar, Tauhu Goreng, Salad , Keropok Belinjo dan buahan pencuci mulut

Bebek Goreng Empuk 😘

Besar sunggh bebek ni😅

Bebek Goreng Empuk
Wahhh besarnya si bebek/itik dapat pula bahagian kepak...maveles....bau semerbak tau. Nasi Uduk ni ala² Nasi Lemak rasanya sebab dimasak dengan santan kelapa..tapi tak berlemak sangat.Elok gebu, lembut je nasinya, wangi sebab dialas dengan daun pisang. Bebek/itik pula memang sedap, lembut, berjus dan berperisa. Bebek ni katanya menggunakan 14 herba dan rempah tradisional Indonesia yang dibilas dengan lemon, dan dimasak secara slow coom selama 4 jam kemudian baru di deep-fry. Patutlah rasanya best sangat. Sup Asam Sayur ni best juga , 1st time rasa ...masam² sikit...  Ada 2 jenis sambal Sambal Kicap Hitam dan Sambal Ijo Klasik...aku suka Sambal Hitam Kicap..ada pedas² sikit tapi unik...cam berempah..yang Sambal Ijo ni memang kick hahaha....pedas...guna cili hijau dan ada rasa macam belacan sikit..kedua sambal ni semuanya dimasak...bukan sambal mentah...memang kena dengan ulam timun dan tauhu goreng tu. 


Yuk! Bebek Udang Assam Jawa

Udang besar dan segar

Yuk! Bebek Sambal Ijo Klasik & Sambal Kicap Hitam

Udang Assam Jawa
Pernah google pasal Udang Assam Jawa ni...memang terkenal di seluruh Indonesia... memang ngiur tengok udang² ni. Wahhh sedap wehh...udang tu...just nice je masaknya...takde terover cook ... Kenyal je. Ada rasa masam² asam jawa, manis, masin dan pedas. Udang Assam Jawa ni diperasakan dengan rempah ratus istimewa dan diaduk dengan sos asam jawa selama 6 jam...wahhh lama tu...tapi rasa masam tu just nice je....tak keterlaluan..memang best

Memang tak rugi mMakanaencuba hidangan dari Yuk! Bebek...dari penghantaran, menu, keenakan dan kualiti memang tiptop. Harga pun berpatutan iaitu serendah RM 12.90 - RM 16.90 setiap set. Penghantaran peruma kalau buat belian melebihi 5 set makanan...penghataran adalah seluruk Klang Valley...untuk maklumat details mengenai menu, harga, lokasi penghantaran, boleh ke :


Facebook :

Instagram :

Pertanyaan & tempahan :
012-4202437



You May Also Like

6 ulasan

  1. ok lepas ni boleh cuba order for lunch delivery kat office. selalu kawan2 ajak order pun pakai foodpanda je

    ReplyDelete
  2. itik tu nampak ohsem sangat..
    Tapi sebab dekat klang valley je..
    layan gambar jelah..

    ReplyDelete
  3. kalau malas masak..leh la kot order nih.

    hehe

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish